Obvezna študijska praksa

S študijsko prakso skrbimo za razvoj mladih in jim dajemo priložnost, da v praksi uporabijo teoretična znanja. Kot skrben mentor jih spoznavamo z izzivi, načinom dela v mednarodnem podjetju in omogočamo, da z nami soustvarjajo regijo priložnosti.   

Z obvezno študijsko prakso do prvih izkušenj

Študentom in študentkam, ki znotraj svojega študija teorijo preizkušate v obliki obvezne prakse, ponujamo priložnost pridobiti dragocene izkušnje na enem izmed področji:

 • IT razvoj​ (razvoj produktov za pravne in fizične osebe in prehod na novo tehnologijo z zagotavljanjem agilnega razvoja sodobnih, poslovno učinkovitih in kakovostnih informacijskih bančnih rešitev), 
 • IT infrastruktura (pomoč uporabnikom - skupina za cloud solutions and service),
 • upravljanje podatkov (oblikovanje podatkovne arhitekture NLB in NLB Skupine za potrebe analitičnih podatkovnih rešitev),
 • podpora prodaji pravnim osebam (analitika - delo s podatki in uporaba novih tehnologij ter sodelovanje pri optimizaciji / avtomatizaciji delovnih procesov na različnih področjih: spremljava kreditnih in specifičnih poslov, spremljava dokumentarnih poslov in problematičnih naložb, poročanje in tehnologija podpore, podpora prodaji strankam),
 • upravljanje strank, produktov in digitalnih storitev (razvoj produktov, digitalnih kanalov, modelov za marketing in prodajno področje ter skrb za uporabniško izkušnjo strank),
 • strategija in poslovni razvoj (trajnostni razvoj in spremljanje projektov na ravni celotne banke),
 • finančni trgi (področje upravljanja z bilanco banke),
 • investicijsko bančništvo in skrbniške storitve (borzno posredovanje, trgovanje s finančnimi instrumenti, skrbniške storitve vrednostnih papirjev in skrbniških skladov ter storitve finančnega svetovanja podjetjem pri prevzemih in prodajah, zadolževanju na kapitalskih trgih, itd.).

To je priložnost

 • Teoretično znanje spoznaš v praksi.
 • Učiš se od najboljših strokovnjakov.
 • Soustvarjaš bančne trende v regiji.
 • Spoznaš se s timskim delom.
 • Vstopiš na trg dela.
 • Spoznaš delo v podjetju, kjer trajnost ni le črka na papirju.
 • Po končani praksi obstaja tudi možnost študentskega dela.

  

Študenti prakso opravljate v naših prostorih, skupaj s svojim mentorjem in tako delo spoznate v praksi. Po opravljeni praksi dobite tudi denarno nagrado in možnost priporočila.

Ujemi priložnost

Prijave so odprte do 5. marca 2023.

Prijavi se

  

  

Smo skrbni mentor svojim strankam in zaposlenim

  

Mentorje imamo na različnih področjih. Na finančnem smo to mi. Svojim strankam stojimo ob strani, ko se soočajo s finančnimi izzivi, ki jih prinese življenje. Enako velja za zaposlene.

Tudi s študijsko prakso vsak študent dobi svojega mentorja. Z navdušenjem te bo popeljal med vsakodnevne izzive v mednarodnem podjetju, ti predstavil nekaj novih ključnih znanj in vključil v delo, da boš dejansko lahko prispeval k soustvarjanju rezultatov ekipe. Ob strani ti bo stal v vseh situacijah, ki ti pridejo naproti in pomagal z znanjem, nasveti ali dejanjem.

  

     

Kako poteka postopek prijave na študijsko prakso v NLB 

1

Objava razpisa študijskih praks.

2

Prijaviš se prek spodnje povezave, kjer poveš tudi področje dela, ki te zanima.

3

Selekcija kandidatov. Če je prijava ustrezna, te kontaktiramo.

4

Predstavitveni razgovor.

5

Potrditev opravljanja prakse.

6

Spoznavno srečanje z mentorjem in vodjo.

7

Začetek opravljanja prakse.

8

Pridobivanje praktičnih izkušenj in priložnost soustvarjanja finančnih trendov v regiji

IMATE VPRAŠANJA O ŠTUDIJSKI PRAKSI?
KONTAKT

Skupaj soustvarjamo regijo, polno priložnosti

Za naš uspeh so ključni zaposleni, zato intenzivno vlagamo v njihovo znanje in dobro počutje. Verjamemo, da je zadovoljen in učinkovit tisti zaposleni, ki lahko po eni strani uskladi zasebno in poslovno življenje, po drugi strani pa ve, da je njegov potencial prepoznan in cenjen. In prav temu posvečamo posebno pozornost – spodbujanju, usmerjanju in razvoju zaposlenih ter zagotavljanju podpore na njihovi  poti. 

Poglej, kaj o svoji izkušnji pravi Luka, ki je lansko leto opravljal študijsko prakso.

         Že 8. leto zapored.

        Podpisnica načel za odgovorno bančništvo
Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!