Varno plačevanje tudi v koronačasih

Virus, ki nam je sredi marca življenje obrnil na glavo, še ni poražen – ravno nasprotno: število okužb z novim koronavirusom raste. Zato moramo biti vsak dan pozorni na svoje navade, da smo čim manj izpostavljeni potencialni okužbi. Tudi pri nakupih in bančnih opravkih se z nekaterimi dejanji bolj izognemo potencialnim nevarnostim okužbe kot z drugimi.


Poskrbimo za ustrezno higieno, tudi svoje denarnice in telefona 

Za preprečevanje širjenja virusa je najpomembnejša dosledna higiena rok. Ne smemo pozabiti, da to velja tudi za osebne predmete, posebej tiste, ki jih imamo vedno pri roki – npr. telefon in denarnico. Tudi za kartice in mobilni telefon velja, da jih dobro redno razkuževati.

  

Kar se da, opravimo digitalno, na daljavo

Za večino bančnih opravkov nam dandanes ni treba zapustiti doma. Lahko jih uredimo kar prek video klica. Preverimo lahko stanje in prilive na računu, uredimo plačilo in potrdila o plačilih, pridobimo informativne izračune za kredite, naročimo nove kode za aktivacijo mobilne banke, razrešimo tehnične težave in opravimo še mnogo drugih stvari, za katere bi sicer morali obiskati poslovalnico.

Veliko bančnih opravkov pa lahko uredimo tudi v spletnimobilni in telefonski banki. 

  

Kako poslovati čim bolj varno?

Če se odločite in vseeno raje plačujete z gotovino ter občasno obiščete poslovalnico, lahko ob upoštevanju zgornjih nasvetov zmanjšate možnosti okužbe.

  

  

Kako vse lahko plačujemo brez gotovine

Za brezstično plačevanje lahko uporabimo:

  • BA Maestro kartico – debetno kartico osebnega računa;
  • kartico z odloženim plačilom NLB Mastercard in Visa;
  • mobilno denarnico NLB Pay – v njej si lahko digitaliziramo katerokoli NLB kartico, tudi stično, in na večini prodajnih mest plačujemo brezstično, do 25 EUR pa celo brez vnosa številke PIN. Brezplačno je na voljo uporabnikom mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android in NFC tehnologijo.

  

Tudi kredit lahko sklenemo brez obiska poslovalnice

Uporabimo mobilno banko Klikin, v kateri lahko NLB Osebni kredit do 30.000 € dobimo v le nekaj minutah – brez obiska bančne poslovalnice, denar pa dobimo na račun takoj po odobritvi. Naročilo za kredit lahko oddamo tudi prek spletne banke NLB Klik in prek video klica. Nepredvidljivi dogodki bodo tako malo bolj obvladljivi.

  

Tu smo za vas 24/7

Kadar potrebujete finančni nasvet ali pomoč, smo vam prek digitalnih kanalov na voljo 24 ur na dan. 

Preberite več

oktober 2020

Plačilne kartice so gotovina prihodnosti in postajajo nepogrešljive spremljevalke vsakega sodobnega potrošnika.

Kartice

SMS-Alarmi in SMS-Opomniki za hitri pregled ter obvladovanje vaših osebnih financ.

SMS-Sporočila

nlb klikin kv web 1920x468

Mobilna banka Klikin

Z mobilno banko ste 24/7 na tekočem s prometom na osebnem računu, lahko plačujete ali denar nakažete s funkcijo "in-plačilo".

2023 06 nlb novi klik 2560x1600 novi banner junij

NLB Klik

Enak videz, enak postopek, na vseh napravah.

2023 05 nlb google pay kv landing 1827x468px

Mobilna denarnica NLB Pay

Preprost, priročen in varnejši način plačevanja je tu. Namestite si novo in boljšo verzijo mobilne denarnice in omogočite kartice za plačevanje z Google Pay.

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!