Tu je naš dom. V regiji, polni priložnosti

Tu so naše družine, prijatelji, sodelavci, sosedje, športniki, za katere navijamo, gostitelji, ki vedo, kakšno kavo imamo najraje … Vse to je naš dom in vanj srčno verjamemo. Zato lahko prepoznamo vaš potencial in razumemo vašo predanost, ko je ne razume nihče drug. Zato tudi vemo, da si zaslužite vsako priložnost.

Za svoj dom želimo poskrbeti po najboljših močeh ter omogočiti boljše življenje in lepšo prihodnost. Saj tam, kjer drugi vidijo zgolj točko na zemljevidu, mi vidimo regijo, polno priložnosti.

     

Poslovanje NLB Skupine

V prvem polletju leta 2022, ki ga je zaznamovala tragična vojna v Ukrajini ter njen vpliv na cene in vedenje potrošnikov ter posledično povečana volatilnost kapitalskih trgov, je NLB Skupina zabeležila dober poslovni rezultat in dosegla pomembne poslovne mejnike, kot sta združitev dveh članic NLB Skupine na srbskem trgu ter prevzem N Banke v Sloveniji. Skupina je v prvi polovici leta 2022 dosegla 287 milijonov evrov dobička po davkih (147,2 milijona evrov več kot v enakem obdobju lani), vključno z učinki nakupa N Banke. Dobro redno poslovanje v prvem polletju in 25-odstotna rast dobička (pred oslabitvami in rezervacijami, brez enkratnih dogodkov ter prispevka N Banke) v primerjavi z enakim obdobjem lani potrjuje robustnost poslovnega modela NLB Skupine.  

Dobiček po davkih v mio EUR *

* Čisti dobiček lastnikov obvladujoče banke  

Trajnost v NLB Skupini 

Pomemben del našega poslanstva – poleg tega, da s predanostjo, znanjem in našimi inovativnimi rešitvami skrbimo za svoje stranke – je tudi ustvarjanje boljšega življenja in boljše prihodnosti za celotno regijo. Saj za nas ta regija ni le točka na zemljevidu – tu smo doma. Zato smo stopili na pot intenzivnega vključevanja trajnosti v svoje bančno poslovanje. V najširšem pomenu tako trajnost razumemo kot naše delovanje, ki razume potrebe sedanjih generacij in hkrati ohranja priložnosti za prihodnje generacije.       

Sporočila za javnost

29. sep 2022
Učinkovita preobrazba NLB, dobri poslovni rezultati in vodenje z zgledom je le nekaj razlogov, zakaj je Upravni odbor Združenja Manager najprestižnejše managersko priznanje v Sloveniji letos podelil predsedniku uprave NLB.
22. sep 2022
Z letošnjim projektom #OkvirPomoči se osredotočamo na podpiranje zelenih idej, ki bodo prinesle napredek, priložnost za razvoj in boljše življenje.
20. sep 2022
Gre za instrumente dodatnega temeljnega kapitala, in sicer v skupnem nominalnem znesku 82 milijonov evrov. Pogodbo o njihovi prodaji je sklenila danes, 20. septembra, izdaja pa je predvidena za petek, 23. septembra.

Pridružite se nam pri soustvarjanju regije priložnosti

  

Kot ponosni prejemniki prestižnega certifikata Top Employer Slovenija in družini prijazno podjetje nenehno skrbimo za osebnostno in poslovno rast naših zaposlenih.  Ti posebej cenijo, da imajo na voljo neskončne priložnosti za učenje.

Zaposlitev v NLB

         Že 7. leto zapored.

        Podpisnica načel za odgovorno bančništvo
Skrita vsebina
Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!