Zlata lisica. Doma v Mariboru. Na obisku v Kranjski gori. 

Pri NLB že več kot 20 let podpiramo uspehe slovenskih smučarjev kot zlati sponzor slovenske alpske reprezentance. Z letošnjim letom pa naše poslanstvo nadaljujemo tudi kot glavni pokrovitelj tradicionalnega ženskega smučarskega tekmovanja za svetovni pokal – Zlate lisice.

Zlata lisica je največji dogodek za smučarke v JV Evropi – regiji, v katero verjamemo in jo podpiramo, saj smo tu doma. Da se lahko zgodba o pogumnih lisičkah iz leta v leto nadaljuje, je potrebno ogromno vložene energije in dela. Ekipa Zlate lisica je skozi leta odrekanj smučarsko tekmo pod Pohorjem ponesla v svet in iz nje naredila nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca. S ponosom jim bomo v prihodnje stali ob strani.


Zlata lisica je spisala številne nepozabne zgodbe.


Zgodbe Zlate lisice / 1988 - 2016

Slovenske smučarke so se z uspehi na Zlati lisici večkrat zapisale v slovensko smučarsko zgodovino in poskrbele za številne nepozabne spomine. Oglejte si kronološki pregled vseh lisičjih stopničk, ki so jih do sedaj nanizale »vražje Slovenke«. 


Zgodbe Zlate lisice 2013                  

Marcos Tavares je dolgoletni kapetan in legenda NK Maribor. Simpatični Brazilec, ki je svoj dom našel v Mariboru, je leta 2013 nogometni stadion zamenjal za snežnega. Oglejte si, po čem si je zapomnil svoj prvi obisk Zlate lisice.


Teo Ivančič ''Teoson'' – Zgodbe Zlate lisice 2013                  

Pohorska tekma je legendarna tudi zaradi svojih obiskovalcev. V poklon Zlati lisici in nepozabni mariborski publiki smo v sodelovanju z mladim mariborskim grafitarjem Teom ''Teosonom'' Ivančičem ustvarili stensko poslikavo v barvah Maribora, ki krasi zid na ulici Kneza Koclja.


Ana Drev – Zgodbe Zlate lisice 2016

„Zame je drugo mesto kot zmaga,“ je rekla Ana Drev po uspehu kariere leta 2016. Na 52. Zlati lisici  si je prismučala drugo mesto, ki obenem predstavlja njen največji uspeh kariere in zadnje stopničke slovenskih smučark pod Pohorjem. Njen tekmovalni dres smo razstavili v vitrini v središču Maribora


Nenad Cizl – Zgodbe Zlate lisice

Nenad Cizl, oblikovalec in ilustrator, je eden najbolj prodornih Mariborskih ustvarjalcev mlajše generacije in avtor ilustracije naše »lisičke«. Oglejte si pogovor, v katerem je z nami delil svoje spomine na Zlato lisico


Mariborski mestni avtobusi – Zgodbe Zlate lisice                  

Vožnja z avtobusom zagotovo ni tako adrenalinska, kot spust po smučarski progi. A z zgodbami Zlate lisice, ki si jih lahko ogledate med vožnjo, smo kanček smučarske evforije prenesli tudi na mariborske ulice. Zgodbe so mimoidočim priklicale v spomin pretekle dosežke naših ''lisičk'' in jih vabile na letošnjo Zlato lisico.


Televizijski prenos Zlate lisice gre prvič v svet – Zgodbe Zlate lisice 1971

Nenad Cizl, oblikovalec in ilustrator, je eden najbolj prodornih Mariborskih ustvarjalcev mlajše generacije in avtor ilustracije naše »lisičke«. Oglejte si pogovor, v katerem je z nami delil svoje spomine na Zlato lisico


Priloga časopisa Večer – Zgodbe Zlate lisice                  

Pri NLB smo iz prašnih arhivov izbrskali zgodbe, ki so tako ali drugače zaznamovale Zlato lisico in mesto Maribor. Med izbrskanimi zgodbami so se znašli dosežki naših smučark, pričevanja požrtvovalne ekipe organizatorjev, zgodovinski mejniki in mnoge druge iskrive podrobnosti. Vseh 56. lisičjih zgodb smo zbrali v prilogi časopisa Večer


Tone Vogrinec – Zgodbe Zlate lisice

V sodelovanju s časopisom Večer smo na pogovor povabili legendo mariborskega in slovenskega smučanja Toneta Vogrinca. Zaupal nam je svoje spomine, anekdote in zgodbe, ki jih je v svoji dolgi in bogati zgodovini napisala Zlata lisica.  


Horuk in hura – legendarna lisičkina himna

Tudi letos smo jo zapeli in se ob njej veselili uspeha naših »lisičk«. Vesel pa je tudi spomin na nastanek legendarne himne Zlate Lisice, ki sta ga z nami podelili še večji legendi Alfi Nipič in Vinko Šimek.


Letošnjo smo napisali skupaj.


Donacija NLB in Mastercarda za mlade smučarje ASK Branik        

V sodelovanju z Mastercard smo od nakupov, opravljenih s karticami NLB in vsemi brezstičnimi karticami Mastercard, z donacijo 10.000 EUR podprli ASK Branik Maribor – Smučarsko šolo Ilke Štuhec. Ker se zavedamo, da zmage niso od včeraj, z donacijo podpiramo mlade nadarjene smučarje, ki si tekmovalnega športa sicer ne bi mogli privoščiti in jim tako pomagamo na poti do vrhunskih rezultatov.