Želite nastaviti vstopno stran za Podjetja kot privzeto vstopno stran?

Vodstvo banke

Uprava

Blaž Brodnjak
Predsednik uprave

Do konca novembra 2012 je dve leti deloval kot vodja divizije za poslovanje z gospodarskimi družbami in javnim sektorjem v skupini Hypo Alpe-Adria v Celovcu. Pred tem je bil dobro leto pooblaščenec uprave Zavarovalnice Triglav, še prej pa štiri leta član uprave BAWAG banke d.d. Od marca 2003 do januarja 2005 je vodil poslovanje z gospodarskimi družbami v Raiffeisen banki d.d., med oktobrom 2001 in februarjem 2003 pa oddelek poslovanja s srednje velikimi podjetji v takratni Bank Austria Creditanstalt d.d. (sedanji Unicredit banki d.d.). Tam je januarja 2000 pričel bančno, v družbi Publikum pa oktobra 1998 poslovno pot. Leta 2009 je z odliko zaključil MBA študij na IEDC - Poslovni šoli Bled, leta 1998 pa diplomiral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Poleg rednih nalog je v zadnjih letih kot član deloval v nadzornih svetih enajstih bančnih, treh zavarovalnih in ene proizvodne družbe.
S 1. decembrom 2012 je postal član uprave NLB, pristojen za področje poslovanja z velikimi podjetji, bančništvo na drobno in privatno bančništvo. Od 6. julija 2016 dalje je predsednik uprave.

Andreas Burkhardt
Član uprave

Andreas Burkhardt dela v bančnem sektorju že več kot 15 let, predvsem na območju srednje Evrope. Pred prihodom v NLB je bil do januarja 2013 vodja upravljanja s tveganji v banki Volksbank na Madžarskem, kjer se je osredotočal predvsem na nadgradnjo in racionalizacijo postopkov izterjave in prestrurkutriranja podjetij. Pred tem je leto in pol delal kot član uprave v banki Volksbank v Romuniji, kjer je bil odgovoren za prestrukturiranje in izterjavo. V letih od 2003 do 2009 je opravljal funkcijo člana uprave v banki Volksbank BH v Sarajevu, kjer je bil odgovoren za finančni del poslovanja in tveganja (Chief Financial Officer and Chief Risk Officer). Diplomiral je na Univerzi v Augsburgu, kjer je zaključil tudi specializacijo na področju računovodstva in managementa, magistrski naziv MBA pa je pridobil na Univerzi v Daytonu v Združenih državah Amerike.
18. septembra 2013 je postal član uprave, pristojen je za področje upravljanja s tveganji (Chief Risk Officer), od 9. februarja dalje pa še za del štabnega področja.  

Archibald Kremser
Član uprave

Diplomiral je na Univerzi za Tehnologijo na Dunaju in na MBA mednarodni poslovni šoli INSEAD v Franciji, kjer je opravil specializacijo s področja vodenja bank in korporativnih financ. Z delom je začel v svetovno priznanih svetovalnih podjetjih Ernst & Young (Avstrija) in Bain & Company (Nemčja). Sodeloval je pri nekaterih večjih projektih integracije po zaključeni združitvi bank na področju srednje in vzhodne Evrope, kakor tudi pri projektih za doseganje boljših rezultatov poslovanja v finančnem sektorju. Nadzoroval je ustanovitev in delovanje hčerinskih podjetij Dexia-Kommunalkredit Bank na področju srednje in vzhodne Evrope. V času finančne krize, ko je Avstrija prevzela lastništvo nad banko Kommunalkredit Austria, je bil zadolžen za prestrukturiranja banke in njenih hčerinskih podjetij. Od leta 2011 je bil odgovoren za vodenje strateškega repozicioniranja Kommunalkredit Austria. V banki je delal na več direktorskih in vodstvenih položajih, predvsem na področju finančnega upravljanja.
Član uprave NLB je postal 31. julija 2013, pristojen je za finančno področje banke (Chief Financial Officer).

 László Pelle
  Član uprave

Magistriral je iz elektrotehnike na Tehnični univerzi v Budimpešti. V NLB prihaja iz Erste Bank, druge največje univerzalne banke na Madžarskem, kjer je opravljal funkcijo COO zadnjih šest let. Ima več kot dvajset let izkušenj na področju bančništva, prenove IT sistemov, racionalizacije procesov ter poenostavitve osrednjih (core) bančnih produktov. Deloval je tudi na področju centralizacije, integracije in harmonizacije IT sistemov ter  postavitve sodobnih tehnoloških platform, prilagojenih poslovnim potrebam in izzivom. Med drugim je izkušnje pridobival tudi v HSBC CEE. Od leta 1994 do 2007 je v mednarodni finančni skupini Citibank opravljal različne funkcije. V njej je svojo poklicno pot začel kot direktor kartičnih produktov v Citibank, Budimpešta, nadaljeval kariero v regionalnem azijsko-pacifiškem uradu v Singapurju, nato pa opravljal funkcijo direktorja za tehnologijo in operacije v Citibank Handlowy na Poljskem ter v Citibank, Budimpešta.   

Član uprave NLB je postal 26. oktobra 2016, pristojen je za področje operativnega poslovanja (Chief Operating Officer), kamor poleg IT področja in nabave spadajo tudi zaledni deli banke.

Nadzorni svet

Primož Karpe
Predsednik nadzornega sveta

Andreas Klingen
Namestnik predsednika

Alexander Bayr 
Član nadzornega sveta

dr. Peter Groznik
Član nadzornega sveta

dr. Vida Šeme Hočevar
Članica nadzornega sveta

mag. Simona Kozjek
Članica nadzornega sveta

David Eric Simon
Član nadzornega sveta

dr. Laszlo Urban
Član nadzornega sveta

Najboljša banka v Sloveniji
Že 11. leto zapored
Najbolj zaupanja vredni
Že 17. leto zapored.