Na klepet z bančnikom kar prek interneta

Se vam je že zgodilo, da ste potrebovali nasvet bančnega svetovalca, pa vam zaradi družinskih in službenih obveznosti nikakor ni uspelo najti časa za obisk banke? Ti časi so mimo. V NLB se zavedamo vašega mobilnega, hitrega načina življenja, zato smo uvedli moderen način dostopa do pomoči, znanja in storitev. Naši svetovalci so vam na voljo kadarkoli – prek spletnega klepeta ali video klica.


Življenje danes ne teče več zgolj po urejenih tirnicah, pač pa se zasebno meša s poklicnim in naš čas je vedno bolj zdesetkan, zato je večkrat kar težko najti primeren trenutek za obisk bančne poslovalnice. Marsikdaj tudi ni treba, saj lahko uporabite spletno ali mobilno banko, mnogi pa so obrnejo na telefonsko pomoč NLB Kontaktnega centra. A predstavljajte si, da bi se z bančnim svetovalcem lahko pomenili, medtem ko čakate na sestanek ali medtem ko se vozite z vlakom – in to povsem diskretno, varno in brezplačno.

Spletni klepet

Točno to vam omogoča spletni klepet, prek katerega se lahko s svetovalcem posvetujete o bančnih storitvah. Povezavo do njega najdete na spletni strani NLB Kontaktnega centra. Klepet, ki ga boste vzpostavili, bo potekal znotraj spletnega brskalnika, zato ga lahko izvedete v službi sredi polne pisarne, na poti ali doma. Priročen in hiter način komunikacije je primeren tako za fizične kot za poslovne uporabnike ter je na voljo kadarkoli, podnevi ali ponoči.

Preizkusite našo spletno pomoč

Bi radi izvedli prenos sredstev med računi ali naročili plačilo v tujino, pa se nimate časa ustaviti v poslovalnici? Začnite video klic z našimi svetovalci.

Preverite!

Pred začetkom klepeta vas bo spletni obrazec vprašal po vaših osebnih podatkih: ime in priimek ter e-naslov. Vnesti morate tudi vprašanje, ki vas zanima. S pomočjo teh podatkov boste razporejeni k svetovalcu, ki vam bo lahko najbolje pomagal. Spletni klepet s svetovalcem je lahko tudi večpredstavnosten, saj vam svetovalec med klepetom lahko posreduje povezave ali tudi dokumente, enako pa lahko storite tudi vi, tako bo pogovor morda še bolj produktiven.

Spletni klepet je na voljo tako našim strankam kot tudi tistim, ki to še niso. Slednji lahko pridobijo splošne informacije o storitvah in produktih NLB. Če ste na primer v iskanju najboljšega stanovanjskega kredita, pa zaradi drugih obveznosti težko najdete čas, da bi obiskali svetovalca v poslovalnici, lahko uporabite spletni klepet. Svetujemo, da pred klepetom pripravite vse potrebne podatke, ki jih bo svetovalec potreboval, da vam bo lažje svetoval (podatki o zadnjih plačah, prihrankih, drugih finančnih obveznostih …).

Video klic

Ker je včasih lažje in razumljiveje, če se z nekom pogovarjate iz oči v oči, lahko za pogovor z bančnikom izberete tudi video klic – tudi ta je na voljo 24 ur na dan, 365 dni v letu. Za uporabo te storitve boste potrebovali delujoč mikrofon in kamero na svojem računalniku, saj je pogovor dvosmeren – vi vidite bančnika, ki vam odgovarja, on (ali ona) pa vidi vas.

Brez skrbi: če še ne veste točno, ali je za vaše vprašanje bolje uporabiti video klic ali klepet, lahko najprej izberete spletni klepet in v dogovoru s svetovalcem kasneje vklopite video klic.

Poleg osebne izkušnje pogovora 'iz oči v oči' imate pri video klicu na voljo tudi izvajanje določenih storitev, ki so namenjene le našim strankam. Kadar potrebujete izvedbo katere od spodnji storitev, je najbolje, da opravite video klic v NLB Kliku ali Klikinu. Na ta način ste identificirani in za identifikacijo ne potrebujte osebnega dokumenta. Če nimate NLB Klika ali Klikina pripravite tudi osebni identifikacijski dokument (npr. osebno izkaznico), ki ga za identifikacijo uporabljate v bančni poslovalnici. 

Za vzpostavitev video klica torej potrebujete le spletno kamero in veljaven osebni dokument. Na ta način vam bodo naši svetovalci lahko:

  • preverili stanje in prilive na računu,
  • naročili nove kode za aktivacijo mobilne banke,
  • izdelali potrdilo o plačilu,
  • svetovali o bančni ponudbi,
  • pomagali uspešno vstopiti v vašo spletno banko in
  • izvedli še mnogo drugih stvari, za katere bi sicer morali obiskati poslovalnico.

Poleg naštetega lahko prek video klica poizveste informacije, oddate reklamacije o stanju in prometu na svojih računih in tudi tistih, na katerih ste pooblaščeni, ter o karticah.

Predstavljajte si, da v tujini ugotovite, da potrebujete finančni nasvet ali pomoč, klic v Slovenijo pa bi vas veliko stal. Ko je situacija nujna, vam ni treba brskati za informacijami po spletu, pač pa lahko z lokalnega računalnika kot naša stranka vzpostavite video klic z našim svetovalcem in se z njim pomenite o svojih težavah. Z uporabo potrebnih identifikacijskih dokumentov pa lahko na primer opravite prenos med bančnimi računi ali naročite plačilo v tujino.

NLB Kontaktni center

In kdo so svetovalci, s katerimi lahko klepetate prek spleta? To so bančni svetovalci iz NLB Kontaktnega centra, ki uporabnikom storitev NLB zagotavlja stik z banko 24 ur na dan, vse dni v letu. Kontaktni center že 23 let nudi storitev Teledom, prek katere uporabnikom telefonske banke NLB Teledom pomagajo reševati zaplete z zaklenjenimi bančnimi karticami, pri uporabi bankomatov ali spletne banke, pri plačevanju položnic (plačilo lahko opravijo tudi za vas), preverjanju stanja, pa tudi komitentom, ki jim v tujini zmanjka denarja ali pa jih celo oropajo, so že pomagali.

Klicna centra NLB delujeta v Ljubljani in v Murski Soboti, storitve, ki jih nudijo, pa se nenehno širijo, kakor se širijo tudi potrebe strank. Skozi leta so pomagali vrsti uporabnikov, ki so poklicali na številko 01 477 20 00, sedaj pa so dosegljivi tudi prek spleta, s storitvama spletni klepet in video klic.

Vedno na tekočem z novostmi iz banke

V NLB se nenehno prilagajamo potrebam naših strank in ustvarjamo nove poti sodelovanja. O vseh novostih, zanimivostih in nasvetih v zvezi z osebnimi in poslovnimi financami tedensko obveščamo tudi v e-novicah, na katere se lahko naročite z nekaj kliki kar preko našega portala. Vsak teden pošljemo naročnikom po eno novico oziroma nasvet, povezan z vašimi financami oziroma bančnimi storitvami. Ostanite v stiku z nami!

Preizkusite našo spletno pomoč

Bi radi izvedli prenos sredstev med računi ali naročili plačilo v tujino, pa se nimate časa ustaviti v poslovalnici? Začnite video klic z našimi svetovalci.

Preverite!

januar, 2019

kontaktni center

Kontaktni center

Poleg pomoči s spletno, mobilno in telefonsko banko ter ostalih bančnih storitev, vam nudimo tudi video klic in klepet z našimi svetovalci. 24/7.

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!