Dom je tam, kjer so ljudje, ki nam pomenijo največ

Naš dom je v tej regiji. 

Z vami, med vami. 

   

     

     

Poslovanje NLB Skupine

Leto 2020 je bilo kljub izzivom pandemije COVID-19 in posledične hibernacije gospodarstva zelo stabilno leto. Rezultati Skupine so pokazali trdnost in odpornost našega trajnostnega poslovnega modela, saj je dobiček po davkih znašal 269,7 milijona evrov, nanj pa je močno vplival prevzem Komercijalne banke a.d. Beograd s pozitivnim vplivom negativnega dobrega imena v znesku 137,9 milijona evrov.

V NLB Skupini smo v letu 2020 v središče svojega poslovanja sicer postavili trajnost naših poslovnih odločitev in dejanj. Temu smo se zavezali z upoštevanjem zahtev MIGA in EBRD, pa tudi s podpisom globalnih načel Združenih narodov za odgovorno bančništvo. Trajnost za nas ni le črka na papirju, ampak dejanski niz odločitev in dejanj, s katerimi bomo dosegli svoj cilj: postati podjetje s pomembnim pozitivnim vplivom na okolje v domači regiji.

Dobiček po davkih v mio EUR *

* čisti dobiček lastnikov obvladujoče banke  

Trajnost za nas ni le črka na papirju

Pomemben del našega poslanstva – poleg tega, da s predanostjo, znanjem in našimi inovativnimi rešitvami skrbimo za svoje stranke – je tudi ustvarjanje boljšega življenja in boljše prihodnosti za celotno regijo. Saj za nas ta regija ni le točka na zemljevidu - tu smo doma. Zato smo stopili na pot intenzivnega vključevanja trajnosti v svoje bančno poslovanje. V najširšem pomenu tako trajnost razumemo kot naše delovanje, ki razume potrebe sedanjih generacij in hkrati ohranja priložnosti za prihodnje generacije.

Sporočila za javnost

13. apr 2021
Prevzemnik, NLB d.d., je na podlagi ponudbe pridobil dodatnih 801.876 rednih delnic in 57.250 prednostnih delnic. Prevzemna ponudba je bila uspešna, NLB d.d. pa je pripravljena povečati lastništvo v Komercijalni banki a.d. Beograd.
13. apr 2021
Prevaranti so znova na delu. Tokrat poskušajo z lažnimi elektronskimi sporočili, ki jih domnevno pošilja NLB, od naslovnika pridobiti osebne podatke, ki omogočajo krajo identitete in denarja.
8. apr 2021
Poročili ponazarjata, da lahko NLB Skupina kot sistemski igralec resnično vpliva na družbeno okolje, v katerem deluje, in da bo izpolnila svoje poslanstvo - izboljšati kakovost življenja v svoji domači regiji.

Tu je naš dom 

Trajnost za nas ni le črka na papirju

Poročilo NLB Skupine o trajnostnem
poslovanju v letu 2020
 

iskalci zaposlitve

Pridružite se nam 

Z znanjem, zavzetostjo in karakterjem do uspeha!

Zaposlitev v NLB

         Že 6. leto zapored.

        Podpisnica načel za odgovorno bančništvo

Prijava na e-sporočila

Prejmite ugodne ponudbe, novosti in nasvete v vaš e-poštni nabiralnik.