Želite nastaviti vstopno stran za Podjetja kot privzeto vstopno stran?

Imejte pregled nad financami vedno in povsod.

Mobilna banka Klikin 

Mobilna banka je del aplikacije Klikin za pametne mobilne naprave z operacijskim sistemom iOS (verzija 8.0 ali višja) in Android (verzija 4.0 ali višja). Z njo lahko:

 • pregledujete stanje in promet na osebnem računu ter karticah,
 • vpogledujete v stanje pooblaščenskih računov, 
 • plačujete položnice (plačilne naloge UPN),
 • preverite promet ter višino neporabljenega limita na plačilnih karticah, 
 • zamenjate denar v tujo valuto,
 • preverite stanje na drugih osebnih in varčevalnih računih in na njih prenesete sredstva ter še mnogo več.

Z mobilno banko Klikin prihranite čas, saj za vse obveznosti poskrbite, ko vam ustreza, predvsem pa to opravite enostavnohitro in varno.

 

Napredne funkcije v mobilni banki Klikin

Z naprednimi funkcijami mobilne banke Klikin je upravljanje financ še enostavnejše.

In-plačilo

Z in-plačilom denar nakažete 24/7 kar prek GSM imenika. Tako lahko sredstva prijateljem nakažete hitro, enostavno in brezplačno, brez da bi za to potrebovali podatke o naslovu in računu prejemnika. 

Slikaj in plačaj

Slikaj in plačaj omogoča najhitrejši in enostavnejši način plačevanja položnic, brez ročnega vnosa podatkov. S telefonom slikate levi del položnice ali skenirate QR kodo, pregledate prenesene podatke ter zaključite plačilo.

Hitra plačila

Plačila, ki ste jih v spletni banki NLB Klik shranili kot »Hitra plačila« lahko uporabljate tudi v mobilni banki.

     

Menjalnica

V menjalnici mobilne banke Klikin lahko opravite menjavo sredstev v okviru stanja na izbranem računu.

      

Slikaj in pošlji

Neposredno iz podrobnosti transakcije lahko na izbrani e-poštni naslov posredujete neformalno potrdilo o plačilu.

 

Mobilna banka Klikin zagotavlja najvišjo možno varnost za uporabnike

Varen dostop

Za varen dostop do mobilne banke smo poskrbeli na več načinov:

 • vstop v mobilno banko je omogočen z uporabo enkratnih gesel OTP, ki se za vsak vstop v ozadju samodejno generirajo na osnovi vnesene številke PIN. Enkratna gesla veljajo zelo kratek čas, potem pa postanejo neuporabna;
 • enkratno geslo se ob vsaki prijavi ustvari na osnovi številke PIN, ki jo določi in pozna samo uporabnik;
 • številka PIN se ne hrani nikjer (ne na telefonu, ne v centralnih sistemih NLB), na ta način je preprečeno, da bi napadalec z vdorom v telefon prišel do številke PIN;
 • po petih napačnih vnosih številke PIN se mobilna aplikacija blokira, s čimer je preprečeno nadaljnje ugibanje številke PIN.

Uporabniki iOS lahko v mobilno banko Klikin vstopite tudi s prstnim odtisom (Touch ID). 

Varna komunikacija

Vsa komunikacija med mobilno aplikacijo in centralnimi sistemi NLB je šifrirana, s čimer je preprečeno prisluškovanje prek raznih omrežij.

    

Varna sredstva

Višino plačil lahko omejite (posamično plačilo, dnevni seštevek, mesečni seštevek) ter s tem omejite najvišji znesek morebitne zlorabe. Možnost plačevanja z mobilno banko lahko začasno tudi v celoti blokirate.

    

Varno upravljanje

Z aplikacijo za administracijo avtentikacijskih metod (AAM) lahko samostojno upravljate z generatorjem enkratnih gesel OTP, brez obiska poslovalnice. Potrebovali jo boste v primeru zamenjave mobilne naprave, pozabljeneštevilke  PIN, ponovne aktivacije generatorja OTP, izgube ali kraje mobilne naprave.

  

Mobilna aplikacija Klikin 

Brezplačni, informativni del mobilne aplikacije je namenjen vsem uporabnikom ustreznih mobilnih naprav, tudi nekomitentom, in omogoča, da z njo:

 • poiščete najbližji NLB Bankomat ali poslovalnico,
 • uporabite informativno NLB menjalnico in tečajnico,
 • preverite aktualna obvestila in ste na tekočem z vsemi novostmi v aplikaciji Klikin,
 • vzpostavite neposreden kontakt z NLB.

Ob naročilu in aktivaciji generatorja enkratnih gesel OTP lahko aplikacijo nadgradite v mobilno banko Klikin. To lahko storite v NLB Poslovalnici,  uporabniki NLB Klika pa kar prek spletne banke v poglavju Vsa naročila in vloge / Naročila mobilne banke Klikin.

Kako začnete uporabljati mobilno banko Klikin?

1Prenesete in namestite brezplačno aplikacijo Klikin (iOS/Android)

V AppStore in Google Play poiščite aplikacijo in jo prenesite na svoj mobilni telefon.
2Pridobite generator  OTP, če ga še nimate, in pristopite k mobilni banki Klikin 

Generator enkratnih gesel OTP lahko uporabniki NLB Klika naročite v svoji spletni banki, v poglavju Vsa naročila in vloge, sicer pa se za naročilo oglasite v NLB Poslovalnici

3Aktivirate generator OTP v aplikaciji in se s številko PIN prijavite v mobilno banko Klikin

Generator OTP se aktivira samo prvič, za vsako nadaljnjo prijavo v mobilno banko Klikin pa potrebujete številko PIN, ki ste jo sami določili ob aktivaciji generatorja OTP. Generator OTP lahko uporabljate tudi za dostop do spletne banke NLB Klik.

Postopek aktivacije je podrobneje opisan v Navodilih (poglavje Pristop k mobilni banki Klikin).

Uporaba mobilne banke Klikin

Po izbiri "Mobilna banka Klikin" ali "Vstopi" iz stranskega menija ter vnosu številke PIN, se vam bodo na zaslonu prikazala:

 • stanje in promet izbranega osebnega računa,
 • stanje na imetniških in pooblaščenskih osebnih in varčevalnih računih.

Po vstopu v stranski meni (levo zgoraj) se vam odprejo dodatne možnosti:

 • Računi (vpogled v osebne in varčevalne račune),
 • Plačila in prenosi* (možnost izvajanja plačil: "in-plačilo", "Slikaj in plačaj", ročni vnos položnice ali Hitra plačila iz NLB Klika, internih prenosi in menjalnica),
 • Kartice (vpogled v promet in podrobnosti vaših kartic).

Podrobnejša navodila:

Navodila za uporabo mobilne banke Klikin

*V mobilni banki Klikin lahko nakazila ali plačila izvajate le v domači valuti (EUR).

Uporaba generatorja OTP

Po izbiri "enkratno geslo OTP" ali "OTP" iz stranskega menija ter vnosu številke PIN se vam bo na zaslonu prikazalo 8-mestno naključno generirano enkratno geslo OTP, ki ga boste s pripadajočim uporabniškim imenom vpisali v e-vstopno točko za dostop do NLB Klika na kateri koli napravi. 

Generator OTP je lahko aktiven samo na eni napravi. S ponovnim postopkom aktivacije ga lahko uporabljate tudi na drugi, pri čemer je aktivna vedno zgolj zadnja aktivirana naprava.

Aktivacija generatorja OTP

Odklepanje generatorja OTPSinhronizacija generatorja OTP

Upravljanje metod za avtentikacijo

Na spletnem mestu za administracijo avtentikacijskih metod (AAM) pred prvo prijavo izberite povezavo »Nastavitev gesla« ter ob uporabi uporabniškega imena in enkratnega gesla, ki ga ustvarite v aplikaciji Klikin z generatorjem OTP, nastavite geslo za poznejši vstop v AAM.

Poleg gesla AAM si nastavite še sklop vprašanj in odgovorov. Dostop do AAM boste potrebovali tudi ob zamenjavi mobilne naprave, v kateri imate aktiviran generator OTP, ob pozabljenem PIN-u, izgubi ali kraji mobilne naprave.

Zamenjava mobilne naprave

Ob zamenjavi mobilne naprave na kateri imate aktiviran generator OTP, boste morali prek AAM generator OTP ponovno aktivirati v novi/drugi mobilni napravi, pri čemer boste stari generator OTP deaktivirali. V AAM izberite »Generator gesel želim uporabljati v drugi napravi/Želim zamenjati PIN generatorja OTP«.

Deaktivacija generatorja gesel ob izgubi ali kraji mobilne naprave

Ob izgubi ali kraji mobilne naprave, v kateri imate aktiviran generator OTP, ga prek AAM deaktivirajte in tako preprečite morebitne zlorabe. V AAM izberite »Izgubil sem/Ukradli so mi mobilno napravo«.

Če veste, da generatorja OTP v prihodnje ne boste več uporabljali, lahko deaktivacijo izvedete tudi prek mobilne aplikacije (izberite možnost »Deaktiviraj OTP«).

Pozabljen PIN

Če ste pozabili PIN za dostop do generatorja OTP v aplikaciji Klikin, lahko PIN ponovno nastavite. V AAM izberite »Generator gesel želim uporabljati v drugi napravi/Želim zamenjati PIN generatorja gesel«. Generator OTP se bo deaktiviral in na zaslonu v AAM se bosta izpisali nova serijska številka in aktivacijska koda. V mobilni aplikaciji izberite možnost »Pozabljen PIN« ter vpišite serijsko številko in aktivacijsko kodo, ki ju prepišete iz AAM, ter določite nov PIN.

Postanite uporabnik mobilne aplikacije Klikin z generatorjem OTP

Uporabniki NLB Klika oddajte naročilo prek pošte v NLB Kliku s ključnim sporočilom: »Naročilo OTP« in aktualnimi kontaktnimi podatki o mobilni številki (na katero vam bomo poslali SMS-sporočilo z aktivacijsko kodo) in e-naslovu (kamor vam bomo poslali e-pošto z uporabniškim imenom in serijsko številko).

Uporabniki NLB Teledoma lahko naročilo oddate v telefonski banki.

Naročite generator OTP

Za naročilo NLB Klika z generatorjem OTP je potrebna identifikacija, zato bo ob oddaji naročila v spletnem obrazcu potreben še obisk poslovalnice.

Naročilo generatorja OTP pomeni enkratni strošek skladno z veljavno tarifo.

Več informacij

Dobro je vedeti

Generator OTP deluje le v eni napravi, in sicer v napravi, v kateri je bil nazadnje aktiviran. Mobilno aplikacijo Klikin lahko uporabljate, če imate mobilni telefon ali tablični računalnik z operacijskim sistemom iOS (6.0 ali novejši) ali Android (4.0 ali novejši, ki ga podpira tudi Google Play trgovina).

Za dostop do mobilne banke Klikin na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku potrebujete dostop do interneta. Čeprav je Klikin prilagojen uporabi na mobilnih napravah in je s tem precej zmanjšana količina podatkov, ki se pri uporabi prenaša, ob tem vseeno nastajajo določeni stroški, odvisni od cenika mobilnega operaterja. Stroški prenesenih podatkov so odvisni od naročniškega paketa in države, v kateri imate dostop do (mobilnega) interneta. Cene se (lahko) razlikujejo glede na to, ali do mobilnega interneta dostopate v državah znotraj EU ali drugih državah, in skladno z dogovori mobilnega operaterja s posameznimi mobilnimi operaterji, ki omogočajo t. i. gostovanje. Predlagamo vam, da se o stroških uporabe (mobilnega) interneta v tujini pozanimate pri mobilnem operaterju, da skrbno spremljate količino prenesenih podatkov pri dostopu do (mobilnega) interneta, zlasti ko ste v tujini, in upoštevate obvestila mobilnega operaterja.

Postanite uporabnik mobilne aplikacije Klikin z generatorjem OTP

Uporabniki NLB Klika oddajte naročilo prek pošte v NLB Kliku s ključnim sporočilom: »Naročilo OTP« in aktualnimi kontaktnimi podatki o mobilni številki (na katero vam bomo poslali SMS-sporočilo z aktivacijsko kodo) in e-naslovu (kamor vam bomo poslali e-pošto z uporabniškim imenom in serijsko številko).

Izpolnite spletni obrazec za naročilo ter prihranite čas in denar pri bančnem poslovanju. V kratkem po oddaji naročila vas bomo poklicali, da se dogovorimo za obisk poslovalnice, ki je potreben zaradi zakonske zahteve po osebni identifikaciji ob izdaji KDP (certifikata) in generatorja OTP.
Datum objave: 20. 4. 2017

Izvajanje plačilnih storitev v času od 25. aprila do 4. maja 2017

Zaradi prihajajočih praznikov dan upora proti okupatorju in praznika dela, 27. april 2017 in 1. - 2. maj 2017, bomo plačilne storitve v tujino izvajali na spremenjen način. Vse spremembe najdete tukaj.

Datum objave: 3. 4. 2017

Pomembno: nova verzija mobilne banke Klikin in začasna prekinitev delovanja

ZARADI NADGRADNJE MOBILNE BANKE KLIKIN BO DANES, 3. 4. 2017, PRIŠLO DO ZAČASNE PREKINITVE DELOVANJA MED PREDVIDOMA 23.00 IN 23.30!

NOVA VERZIJA

Uporabniki Androida - nadgradnja mobilne banke Klikin je obvezna in dokler je ne boste izvedli, prijava v mobilno banko Klikin ne bo mogoča. Prosimo vas, da prek trgovine Google Play pravočasno izvedete nadgradnjo. 

Nova verzija prinaša:

 • plačevanje s skeniranjem QR kode na novih UPN plačilnih nalogih (Slikaj in plačaj);
 • veljavno Izjavo o zasebnosti, ki jo prosimo preberite;
 • mnogo drugih manjših, a pomembnih, popravkov;
 • za uporabnike iOS - možnost vstopa s prstnim odtisom (Touch ID). 

Datum objave: 22. 3. 2017

Začasna prekinitev delovanja mobilne banke Klikin

Obveščamo vas, da bo v soboto, 25. marca 2017 od 22.00 do predvidoma nedelje, 26. marca 2017 do 00.30, zaradi vzdrževanja prekinjeno oziroma moteno delovanje mobilne banke Klikin.

Hvala za razumevanje.

Datum objave: 22. 3. 2017

Zamenjava računa NLB v plačilnih transakcijah

Obveščamo vas, da smo, skladno z zakonskimi zahtevami, vpeljali uporabo novega IBAN računa Nove Ljubljanske banke d.d. v vseh plačilnih transakcijah, kjer v vlogi plačnika ali prejemnika nastopa NLB. Namesto dosedanjega poravnalnega računa SI56 0100 0000 0200 097, se v plačilnih transakcijah, izpiskih, pogodbah in obvestilih uporablja nov IBAN račun SI56 0290 0000 0200 020.

Vsi ostali podatki v plačilnih transakcijah (naziv plačnika/prejemnika, referenca oz. sklicevanje na številko, BIC koda banke) se ne spreminjajo.

Plačila v dobro starega računa bomo ustrezno preusmerili na novi račun.

Datum objave: 15. 3. 2017

Spremenili smo splošne pogoje mobilne banke Klikin

1. junija 2017 pričnejo veljati novi splošni pogoji mobilne banke Klikin.

Vsebinske spremembe zajemajo:

- 18. člen Obveznosti uporabnika: dopolnitev, in sicer mora uporabnik prek mobilne banke ali prek NLB Spletnega portala redno spremljati obvestila banke, vezane na poslovanje prek mobilne banke Klikin.

- 5. člen Storitve mobilne banke Klikin: zaradi pogoste uvedbe novih funkcionalnosti več ne našteva posameznih storitev mobilne banke. Kaj vam omogoča Klikin lahko kadarkoli preberete v uporabniških navodilih.

Datum objave: 20. 2. 2017

Posodobitev mobilne banke Klikin za Androide

V spletnih trgovini Google Play je na voljo posodobljena verzija mobilne banke Klikin za Androide.

Nova verzija prinaša izboljšano delovanje aplikacije pri izvajanju plačil na starejših napravah.

Svetujemo vam, da prenesete posodobitve aplikacije Klikin, s katero bo upravljanje financ še hitrejše in enostavnejše.

Datum objave: 3. 1. 2017

Posodobitev mobilne banke Klikin

V spletnih trgovinah AppStore in Google Play je na voljo posodobljena verzija mobilne banke Klikin.

Z novim Klikinom sedaj lahko:

 • prihranite čas, saj samodejno izpolni vse podatke plačila pri funkciji Slikaj in plačaj,
 • preverite pravilnost podatkov z UPN plačili, saj samodejno izpolni podatke o prejemniku, če je le-ta pravna oseba,
 • podrobno spremljate finance, saj prikaže podrobnosti prometne postavke (klik na postavko v prometu),
 • z e-sporočilom posredujete neformalno potrdilo o plačilu (klik na kuverto v podrobnostih prometa),
 • spremljate aktualna obvestila svoje mobilne banke in ste tako na tekočem z vsemi novostmi in spremembami (klik na Obvestila v osnovnem meniju aplikacije).

Svetujemo vam, da prenesete posodobitve aplikacije Klikin, s katero bo upravljanje financ še hitrejše in enostavnejše.

Postanite uporabnik mobilne banke Klikin

Uporabniki NLB Klika

Uporabniki NLB Klika lahko pristop k mobilni banki Klikin uredite v spletni banki v poglavju Vsa naročila in vloge / Nastavitve mobilne banke Klikin oz. prek spodnjih povezav.  Pred oddajo naročila, preverite tudi ustreznost svojih kontaktnih podatkov (GSM številko in e-naslov).

1. Če do NLB Klika dostopate prek kvalificiranega digitalnega potrdila:

Naročite OTP in mobilno banko Klikin

2. Če že imate generator OTP za vstop v spletno banko NLB Klik:

Pristopite k mobilni banki Klikin 

Neuporabniki NLB Klika

Za pristop k mobilni banki Klikin obiščite svojo poslovalnico, oddajte naročilo in stopite po poti sodobnega bančnega poslovanja.

Seznam poslovalnic

  

Potrebujete pomoč?

POKLIČITE TEHNIČNO POMOČ       POKLIČITE NLB KONTAKTNI CENTER
vsak delavnik med 8. in 20. uro in ob sobotah med 9. in 19. uro 
01 477 20 60
info@nlb.si

vse dni v letu, 24 ur na dan

01 477 20 00

info@nlb.si

Stroški

NOVI UPORABNIKI (enkratni strošek pristopnine)
Mobilna banka Klikin za nove uporabnike 10,00 EUR
Mobilna banka Klikin za nove uporabnike - študenti in dijaki 5,00 EUR
OBSTOJEČI UPORABNIKI NLB Klika (enkratni strošek pristopnine)
Pristop in uporaba Klikin za obstoječe uporabnike NLB Klika* brezplačno

* Velja tudi za naročilo generatorja gesel OTP za dostop do spletne banke NLB Klik

Splošni pogoji

Splošni pogoji uporabe mobilne banke Klikin
Splošni pogoji poslovanja

Pogosta vprašanja

Izvajanje plačil morate najprej aktivirati v NLB Kliku - Vsa naročila in vloge - Nastavitve mobilne banke Klikin ali  v poslovalnici.

Da. V NLB Kliku - Vsa naročila in vloge pristopite h Klikin in si nastavitve želene funkcionalnosti.

Da, saj mobilna banka Klikin deluje popolnoma samostojno in neodvisno od NLB Klika. 

Če se odločite za paket NLB Start, je pristopnina k mobilni banki Klikin brezplačna.

Start paket

NLB Klik

Spletna banka, odprta 24/7. Potrebujete le osebni računalnik z dostopom do interneta.

Skrita vsebina

Naročilo

Za naročilo Klikina je potrebna identifikacija, zato bo v primeru oddaje naročila prek spodnjega obrazca potreben še obisk poslovalnice ali potrditve prek NLB Klika. Če ste uporabnik NLB Klika priporočamo, da naročilo oddate kar prek svoje spletne banke, v poglavju "Naročila".

* Podatki so obvezni.

Ime: *
Podatek je obvezen.
Priimek: *
Podatek je obvezen.
E-naslov: *
Podatek je obvezen.
Email *
Mobilna številka : *

Vnesite tudi omrežno skupino, npr. (031 / 041 / 040 ...) 477 2000.
Podatek je obvezen.
Poslovalnica: *
Podatek je obvezen.
Nisem uporabnik NLB Klika in želim naročiti: *
Podatek je obvezen.
V najkrajšem času vas bomo poklicali za dogovor o nadaljnjih korakih in potrditvi naročila.

Hvala za vaš interes.
Na oddano telefonsko številko ali e-naslov vas bomo obvestili o potrditvi sestanka.

Naročite NLB Klik

Banka v kateri ste najhitreje, najbolj enostavno in pregledno uredite finance po svoje.
Kjerkoli in kadarkoli, 24 ur na dan, vse dni v letu.

* Podatki so obvezni.

NLB Klik želim uporabljati s: *
Podatek je obvezen.
Ime: *
Podatek je obvezen.
Priimek: *
Podatek je obvezen.
Poslovalnica: *
Podatek je obvezen.
E-naslov: *
Podatek je obvezen.
Email *
Telefon : *

Vnesite tudi omrežno skupino, npr. (01) 477 2000.
Podatek je obvezen.
Komentar : *
Vpišete lahko največ 1500 znakov.
Podatek je obvezen.

V najkrajšem času vas bomo poklicali za dogovor o nadaljnjih korakih in potrditvi naročila v izbrani poslovalnici.

Hvala za vaš interes.
Na oddano telefonsko številko ali e-naslov vas bomo obvestili o potrditvi sestanka.