Izjava o zasebnosti

V NLB d.d. smo zavezani k ohranjanju vašega zaupanja z varovanjem osebnih podatkov, ki jih zbiramo in obdelujemo, hkrati pa stremimo k temu, da vam ponudimo učinkovite in uporabniku prijazne rešitve. Ta izjava o zasebnosti opisuje, kako in v kakšen namen mobilna aplikacija Klikpro zbira in dostopa do podatkov o vas ter kako je vaša zasebnost varovana.

Z uporabo mobilne aplikacije Klikpro se strinjate z zbiranjem in uporabo vaših podatkov v skladu s Splošnimi pogoji za uporabo NLB Poslovnega računa, Splošnimi pogoji za uporabo mobilne banke Klikpro ter to Izjavo o zasebnosti. Svetujemo vam, da izjavo dobro preberete ter spremljate obvestila o njenih spremembah. Tako boste vedno na tekočem in prepričani o varnosti vaše zasebnosti.

Namen zbiranja in dostopa do podatkov

Mobilna aplikacija Klikpro za polno delovanje potrebuje dostop do posameznih podatkov in komponent vaše mobilne naprave. Banka prav tako zbira in obdeluje podatke o uporabnikih mobilne aplikacije Klikpro in njihovi uporabi aplikacije z namenom izboljševanja svoje rešitve. Analiza zbirnih podatkov nam omogoča prilagajanje funkcionalnosti potrebam uporabnikov, optimizacijo delovanja, izboljševanje varnosti ter uporabniške izkušnje in prilagajanje vsebin vašim interesom.

Varovanje vaše zasebnosti

Podatke zbrane za namen iz te izjave, banka obdeluje na nivoju skupine uporabnikov, kar pomeni, da posameznega uporabnika, njegovih osebnih podatkov ter podrobnosti v zvezi z njegovo uporabo mobilne aplikacije ni mogoče identificirati.

Zbiranje in dostop do podatkov

Mobilna aplikacija Klikpro zbira in za svoje delovanje potrebuje dostop do podatkov, opisanih v nadaljevanju.

Kamera in fotografije

Aplikacija potrebuje dostop do kamere vaše mobilne naprave za delovanje funkcionalnosti:

  • Slikaj in plačaj, ki vam omogoča, da z uporabo kamere mobilne naprave zajamete in prenesete podatke v plačilni nalog UPN v mobilni banki Klikpro,
  • pogled »Kamera« pri iskanju Poslovalnic in Bankomatov. Ta vam omogoča prikaz lokacije poslovalnic in bankomatov v bližini v realnem pogledu.

Banka ne dostopa, zbira, shranjuje ali obdeluje fotografij, ki so shranjene na vaši mobilni napravi.

Lokacija

Aplikacija potrebuje dostop do vaše lokacije za prikaz poslovalnic in bankomatov v vaši bližini. Aplikacija do vaše lokacije dostopa samo takrat, ko jo uporabljate in je vidna na vašem zaslonu.

V nadaljevanju so opisani podatki, ki jih aplikacija zbira za namene statistične analize s pomočjo vgrajenega orodja za analitiko.

Podatki o napravi

Podatke o napravi banka potrebuje za posodabljanje aplikacije, testiranje in potrjevanje mobilnih naprav, izboljšave aplikacije in njenih funkcionalnosti ter statistične obdelave na nivoju skupine uporabnikov. Podatki o mobilni napravi, ki jih spremljamo, so na primer: blagovna znamka (npr. LG, Samsung, Sony, …), vrsta (npr. mobilni telefon ali tablica), model (npr. iPhone 5S), verzija operacijskega sistema (npr. OS 10.2), nastavitve jezika.

Podatki o mobilni aplikaciji Klikpro

Podatke o uporabi mobilne aplikacije banka potrebuje za statistične obdelave na nivoju skupine uporabnikov, ki so temelj za prilagajanje funkcionalnosti potrebam uporabnikov, optimizacijo delovanja, izboljševanje varnosti ter uporabniške izkušnje in prilagajanje vsebin vašim interesom. V okviru teh podatkov spremljamo, iz katere spletne trgovine ste prevzeli ali nadgradili aplikacijo, katera verzija aplikacije je nameščena, koliko časa že uporabljate Klikpro, katere funkcionalnosti uporabljate in način uporabe (npr. do katerih ekranov dostopate, koliko časa ipd.).

Podatki o uporabniku

Podatki o uporabnikih so za nas zelo pomembni, saj nam pomagajo razumeti lastnosti in potrebe našega uporabnika in nam omogočajo izboljšati storitev in nadgraditi funkcionalnosti, ki ustrezajo potrebam naših uporabnikov. V ta namen se za pooblaščence uporabnika zbirajo podatki o starosti, spolu, interesih in državi bivanja, ki pa se statistično obdelujejo na nivoju skupine uporabnikov kar pomeni, da posameznega uporabnika ni mogoče identificirati.

Uporabniške nastavitve dostopa do podatkov

Odločitev o tem, katere podatke boste delili, je v vaših rokah in zato lahko:

  • omejite dostop mobilne aplikacije Klikpro do kamere in fotografij ter lokacije v nastavitvah vaše mobilne naprave. Opozarjamo, da bo v primeru omejitve dostopa moteno delovanje posameznih funkcionalnosti aplikacije, kot je opisano zgoraj,
  • omejite dostop do podatkov o vaši napravi, podatkov o mobilni aplikaciji ter podatkov o uporabniku v nastavitvah mobilne aplikacije Klikpro.

Spremembe Izjave o zasebnosti

Izjavo o zasebnosti lahko občasno spremenimo, o čemer vas bomo obvestili preko obvestil na spletnem mestu.

Ta izjava je bila nazadnje spremenjena 6. aprila 2018.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!