Tu je naš dom. V regiji, polni priložnosti

Tu so naše družine, prijatelji, sodelavci, sosedje, športniki, za katere navijamo, gostitelji, ki vedo, kakšno kavo imamo najraje … Vse to je naš dom in vanj srčno verjamemo. Zato lahko prepoznamo vaš potencial in razumemo vašo predanost, ko je ne razume nihče drug. Zato tudi vemo, da si zaslužite vsako priložnost.

Za svoj dom želimo poskrbeti po najboljših močeh ter omogočiti boljše življenje in lepšo prihodnost. Saj tam, kjer drugi vidijo zgolj točko na zemljevidu, mi vidimo regijo, polno priložnosti.

     

Poslovanje NLB Skupine

V negotovem poslovnem okolju naraščajočih geopolitičnih napetosti, spreminjajočih se finančnih razmer in okoljskih tveganj, eden ključnih razlikovalnih dejavnikov med udeleženci na trgu ostaja odpornost poslovnega modela organizacije. NLB Skupina s ponosom sporoča, da poslovni rezultati v prvih devetih mesecih leta 2023 jasno potrjujejo, da je to ambicijo dosegla. 

Dobiček NLB Skupine po davkih je v tretjem četrtletju 2023 znašal 144,2 milijona evrov, kar predstavlja 18-odstotno rast v primerjavi s prejšnjim četrtletjem in tako Banki kot Skupini zagotavlja zadostno rezervo, da ostajata odgovoren in zanesljiv partner za vse deležnike – kot že tolikokrat poprej.   

Dobiček po davkih v mio EUR

Čisti dobiček lastnikov obvladujoče banke  

Trajnost v NLB Skupini 

Pomemben del našega poslanstva – poleg tega, da s predanostjo, znanjem in našimi inovativnimi rešitvami skrbimo za svoje stranke – je tudi ustvarjanje boljšega življenja in boljše prihodnosti za celotno regijo. Saj za nas ta regija ni le točka na zemljevidu – tu smo doma. Zato smo stopili na pot intenzivnega vključevanja trajnosti v svoje bančno poslovanje. V najširšem pomenu tako trajnost razumemo kot naše delovanje, ki razume potrebe sedanjih generacij in hkrati ohranja priložnosti za prihodnje generacije.       

Sporočila za javnost

15. feb 2024
NLB Skupina vabi mlade umetnike iz jugovzhodne Evrope, da prijavijo svoja intermedijska umetniška dela na mednarodni javni natečaj.
14. feb 2024
V sodelovanju z Mestno občino Kranj smo predstavili, kako po dobrem letu intenzivnega razvoja napreduje uresničevanje vizije mestne kartice CeKR.
12. feb 2024
NLB tudi v prihodnje ostaja ključni strateški partner Rokometne zveze Slovenije. Danes je bila namreč v Bankariumu, Muzeju bančništva Slovenije, podpisana nova štiriletna sponzorska pogodba.

Pridružite se nam pri soustvarjanju regije priložnosti

  

Kot ponosni prejemniki prestižnega certifikata Top Employer Slovenija in družini prijazno podjetje nenehno skrbimo za osebnostno in poslovno rast naših zaposlenih.  Ti posebej cenijo, da imajo na voljo neskončne priložnosti za učenje.

Zaposlitev v NLB

         Že 9. leto zapored.

        Podpisnica načel za odgovorno bančništvo
Skrita vsebina
Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!