Če v tujini zmanjka denarja

So potovanja, ko natakar za vami teče, ker ste na mizi pozabili denarnico. In so potovanja, ko morate denarnico in dokumente skrivati za pasom pod hlačami in majico. Zaupajmo v prva, pripravimo se za druga. Takrat boste morda pomislili: "Še sreča, da poznam pomen hitrega ukrepanja, zbranosti in da imam pri roki rešilno številko +386 1 477 20 00, da čim prej prekličem bančne kartice."

Ena lepših nagrad za več mesecev ali leto dni zagnanega služenja denarcev je oddih daleč stran. Poln doživetij, ob katerih se zares odklopimo in napolnimo s svežo energijo. Da je mera užitkov polna, se pocrkljamo še s prelepimi izdelki, značilnimi za državo naših počitnic. Ker se splača. Ker nas, ko smo že doma, spominjajo na lepe trenutke s potovanja.

Ko se zgodi ...

Ravno smo se s tamkajšnjim pretkanim trgovcem zmenili za dobro ceno, ko potisnemo roko v torbo za denarnico. Tipamo, brskamo, krožimo po torbi, začnemo stvari zlagati ven, a denarnica se ne pokaže! Ali je ostala v hotelu? Prisegli bi, da smo jo dali v torbo. Zanikamo najbolj črn scenarij - okradli so nas. Ostali smo brez počenega groša. V tujini. Daleč od sorodnikov, prijateljev, znancev ...

V nekaj sekundah naše misli ponorijo: pa tako trdo smo delali za ta košček raja. In vse te simpatične drobnarije, ki smo jih imeli nagledane za nakupovanje zadnjega dne. Paleta nezaželenih čustev je tu: panika, razočaranje, strah, jeza, zmeda, nemoč.

Ni dvoma, bili ste oropani. Kaj pa zdaj?

Ne delajte panike
Ključna stvar v takšnih trenutkih je, da se umirite in sprejmete situacijo: je, kar je. Osredotočite se na rešitve in v mislih proučite, kakšne so možnosti.

Prekličite bančne kartice
Če ste imeli v denarnici tudi bančne kartice, nas čim prej pokličite (+386 1 477 20 00) in seznanite z zapletom ter zahtevajte preklic ukradenih kartic.

Opravite prijavo na policiji
Naslednja pomembna stvar je, da obvestite policijo in prijavite krajo ter seveda upate na najboljše. Pozitivne misli vsekakor pomagajo.  

september, 2014

kontaktni center

Kontaktni center

Poleg pomoči s spletno, mobilno in telefonsko banko ter ostalih bančnih storitev, vam nudimo tudi video klic in klepet z našimi svetovalci. 24/7.

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!