Z zelenim kreditom do varne energetske prihodnosti vašega doma

Razmišljate o znižanju svojih stroškov porabe energije? O zmanjšanju svojega ogljičnega odtisa? Ali o bolj zanesljivem viru energije, katerega cena ni odvisna od nihanj na trgu in dogajanja v svetu?

Potem verjetno razmišljate o nakupu sončne elektrarne, toplotne črpalke ali domače polnilne postaje – morda pa kar o vsem v enem »paketu«, kar je tudi smiselno, saj se naprave med seboj dopolnjujejo in delujejo vzajemno.

Ker pa cena pri takem nakupu ni zanemarljiva, je dobro, da poznate številne možnosti, ki vam lahko to investicijo omogočijo in olajšajo. Ena od njih je tudi zeleni kredit.


Nepremičnine – največji porabniki energije

Nepremičnine so največji porabnik energije v Evropi, saj porabijo kar 40 odstotkov vse proizvedene energije in ustvarjajo kar 36 odstotkov vseh emisij toplogrednih plinov.
Kljub velikim spremembam v zadnjem času večina stavb v EU še ni energetsko učinkovitih in zato se večji delež stavbnega fonda še vedno ogreva na fosilna goriva. V energetsko najmanj učinkovitih stavbah so računi najvišji, zato je izboljšanje naših domov trezen odziv na naraščajoče cene energentov. Prenova zmanjšuje energetski odtis stavb in stroške energije za gospodinjstva, hkrati pa nas zaščiti pred nadaljnjim zviševanjem in nestanovitnostjo tržnih cen.
Tako si v teh negotovih časih številna gospodinjstva prizadevajo zmanjšati stroške in negotovost o prihodnosti svoje oskrbe z energijo.

Kako znižati energetske stroške vaše nepremičnine?

Če bi radi znižali svoje stroške, lahko to naredite na tri načine:
-    z zmanjšanjem izgub, kar lahko dosežete z energetsko varčno gradnjo (npr. pasivna hiša) ali z dodatno izolacijo, 
-    z izbiro učinkovitejših načinov ogrevanja, kot so toplotne črpalke in IR paneli, in
-    z uporabo cenejših, po možnosti lastnih virov energije, s katerimi tudi povečate svojo energetsko neodvisnost od zunanjih vplivov.

Pogosto to pomeni dolgoročno ciljati na »samozadostno trojico«: sončno elektrarno, toplotno črpalko in polnilnico za okolju prijaznejši električni avtomobil. Vsaka izmed teh pridobitev, kaj šele vse skupaj, pa lahko kljub dolgoročni cenovni ugodnosti predstavlja znaten začetni strošek, ki marsikoga odvrne od take investicije.
V takih primerih je najboljša rešitev zeleni stanovanjski kredit, saj v primerjavi z navadnim kreditom ponuja kar nekaj prednosti. 

Zakaj je NLB Zeleni stanovanjski kredit boljša izbira?

Zeleni stanovanjski krediti za postopno prenovo, izgradnjo ali nakup energetsko varčne nepremičnine, ponujajo orodje za lažje načrtovanje in cenejšo izvedbo projekta. Prihranite pa lahko tudi s pridobitvijo subvencije, ki jo za nakup ali gradnjo pasivne hiše lahko pridobite pri Slovenskem okoljskem javnem skladu – Eko skladu.

   
NLB Zeleni stanovanjski kredit lahko uporabite za: 
-    nakup ali gradnjo pasivne hiše, 
-    energijsko prenovo hiš,
-    nakup in montažo sončne elektrarne z ali brez baterije, 
-    toplotno črpalko, 
-    polnilnico, 
-    IR panele 
-    ali plinske kotle.

   
Z najemom zelenega kredita lahko precej prihranite, saj je namenski kredit lahko ugodnejši od ostalih posojil. Tako boste ustvarili prihranek zaradi ugodnejše obrestne mere kredita in po končani investiciji tudi pri mesečnih računih za energijo.

 

NLB Zeleni stanovanjski kredit omogoča bistveno nižje obrestne mere

Vsem, ki načrtujete energetsko prenovo ali nameravate graditi ali kupiti pasivno hišo, nudimo poseben NLB Zeleni stanovanjski kredit, ki je ugodnejši od klasičnega stanovanjskega kredita.
Prenova ali gradnja pasivne hiše je praviloma dražja od navadne, zato so tudi potrebe po financiranju večje. Za gradnjo ali nakup pasivne hiše ter za nakup in montažo sončne elektrarne z baterijo ali brez nje, toplotne črpalke, polnilnice, IR-panelov ali plinskih kotlov so na voljo NLB Zeleni stanovanjski krediti, ki so ugodnejši in trajnostni.
   

 NLB Zelenim stanovanjskim kreditom dobite:
•    nižjo obrestno mero kot pri redni ponudbi stanovanjskih kreditov,
•    nespremenljivo ali spremenljivo obrestno mero,
•    100 evrov nižje stroške odobritve kredita,
•    dobo odplačevanja do 30 let,
•    olajšano oddajanje dokumentacije – poskrbite le za dokumente, ki jih morate tudi sicer predložiti pri najemu kredita.

  

Kredit je namenjen vsem strankam, ki se odločajo za financiranje nakupa ali izgradnjo pasivne hiše. Ta mora ustrezati standardom pasivne gradnje, kot so zrakotesnost ali nizka toplotna prevodnost, in na ta način prispevati k velikim energetskim prihrankom, kar je še zlasti pomembno v času energetske krize.

   

NLB Zeleni partnerski kredit za zneske do 20.000 evrov 

Pomemben del poslanstva NLB je ustvarjanje boljšega življenja in boljše prihodnosti za celotno regijo in njeno gospodarstvo. Zato je NLB stopila na pot intenzivnega vključevanja trajnostnosti v svoje bančno poslovanje tudi v sodelovanju s partnerjema Plan-Net solar, d. o. o., in ProBis Solar, d. o. o..


Zeleni partnerski kredit omogoča: 
•    nižjo obrestno mero kot pri redni ponudbi osebnih kreditov,
•    je brez stroškov odobritve kredita,
•    višino kredita v višini zneska investicije, a največ do 20.000 EUR,
•    odplačilno dobo do 83 mesecev.

Ustvarite svoj sanjski dom z NLB Zelenim kreditom

 

Za individualno ponudbo NLB Zelenega stanovanjskega kredita lahko 24/7 pokličete prek video klica ali pa obiščete najbližjo NLB Poslovalnico. Svetovalec za stanovanjske kredite vam bo predstavil najboljšo finančno rešitev za vas in vam pomagal pri vseh korakih nakupa ali gradnje pasivne hiše.

november, 2022
2021 09 nlb stanovanjski kredit landing 2560x1600

Stanovanjski kredit

Za vse, ki želite ustvariti nov dom ali prenoviti starega. Mladi do 40 let ob sklenitvi do 30. 11. sodelujete v nagradni igri za vračilo 3 obrokov kredita.

2023 06 nlb osebni kredit cover 851x315

Osebni kredit

Potrošniški kredit do 35.000 € s fiksno ali spremenljivo obrestno mero. Sklenite ga v digitalni banki NLB Klik ali v poslovalnici.

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!