Pogosta vprašanja - Prodajna mesta

Splošno

Pri sprejemanju plačilnih kartic prodajno mesto:

  • za plačila blaga in storitev v okviru lastne dejavnosti sprejema plačilne kartice, za katere je sklenjena pogodba,
  • poravna obveznosti skladno s pogodbo,
  • ravna v skladu z navodili banke,

na vidnem mestu označi logotipe plačilnih kartic, ki jih sprejema.

Banka prodajnemu mestu odda najsodobnejši POS terminal, ki je skladen z vsemi tehničnimi in varnostnimi standardi. Skrb za skladnost z varnostnimi in tehničnimi standardi je domena banke, ki skrbno nadgrajuje POS terminale. Potrebne nadgradnje POS terminalov izvajamo na daljavo, če pa je potrebna zamenjava POS terminala na lokaciji prodajnega mesta, se le- ta izvede v terminu, ki je usklajen s prodajnim mestom.

Prekinitve in okvare terminalov POS lahko sporočite servisnemu centru Bankart na telefonsko številko (01) 583 41 13, ki je prodajnim mestom na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu.

Plačilo izdelkov ali storitev pri spletnih nakupih je mogoče s plačilnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa.

Ob naročanju izdelka prejmete podrobna navodila, hkrati pa lahko računate na tehnično podporo pri uporabi plačilne platforme NLB E-commerce.

3D Secure tehnologija:

3D Secure je varnostni standard, ki se uporablja za preverjanje istovetnosti uporabnikov kartic pri spletnem plačevanju, z njegovo pomočjo pa se zmanjša tveganje nepooblaščene uporabe kartic s strani tretjih oseb, torej morebitnega tatu kartice ali nekoga, ki je nepooblaščeno pridobil informacije o vaši kartici. 3D Secure varnostni standard podpirata Mastercard, s tehnologijo Mastercard Identity Check, in Visa, s tehnologijo Visa Secure.

 Močna avtentikacija strank (SCA):

Nova evropska Direktiva o plačilnih storitvah PSD2 zahteva Močno avtentikacijo strank (SCA) za vsa elektronsko izvedena plačila. Ponudniki finančnih storitev morajo obvezno uporabljati vsaj dve od treh obstoječih vrst avtentikacije identitete za potrditev plačila. Metode avtentikacije lahko temeljijo na znanju (npr. geslo), lastništvu (npr. naprava) ali identiteti (biometrična avtentikacija, npr. prstni odtis). Nova uredba bo vplivala na brezstična plačila tako na spletu kot tudi v trgovini.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam in nam zaupajte svoje vprašanje ali mnenje.

Pišite nam

Skrita vsebina

Pišite nam in nam zaupajte svoje vprašanje ali mnenje

* Podatki so obvezni.

Podatek je obvezen.
Vpišete lahko največ 1500 znakov.
Podatek je obvezen.
Če želite prejeti odgovor, vnesite svoje kontaktne podatke.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Vaše osebne podatke z obrazca bomo uporabili samo za posredovanje odgovora na vaše vprašanje. Podrobnejše informacije o tem, kako banka ravna z osebnimi podatki in vaših pravicah, so na voljo na www.nlb.si/varstvo-osebnih-podatkov oziroma v dokumentu Splošne informacije o obdelavi osebnih podatkov.

Zaradi varovanja zasebnosti v obrazec ne vpisujete svojih zaupnih podatkov, kot so PIN številka, številka kartice, številka osebnega računa ...

Hvala.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!