Varno plačevanje tudi v koronačasih

Poletje je tu, z njim pa hitro pride tudi malo več brezskrbnosti. A virus, ki nam je sredi marca življenje obrnil na glavo, še ni poražen – ravno nasprotno: število okužb z novim koronavirusom tako v Sloveniji kot ponekod v soseščini raste. Zato moramo biti vsak dan pozorni na svoje navade, da smo čim manj izpostavljeni potencialni okužbi. Tudi pri nakupih in bančnih opravkih se z nekaterimi dejanji bolj izognemo potencialnim nevarnostim okužbe kot z drugimi.


Poskrbimo za ustrezno higieno, tudi svoje denarnice in telefona 

Za preprečevanje širjenja virusa je najpomembnejša dosledna higiena rok. Ne smemo pozabiti, da to velja tudi za osebne predmete, posebej tiste, ki jih imamo vedno pri roki – npr. telefon in denarnico. Tudi za kartice in mobilni telefon velja, da jih dobro redno razkuževati.

  

Kar se da, opravimo digitalno, na daljavo

Za večino bančnih opravkov nam dandanes ni treba zapustiti doma. Lahko jih uredimo kar prek video klica. Preverimo lahko stanje in prilive na računu, uredimo plačilo in potrdila o plačilih, pridobimo informativne izračune za kredite, naročimo nove kode za aktivacijo mobilne banke, razrešimo tehnične težave in opravimo še mnogo drugih stvari, za katere bi sicer morali obiskati poslovalnico.

Veliko bančnih opravkov pa lahko uredimo tudi v spletnimobilni in telefonski banki. 

  

Kako iz oranžne cone v zeleno?

Če se odločite in vseeno raje plačujete z gotovino ter občasno obiščete poslovalnico, lahko ob upoštevanju zgornjih nasvetov zmanjšate možnosti okužbe.

  

  

Kako vse lahko plačujemo brez gotovine

Za brezstično plačevanje lahko uporabimo:

  • BA Maestro kartico – plačilno kartico osebnega računa;
  • kartico z odloženim plačilom NLB Mastercard in Visa;
  • mobilno denarnico NLB Pay – v njej si lahko digitaliziramo katerokoli NLB kartico, tudi stično, in na večini prodajnih mest plačujemo brezstično, do 25 EUR pa celo brez vnosa številke PIN. Brezplačno je na voljo uporabnikom mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android in NFC tehnologijo.

  

Tudi kredit lahko sklenemo brez obiska poslovalnice

Uporabimo mobilno banko Klikin, v kateri lahko NLB Osebni kredit do 30.000 € dobimo v le nekaj minutah – brez obiska bančne poslovalnice, denar pa dobimo na račun takoj po odobritvi. Naročilo za kredit lahko oddamo tudi prek spletne banke NLB Klik in prek video klica. Nepredvidljivi dogodki bodo tako malo bolj obvladljivi.

  

Zakaj ne bi imeli vseh storitev združenih v paketu?

Digtalne bančne storitve, brez katerih si res skoraj več ne moremo predstavljati vsakdana, lahko uporabljate posamično, najpregledneje in najpreprosteje pa v paketu. V izbranem paketu namesto plačevanja posameznih storitev plačate le eno mesečno nadomestilo za vse vključene storitve.

Izmed petih paketov izberite paket, najprimernejši za svoj življenjski slog. NLB Paket Digitalni pa lahko varno sklenete kar prek spleta, brez obiska poslovanice, z video identifikacijo.

  Sklenite paket prek spleta

julij 2020

Plačilne kartice so zagotovo gotovina prihodnosti, predvsem pa so postale nepogrešljive spremljevalke vsakega sodobnega potrošnika in večina izmed nas si sploh ne predstavlja več življenja brez vsaj ene.

Kartice

SMS-Alarmi in SMS-Opomniki za hitri pregled ter obvladovanje vaših osebnih financ.

SMS-Sporočila

klikin hk final naslovka

Mobilna banka Klikin

Z njo ste 24/7 na tekočem s prometom na osebnem računu, lahko plačujete ali denar nakažete s funkcijo "in-plačilo".

naslovka klik

NLB Klik

Spletna banka, odprta 24/7. Potrebujete le osebni računalnik z dostopom do interneta.

pay krovna fotka

Mobilna denarnica NLB Pay

Mobilna denarnica NLB Pay omogoča brezstično plačevanje na ustrezno opremljenih terminalih POS, v Sloveniji in tujini.

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se