Obvezna študijska praksa

S študijsko prakso skrbimo za razvoj mladih in jim dajemo priložnost, da v praksi uporabijo teoretična znanja. Kot skrben mentor jih spoznavamo z izzivi, načinom dela v mednarodnem podjetju in omogočamo, da z nami soustvarjajo regijo priložnosti.   

Z obvezno študijsko prakso do prvih izkušenj

Študentom in študentkam, ki znotraj svojega študija teorijo preizkušate v obliki obvezne prakse, ponujamo priložnost pridobiti dragocene izkušnje na enem izmed področji:

IT RAZVOJ (razvoj produktov in prehod na novo tehnologijo z zagotavljanjem agilnega razvoja sodobnih, poslovno učinkovitih in kakovostnih informacijskih bančnih rešitev)

IT INFRASTRUKTURA

 • Oblačne rešitve in storitve (Sledenje strategiji podjetja glede oblačnih storitev, znotraj katere načrtujemo, implementiramo in vzdržujemo oblačne storitve razlicnih platform in servisov.) 
 • Pomoč uporabnikom (Kakovostna in hitra pomoč notranjim uporabnikom NLB Skupine pri težavah z delovanjem informacijskih sistemov ter upravljanje s pooblastili in dostopi do inf.sistemov banke za zaposlene.) 

UPRAVLJANJE STRANK, PRODUKTOV IN DIGITALNIH STORITEV (Razvoj produktov, digitalnih kanalov, modelov za marketing in prodajno področje ter skrb za uporabniško izkušnjo stranke - zaželeno je znanje SQL)

FINANČNI TRGI (Upravljanja z bilanco banke.)

PLAČILNI SISTEMI (Mednarodna plačila, SEPA plačila, ipd. - zaželeno je poznavanje dela s podatki - pridobivanje podatkov iz različnih baz in interpretaciji teh podatkov)

TRGOVINSKO BANČNIŠTVO (Akreditivno in inkasno poslovanje ter Garancijski posli. Prednost je znanje nemščine.)

KREDITNE ANALIZE PRAVNIH OSEB 

 • Metodologije in rezervacije
 • Kreditne analize srednje velikih komitentov
 • Kreditne analize ključnih komitentov

To je priložnost

 • Teoretično znanje spoznaš  v praksi.
 • Učiš se  od najboljših strokovnjakov.
 • Soustvarjaš  bančne trende v regiji.
 • Spoznaš se s timskim delom.
 • Vstopiš na trg dela.
 • Spoznaš delo v podjetju, kjer trajnost ni le črka na papirju .
 • Po končani praksi obstaja tudi možnost študentskega dela .

   

Študenti prakso opravljate v naših prostorih, skupaj s svojim mentorjem in tako delo spoznate v praksi. Po opravljeni praksi dobite tudi denarno nagrado in možnost priporočila .

Ujemi priložnost

Trenutno so odprte prijave za študentsko prakso v oddelkih IT razvoj, IT infrastruktura, Upravljanje strank, produktov in digitalnih storitev, Finančni trgi, Plačilni sistemi, Trgovinsko bančništvo in Kreditne analize pravnih oseb.

Prijave so zaključene.

  

  

Smo skrbni mentor svojim strankam in zaposlenim

  

Mentorje imamo na različnih področjih. Na finančnem smo to mi. Svojim strankam stojimo ob strani, ko se soočajo s finančnimi izzivi, ki jih prinese življenje. Enako velja za zaposlene.

Tudi s študijsko prakso vsak študent dobi svojega mentorja. Z navdušenjem te bo popeljal med vsakodnevne izzive v mednarodnem podjetju, ti predstavil nekaj novih ključnih znanj in vključil v delo, da boš dejansko lahko prispeval k soustvarjanju rezultatov ekipe. Ob strani ti bo stal v vseh situacijah, ki ti pridejo naproti in pomagal z znanjem, nasveti ali dejanjem.

  

     

Kako poteka postopek prijave na študijsko prakso v NLB 

1

Objava razpisa študijskih praks.

2

Prijaviš se prek spodnje povezave, kjer poveš tudi področje dela, ki te zanima.

3

Selekcija kandidatov. Če je prijava ustrezna, te kontaktiramo.

4

Predstavitveni razgovor.

5

Potrditev opravljanja prakse.

6

Spoznavno srečanje z mentorjem in vodjo.

7

Začetek opravljanja prakse.

8

Pridobivanje praktičnih izkušenj in priložnost soustvarjanja finančnih trendov v regiji

IMATE VPRAŠANJA O ŠTUDIJSKI PRAKSI?
KONTAKT

Skupaj soustvarjamo regijo, polno priložnosti

Za naš uspeh so ključni zaposleni, zato intenzivno vlagamo v njihovo znanje in dobro počutje. Verjamemo, da je zadovoljen in učinkovit tisti zaposleni, ki lahko po eni strani uskladi zasebno in poslovno življenje, po drugi strani pa ve, da je njegov potencial prepoznan in cenjen. In prav temu posvečamo posebno pozornost – spodbujanju, usmerjanju in razvoju zaposlenih ter zagotavljanju podpore na njihovi  poti. 

Poglej, kaj o svoji izkušnji pravi Luka, ki je lansko leto opravljal študijsko prakso.

         Že 9. leto zapored.

        Podpisnica načel za odgovorno bančništvo
Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!