Tu je naš dom. V regiji, polni priložnosti

Tu so naše družine, prijatelji, sodelavci, sosedje, športniki, za katere navijamo, gostitelji, ki vedo, kakšno kavo imamo najraje … Vse to je naš dom in vanj srčno verjamemo. Zato lahko prepoznamo vaš potencial in razumemo vašo predanost, ko je ne razume nihče drug. Zato tudi vemo, da si zaslužite vsako priložnost.

Za svoj dom želimo poskrbeti po najboljših močeh ter omogočiti boljše življenje in lepšo prihodnost. Saj tam, kjer drugi vidijo zgolj točko na zemljevidu, mi vidimo regijo, polno priložnosti.

     

Poslovanje NLB Skupine

Začetek leta 2023 je bančnemu sektorju prinesel nemalo izzivov. Nižja likvidnost na globalni ravni ob višjih obrestnih merah je zahtevala svoj davek v obliki povečanih ravni stresa med ameriškimi regionalnimi bankami, ker se je nato prelilo v Evropo z nadaljnjo konsolidacijo bančnega sektorja v Švici. Kljub pretresom na globalni ravni pa je NLB Skupina v prvem četrtletju poslovala dobro, pri čemer je bil velik poudarek namenjen preudarnemu upravljanju tveganj. NLB Skupina je v prvem četrtletju dosegla 120,1 milijona evrov dobička po davkih, kar predstavlja rast v višini 74 % glede na predhodno četrtletje. Dobiček po davkih v prvem četrtletju se je zmanjšal za 46 % glede na prvo četrtletje preteklega leta, zaradi enkratnega pozitivnega vpliva negativnega dobrega imena, izhajajočega iz prevzema N Banke.   

Dobiček po davkih v mio EUR

Čisti dobiček lastnikov obvladujoče banke  

Trajnost v NLB Skupini 

Pomemben del našega poslanstva – poleg tega, da s predanostjo, znanjem in našimi inovativnimi rešitvami skrbimo za svoje stranke – je tudi ustvarjanje boljšega življenja in boljše prihodnosti za celotno regijo. Saj za nas ta regija ni le točka na zemljevidu – tu smo doma. Zato smo stopili na pot intenzivnega vključevanja trajnosti v svoje bančno poslovanje. V najširšem pomenu tako trajnost razumemo kot naše delovanje, ki razume potrebe sedanjih generacij in hkrati ohranja priložnosti za prihodnje generacije.       

Sporočila za javnost

1. jun 2023
V NLB smo se odzvali na pobudo Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije in nekatere bankomate prilagodili za uporabo slepih in slabovidnih. Prvi tak bankomat stoji v Ljubljani na Trgu mladinskih delovnih brigad.
15. maj 2023
NLB, d.d. in NLB Komercijalna banka sta z družbo Delta Kongresni Center podpisali dogovor o projektnem financiranju Sava Centra v vrednosti 55 milijonov evrov.
11. maj 2023
NLB Skupina je v prvem četrtletju dosegla 120,1 milijona evrov dobička po davkih, kar predstavlja rast v višini 74 % glede na predhodno četrtletje.

Pridružite se nam pri soustvarjanju regije priložnosti

  

Kot ponosni prejemniki prestižnega certifikata Top Employer Slovenija in družini prijazno podjetje nenehno skrbimo za osebnostno in poslovno rast naših zaposlenih.  Ti posebej cenijo, da imajo na voljo neskončne priložnosti za učenje.

Zaposlitev v NLB

         Že 8. leto zapored.

        Podpisnica načel za odgovorno bančništvo
Skrita vsebina
Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!