»Z restavracijo bomo zaokrožili našo zgodbo,« dodaja 23-letna Lina Kopše, najstarejša od treh hčera, ki z mamo Mihaelo opravi večino dela v vinogradih in kleti. Pomagata tudi 21-letna Lana, ki trenutno v tujini nabira izkušnje za vodenje restavracije, in 16-letna Lena, ki obiskuje ekonomsko gimnazijo.
Imajo okoli deset hektarjev trajnih nasadov, od tega dobrih osem hektarjev vinogradov in 1,6 hektarja sadovnjakov. Obdelujejo tudi po devet hektarjev njiv in travnikov ter deset hektarjev gozda. »Tudi po 15 porok gostimo na leto, na katerih strežemo naše vino in hrano prek cateringa. Zdaj bomo sami poskrbeli tudi za pogostitev s hrano in zaslužili. Če se starejši hčeri ne bi videli v družinskem poslu, ne bi šli v restavracijo,« dodaja mama Mihaela.
Lina bo še naprej glavna za vino, 21-letna Lana bo vodila restavracijo, njen partner Jurij Daolio pa bo glavni chef. Spoznala sta se v Hiši Denk, kuhal pa je tudi v drugih restavracijah z več Michelinovimi zvezdicami v tujini, denimo v Amadorju v Avstriji, Fredu na Nizozemskem in Oceanu na Portugalskem. »Juriju zaupamo, med korono nas je razvajal, takrat smo najboljše jedli. Glavne bodo lokalne sestavine in visoka kulinarika. Lana in Jurij do decembra delata na ladji in nabirata ideje, potem pa nam bo predstavil jedilnik. Morda bo kombinacija štajerske in kraške kuhinje, saj je Jurij s Primorskega. Poleg restavracije bomo imeli tudi poseben del za degustacije vina z narezki, saj redimo prašiče in izdelujemo mesnine,« dodaja mama Mihaela. »Sestri je padla sekira v med, ko se je zaljubila v kuharja. Mi pa bomo to izkoristili in razširili družinski biznis,« se je pošalila Lina.