Menjava banke?

Kako zapreti račun na banki, katera banka je najugodnejša, kaj pa prenos kredita?

To so le nekatera od vprašanj, ki si jih je verjetno postavil vsak, ko je razmišljal o menjavi banke. Resnica je, da menjava banke najverjetneje ni eno od opravil, ki jih počnemo vsak dan, a mi vam lahko pri tem pomagamo in ta proces vsaj nekoliko olajšamo. V članku vas bomo peljali čez dejavnike, ki jih je pri izbiri banke smiselno upoštevati, predstavili pa bomo tudi sam proces menjave banke. 

Poslovalnica ali digitalno poslovanje?

Zakaj bi izbirali, če imate lahko oboje. Z digitalno banko NLB Klik imate skoraj vse bančne storitve na dosegu roke. te pa lahko 24 ur na danČe potrebujete, pa lahko 24 ur na dan, vse dni v tednu uporabite tudi video klic.

 

Kadar se moramo osebno oglasiti v banki, nam je na voljo več kot 68  NLB Poslovalnic po vsej Sloveniji . Gotovino lahko stranke NLB brezplačno dvigujemo v najbolj razširjeni mreži najsodobnejših bankomatov v Sloveniji – na več kot 500 bankomatih, med katerimi je že več kot 300 brezstičnih.  Kar 145 pa jih že omogoča tudi dvig gotovine z mobilno denarnico NLB Pay.

Ponudba

O menjavi banke boste bo po vsej verjetnosti razmišljali, ko boste iskali ugoden stanovanjski kredit. Kljub temu ni odveč, če se takrat ozrete tudi po ostalih storitvah, ki jih banka ponuja. Tako boste lažje sprejeli odločitev, ki bo prilagojena vaših finančnim potrebam. Najcenejša banka ali najugodnejša obrestna mera nista edini merili in včasih ne prikažeta cele slike. Tu so še varčevanja, zavarovanja, plačilne kartice in nenazadnje bančni svetovalci, ki z znanjem in izkušnjami lahko pripomorejo k vaši odločitvi.

Menjava banke v štirih preprostih korakih

Brez skrbi, za vse bomo poskrbeli mi. Račun vam bomo odprli v enem dnevu, prenos poslovanja pa je brezplačen.

  1. Oglasite se v eni izmed NLB poslovalnic.
  2. S seboj imejte osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list) ter davčno številko.

  3. V poslovalnici izpolnite vlogo za zamenjavo banke. 

  4. Če želite zapreti račun na vaši trenutni banki, prinesite s sabo tudi vašo obstoječo bančno kartico.

Kaj pa kredit in limit?

Tudi prenos kredita na drugo banko lahko uredite z našo pomočjo, v NLB pa potrošniški kredit in limit lahko dobite po prvem nakazilu osebnega dohodka ali pokojnine na nov račun. 

 

Naročite se na sestanek

<p>Obiščite poslovalnico</p>

Obiščite poslovalnico

Dogovorite se za dan in uro, ki vam ustreza.