Ključni razlogi, zakaj imeti POS terminal v svojem podjetju

Bliža se čas počitnic. Temu primerno se polnijo tudi kozmetični saloni. Kozmetičarka Helena Miranda iz Kozmetičnega salona HM se že od leta 2012 trudi po najboljših močeh ustreči svojim strankam, zato se je kmalu po odprtju kozmetičnega salona odločila tudi za namestitev klasičnega NLB POS terminala. Kot je dejala takrat, je "takoj opazila interes za plačevanje storitev s plačilnimi karticami in hkrati razumela, da se ljudem ne da čakati v vrstah za dvig gotovine v bankah ali iskati najbližjih bankomatov. Živimo v času, ko je vedno več brezgotovinskega poslovanja in je gotovo tudi v denarnicah končnih uporabnikov vsaj ena plačilna kartica. Za dober poslovni odnos s strankami je treba razumeti duh časa in jim vedno priti nasproti".


Ker ima Helena Miranda tudi terensko delo, saj obiskuje kar nekaj starejših strank na njihovem domu, ji je jeseni svetovalka za podjetja v banki predlagala NLB Smart POS. Svoj pametni telefon, ki ga že ima, je spremenila v napravo za sprejem brezstičnih oziroma brezgotovinskih plačil, torej v mobilni POS terminal. Rešitev je varna in enostavna za namestitev in uporabo ter je dostopna kadarkoli in kjerkoli je na voljo internetna povezava. Za sprejemanje plačil Helena na terenu ne potrebuje dodatne opreme, saj stranke lahko plačajo opravljeno storitev kar prek njenega telefona. Vse, kar potrebuje poleg mobilne naprave je z NLB sklenjena pogodba, operacijski sistem Android (min. verzija 10.0) in podpora NFC.

S POS terminalom do večje prodaje in zadovoljnih strank

Naša sogovornica iz izkušenj pove, da POS terminal podjetjem, podjetnikom in zasebnikom prinaša veliko prednosti, saj "ljudje danes pogosteje uporabljajo plačilne kartice kot gotovino in si na tak način privoščijo oziroma kupijo več stvari, kot bi si jih sicer". Ob tem pa se spomni časov, ko še ni imela POS terminala: "Takrat so si stranke privoščile samo eno stvar in to tisto, po katero so prišle k meni. Zdaj pa si brez skrbi privoščijo še kakšno drugo nenačrtovano lepotilno-terapevtsko storitev mojega kozmetičnega salona ali kupijo kašen dodatek ali pripomoček za nego obraza ali telesa. Zadovoljstvo ob tem je seveda obojestransko."

Kakšni so stroški brezgotovinskega poslovanja?

Neposredni strošek kartičnega poslovanja sta najemnina POS terminala in plačilo provizije po posamezni transakciji ponudniku teh storitev. Najemnina se obračunava individualno. Višje tarife se navadno uporabljajo za mobilne terminale, saj je tudi POS terminal nekoliko dražji, sočasno pa omogoča, da stranka opravi plačilo udobno in ji ni treba plačati pri blagajniškem pultu. Prav tako so provizije različne. Odvisne so od tega, s katero kartico je plačilo izvedeno, saj je na to vezana tudi višina medbančnih provizij. Poleg tega so še posredni stroški, kot je namestitev POS terminala in nakup papirja za tiskanje potrdil o plačilu …. Če je terminal povezan prek interneta, pri transakciji ni dodatnih stroškov, pri povezavi prek analogne linije pa se plačuje ponudniku telekomunikacijskega omrežja še stroške telefonskega impulza.

Kaj pa, če namesto POS terminala uporabite kar svoj pametni telefon ali tablico?

Vsi podjetniki, še posebej pa tisti z manjšim obsegom poslovanja, stremijo k optimizaciji poslovanja. Ta obsega tudi racionalizacijo stroškov, kar je glavni razlog, zakaj se ne odločijo za brezgotovinsko poslovanje. Kaj pa, če vam povemo, da za možnost plačevanja s karticami potrebujete samo vaš pametni telefon ali tablico?

Pri NLB se zavedamo izzivov, s katerimi se soočate zlasti manjša podjetja, ki vam je brezgotovinsko poslovanje z uporabo klasičnega POS terminala predrago, zato smo razvili mobilno aplikacijo NLB Smart POS, ki zaenkrat omogoča sprejem brezstičnih kartičnih (Visa in Mastercard) plačil, predvidoma še v letošnjem letu pa bo omogočala tudi sprejem Flik plačil. Namestitev in uporaba rešitve je brez fiksnih mesečnih stroškov, obračunava se zgolj provizija v primeru izvedbe transakcije.

Nova prodajna mesta, ki boste sklenila pogodbo za sprejem plačil prek NLB Smart POS do 30. 6. 2024, za prve tri mesece pridobite oprostitev plačila uporabe aplikacije in kartičnih provizij. To pomeni, da v prvih treh mesecih od sklenitve pogodbe banki ne plačate nobenih nadomestil.

Kar 80 odstotkov strank pri naši sogovornici plačuje s karticami

Heleno, ki je stranka NLB, je njena banka prepričala z zanesljivostjo in konkurenčno ceno za najem POS terminala. Kot pravi "je bila tudi cena namestitve POS terminala v tedanjem času zelo konkurenčna". Seveda se spomni tudi na podatke o sivi ekonomiji in z veseljem pove, da sta POS terminal in kartično plačevanje učinkovito sredstvo v boju zoper njo. Vsak znesek, ki je opravljen s POS terminalom, je namreč zabeležen, viden tudi davčni upravi.

Zakaj je NLB najboljša izbira za sprejem kartic in Flik plačil

 • Na POS terminalu lahko sprejemate lahko vse vrste plačilnih kartic (BA Maestro / debetna Mastercard, Mastercard, Visa in Karanta) in tudi kartice nebančnih izdajateljev (Diners).
 • Sprejemate lahko Flik plačila (vse do 15.000 EUR) – nakazilo brez stroškov prilivne provizije je na vašem poslovnem računu takoj oz. v nekaj sekundah, 24/7, vse dni v letu.
 • Omogočate nakupe na več obrokov (tudi do 60 mesecev) za plačila z NLB karticami z odloženim plačilom brez dodatnih stroškov za vaše stranke – kupnino prejmete v celoti na svoj račun takoj ob nakupu - velja tudi za nakupe prek spleta.
 • Omogočate sodobna, varna in enostavna plačila s karticami v svoji spletni trgovini z uporabo najsodobnejše spletne plačilne platforme NLB E-commerce.
 • Omogočate sodobna, varna in enostavna plačila s karticami, kmalu pa tudi s Flikom, v NLB Smart POS – mobilnem POS terminalu.
 • Izkoristite individualno prilagojene cenovne pogoje glede na obseg vašega poslovanja.
 • Izkoristite možnost izvajanja avtorizacij za transakcije vseh vrst plačilnih kartic in Flik plačila brez dodatnih stroškov.
 • Uporabljate najsodobnejšo POS opremo z različnimi komunikacijskimi povezavami, ki je skladna z vsemi zahtevanimi standardi in podpira vse, tudi sodobne načine plačevanja, kot je npr. mobilna denarnica NLB Pay.
 • Brezplačno vas oskrbujemo s POS trakovi.
 • Nudimo vam brezplačno tehnično pomoč in svetovanje v slovenskem jeziku.
 • Brezplačno izobražujemo vaše prodajno osebje na vaši lokaciji oz. po dogovoru.
 • Brezplačno lahko uporabljate Trgovski portal, kjer so vam na enem mestu na voljo vsi vaši podatki o poslovanju s plačilnimi karticami (o transakcijah in POS računih), kakor tudi vse pomembne informacije o drugih novostih.

Point of Sale Terminal (POS terminal)

POS terminal ali Point of Sale Terminal omogoča izvedbo plačilne transakcije z uporabo plačilne kartice ali Flik plačila. POS terminali so namenjeni podjetjem, podjetnikom in zasebnikom, ki želijo svojim strankam na prodajnih mestih omogočiti hiter, varen in enostaven nakup z uporabo plačilnih kartic ali Flikom ter na ta način vplivati na večjo prodajo in zadovoljstvo svojih kupcev. Poleg klasičnega POS terminala se lahko odločite tudi za NLB Smart POS – mobilno aplikacijo, ki vašo mobilno napravo (telefon ali tablico) spremeni v POS terminal. Če imate spletno trgovino, pa ne spreglejte sodobne plačilne platforme NLB E-commerce.

posodobljeno april, 2024

nlb pay kv junij 1920x470

Sprejemanje kartic na prodajnem mestu

Ponudite svojim strankam hitro, varno in enostavno plačevanje.

2023 06 nlb smart pos 2560x1600 copy

Smart POS

Spremenite svoj pametni telefon v mobilni POS terminal.

spletna trgovina

E-commerce

Najsodobnejša plačilna platforma za spletne trgovine.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!