izrez
izrez
izrez

   

O nas

   

NLB d.d. je članica NLB Skupine, vodilne bančne in finančne skupine s sedežem in ekskluzivnim strateškim interesom v naši domači regiji – Jugovzhodni Evropi.

    

NLB d.d. v številkah

  • Mreža 68 poslovalnic, ki jo dopolnjuje mobilna banka Bank&Go ter številne storitve, ki so strankam na voljo 24/7.
  • Več kot 719.700 aktivnih strank.
  • Z uspešnim poslovanjem je NLB d.d. v letu 2023 ustvarila dobiček v višini 514 milijonov evrov. 

  • Bilančna vsota NLB d.d. znaša 16,015 milijarde evrov.

O NLB Skupini

  • NLB Skupina je vodilna bančna in finančna skupina s sedežem in ekskluzivnim strateškim interesom v naši domači regiji – Jugovzhodni Evropi. Skupino poleg matične NLB d.d., ki je javna delniška družba, sestavlja še šest hčerinskih bank v Jugovzhodni Evropi, več družb za pomožne storitve (upravljanje sredstev, upravljanje nepremičnin, leasing itd.) in manjše število nestrateških odvisnih podjetij, ki so v postopku nadzorovanega zaprtja. NLB Skupina zagotavlja univerzalni bančni model ter stranke podpira s storitvami za prebivalstvo in podjetja in storitvami investicijskega bančništva. Na šestih od sedmih trgov, na katerih posluje, tržni delež bančnih članic NLB Skupine presega 10 % (merjeno glede na bilančno vsoto).
    

Trajnostno bančništvo 

Pomemben del našega poslanstva – poleg tega, da s predanostjo, znanjem in našimi inovativnimi rešitvami skrbimo za svoje stranke – je tudi ustvarjanje boljšega življenja in boljše prihodnosti za celotno regijo. Saj za nas ta regija ni le točka na zemljevidu – tu smo doma. Zato smo stopili na pot intenzivnega vključevanja trajnosti v svoje bančno poslovanje. V najširšem pomenu tako trajnost razumemo kot naše delovanje, ki razume potrebe sedanjih generacij in hkrati ohranja priložnosti za prihodnje generacije.   

NLB se je kot prva banka iz Slovenije zavezala Načelom OZN za odgovorno bančništvo, opravila analizo vpliva in objavila regionalne cilje trajnostnega poslovanja. 

Družbena odgovornost 

Ključni stebri družbeno odgovornega poslovanja NLB Skupine so skrb za zaposlene, zaščita zakonitosti in integritete, spodbujanje podjetništva, povečevanje finančne pismenosti, mentorstvo, podpora profesionalnim in mladim športnikom, humanitarne dejavnosti in zaščita kulturne dediščine.   

Uporabne povezave

         Že 9. leto zapored.

        Podpisnica načel za odgovorno bančništvo
Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!