Tu je naš dom. V regiji, polni priložnosti

Tu so naše družine, prijatelji, sodelavci, sosedje, športniki, za katere navijamo, gostitelji, ki vedo, kakšno kavo imamo najraje … Vse to je naš dom in vanj srčno verjamemo. Zato lahko prepoznamo vaš potencial in razumemo vašo predanost, ko je ne razume nihče drug. Zato tudi vemo, da si zaslužite vsako priložnost.

Za svoj dom želimo poskrbeti po najboljših močeh ter omogočiti boljše življenje in lepšo prihodnost. Saj tam, kjer drugi vidijo zgolj točko na zemljevidu, mi vidimo regijo, polno priložnosti.

     

Poslovanje NLB Skupine

Izjemno poslovanje NLB Skupine v letu 2022 se je nadaljevalo tudi v tretjem četrtletju, saj je doseženi rezultat pred rezervacijami v višini 91,7 milijona evrov najvišji od privatizacije banke leta 2018. Težko obdobje, zaznamovano z geopolitičnimi napetostmi in naraščajočimi cenami, posredno in neposredno vpliva na poslovanje vodilne finančne inštitucije v Jugovzhodni Evropi. V svoji domači regiji do konca leta 2023 pričakujemo zmerne, a še vedno pozitivne stopnje gospodarske rasti. Zaradi inflacije so centralne banke primorane ukrepati z višanjem obrestnih mer, zato gospodarsko okolje ostaja zahtevno. Kljub temu je NLB Skupina je s 377,8 milijona evrov dobička po davkih v prvih devetih mesecih leta (vključno z enkratnimi učinki nakupa N Banke) in s skupnim kapitalskim količnikom 16,6 %, kar je precej nad zakonsko zahtevo, dobro pripravljena na morebitno poslabšanje poslovnega okolja.    

Dobiček po davkih v mio EUR *

* Čisti dobiček lastnikov obvladujoče banke  

Trajnost v NLB Skupini 

Pomemben del našega poslanstva – poleg tega, da s predanostjo, znanjem in našimi inovativnimi rešitvami skrbimo za svoje stranke – je tudi ustvarjanje boljšega življenja in boljše prihodnosti za celotno regijo. Saj za nas ta regija ni le točka na zemljevidu – tu smo doma. Zato smo stopili na pot intenzivnega vključevanja trajnosti v svoje bančno poslovanje. V najširšem pomenu tako trajnost razumemo kot naše delovanje, ki razume potrebe sedanjih generacij in hkrati ohranja priložnosti za prihodnje generacije.       

Sporočila za javnost

25. jan 2023
Z novim programom na področju vizualne umetnosti postaja NLB Skupina osrednji podpornik in partner za sodobno umetnost ter umetnike v njeni domači regije Jugovzhodne Evrope.
17. jan 2023
Zaposlitev v NLB predstavlja svet priložnosti za vse, ki ne pristajamo na rutino in se ne bojimo novih izzivov. Za vse, ki razumemo pomen sodelovanja in smo se pripravljeni učiti.
4. jan 2023
NLB že desetletja ponosno podpira slovenski šport, več kot 20 let pa smo tudi ponosni podpornik alpskih disciplin.

Pridružite se nam pri soustvarjanju regije priložnosti

  

Kot ponosni prejemniki prestižnega certifikata Top Employer Slovenija in družini prijazno podjetje nenehno skrbimo za osebnostno in poslovno rast naših zaposlenih.  Ti posebej cenijo, da imajo na voljo neskončne priložnosti za učenje.

Zaposlitev v NLB

         Že 8. leto zapored.

        Podpisnica načel za odgovorno bančništvo
Skrita vsebina
Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!