NLB Zeleni kredit za podjetja

Načrtujete trajnostni projekt? Pomagamo vam z bolj ugodnim zelenim financiranjem.
Alt text
pictogram
Namenska poraba sredstev
Za trajnostne projekte
pictogram
Individualna obravnava
Strokovna podpora naših svetovalcev za podjetja
pictogram
Višina zneska
Največ do višine investicije
pictogram
Odplačilna doba
Od enega do desetih let
1252367549

Nižja obrestna mera

Trajnostno delovanje se izplača

V NLB spodbujamo trajnostne projekte, zato smo za vas pripravili bolj ugodno ponudbo zelenih kreditov.

Izkoristite ugodnejše pogoje kreditiranja v primerjavi z redno ponudbo banke in se pridružite zelenemu prehodu.

Lahko svoj projekt financiram z NLB Zelenim kreditom?
Če je vaš projekt namenjen proizvodnji energije iz obnovljivih virov, energetski učinkovitosti stavb, trajnostni mobilnosti, zelenemu kmetijstvu ali prehodu v krožno gospodarstvo, ste na pravem mestu. Preverite lastnosti različnih vrst zelenega kredita:

Čemu je namenjen?

Za financiranje nakupa, gradnje ali prenove energetsko učinkovitih stavb.

 

 

Čemu je namenjen?

  • Za financiranje energetske učinkovitosti: nagdradnja naprav ali proizvodnih linij v smeri energetske učinkovitosti, namestitev ali zamenjava naprav za soproizvodnjo toplotne in električne energije in za hranilnike električne energije.
  • Za financiranje proizvodnje energije iz obnovljivih virov: izgradnja sončnih elektrarn, hidroelektrarn (manj kot 20 MW) in elektrarn na bioplin ali biomaso.
  • Za financiranje trajnostne mobilnosti: nakup električnih in hibridnih vozil, nakup infrastrukture voznega parka (električne polnilnice)
  • Za financiranje projektov, ki prispevajo k prehodu v krožno gospodarstvo: predelovalna industrija (izdelava izdelkov iz recikliranih materialov, obnova in prodaja rezervnih delov, krožno uporabni storitveni modeli), gradbeništvo (vzdrževanje cest iz odpadnih materialov), remediacija (obnova in vzdrževanje naravnih sistemov), kanalizacija (pridobivanje fosforja iz odpadne vode), proizvodnja alternativnih vodnih virov, ravnanje in predelava odpadkov.
  • Za financiranje zelenega kmetijstva: znižanje izpustov toplogrednih plinov, pogozdovanje, kmetijski stroji in traktorji z nizkimi izpusti toplogrednih plinov.

 

 

Čemu je namenjen?

Za financiranje nakupa energetsko učinkovitih rešitev - ogrevanje, hlajenje, prezračevanje, sončne elektrarne in podobno.

 

S katerimi podjetji sodelujete?

Naši partnerji so: Adelante d.o.o., AMP-Solar d.o.o., Atlas trading d.o.o., Big bang d.o.o., EHSiS d.o.o., Energen d.o.o., Enertec, d.o.o., E-projekt, d.o.o., Fibernet d.o.o., INPRO d.o.o. Novo mesto, Inverse d.o.o., JB energija d.o.o., LUMOS, d.o.o., Plan-net avto d.o.o., Plan-net solar d.o.o., S4O d.o.o., SOL Navitas d.o.o., SONCE energija d.o.o., Sončni sistemi d.o.o., Tehnosol d.o.o., Termoshop d.o.o., TOPLOTNAČRPALKA, Goran Koležnik s.p., Tošnjak d.o.o., Velog d.o.o., Zadruga sončnih elektrarn Slovenije z.o.o.

 

Kako lahko pridobim ta kredit?

Za pridobitev kredita se najprej oglasite se pri naših partnerjih, ki vam bodo dali vse informacije o ponudbi in potrebni dokumentaciji.

 

Čemu je namenjen?

Za financiranje električnih vozil in polnilnih postaj.

 

Kje lahko dobim več informacij?

Obiščite NLB Lease & Go.

1207375711

Potrebujete nasvet pri izbiri pravega kredita?

Z veseljem vam svetujemo.

Oglasite se pri vašem svetovalcu za podjetja, ki vam bo pomagal najti najboljšo rešitev za financiranje vašega trajnostnega projekta. Če še niste naša stranka pa se dogovorite za sestanek v poslovni enoti NLB.

Kje in kako sklenem zeleni kredit za podjetja?
Preverite podrobnosti pogojev za pridobitev kredita.

Višina zneska kredita je največ do višine zneska investicije.

Obrestna mera je odvisna od bonitete vašega podjetja, ročnosti kredita, kakovosti zavarovanja in sodelovanja z banko. Stroškov vodenja kredita vam ne zaračunamo.  

Od enega do deset let. 

Izpolnite Naročilo za odobritev kredita (.pdf datoteko najdete nižje na strani med Pomembnimi dokumenti). Dodatni dokumenti, ki jih potrebujete so:

  • predstavitev vašega podjetja oziroma dejavnosti, ki jo opravljate,

  • dokumenti o pravnem statusu,

  • dokumenti o poslovanju,

  • dokumenti, ki dokazujejo, da gre za okolju prijazno naložbo (sem na primer sodijo: okoljevarstvena in/ali gradbena dovoljenja, račun/pogodba s priloženo specifikacijo o napravi ali projektna dokumentacija, ki vsebuje del s predvidenimi prihranki energije). Za investicijo v sončne elektrarne, hidroenergijo ali bioplin/biomaso potrebujete tudi soglasje za priključitev na električno omrežje, izdano na kreditojemalca. Za investicijo v trajnostno mobilnost potrebujete tudi račun ali pogodbo o nakupu vozila ali infrastrukture ter projektno dokumentacijo za razvoj infrastrukture (idejni projekt, gradbeno dovoljenje).

Kredit lahko sklenete v eni izmed NLB poslovnih enot. Za sklenitev kredita boste potrebovali še zgoraj navedene dokumente, ki jih lahko dostavite tudi v elektronski obliki po predhodnem dogovoru z vašim poslovnim skrbnikom.

Zavarovanje, ki ga bomo zahtevali, je odvisno od ročnosti in ostalih pogojev kredita na poslovnem računu. Za kratkoročne kredite na poslovnem računu praviloma ne zahtevamo dodatnega zavarovanja. V ostalih primerih so vam na voljo različne možnosti zavarovanja: bianco menice in menična izjava, zastava denarnih sredstev, zastava nepremičnin in premičnin, zastava vrednostnih papirjev, poroštvo pravne oziroma fizične osebe (tudi v obliki garancij) ali zastava terjatev.

Sklenite NLB Zeleni kredit za podjetja

<p>Obiščite poslovno enoto</p>

Obiščite poslovno enoto

Dogovorite se za dan in uro, ki vam ustreza.

<p>Naročite klic</p>

Naročite klic

Vnesite telefonsko številko, na katero vas bomo poklicali.

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 477 2000 in odgovorili bomo na vaša vprašanja.

Vas zanima še kaj?
pdf
186 KB
Izvleček iz NLB Tarife in Sklepa o obrestnih merah NLB d.d. za depozitne, kreditne in garancijske posle ter odkup terjatev za podjetja
pdf
94 KB
Naročilo za odobritev hitrega kredita in limita
pdf
116 KB
Naročilo za odobritev/spremembo kredita ali limita