Ali veste, na koliko načinov lahko plačate nakup?

Ko vaša sredstva ne pokrijejo vaših finančnih potreb,

so vam na voljo krediti, limiti in kartice.

 

Katera storitev je najprimernejša za vas?

Če potrebujete dodatna sredstva takoj, vam krediti, limiti in kartice omogočijo plačevanje tudi v primeru, ko vam na računu primanjkuje sredstev.

Osebni kredit Izredni limit Posojilna kartica Kartica z odloženim plačilom Stanovanjski kredit

Nakup avtomobila

Nakup stanovanjske opreme
Nakup šolskih potrebščin
Urejanje vrta in okolice
Želim znesek
Manj kot 200 €
Manj kot 2.000 €
Med 2.000 in 30.000 €
Kupujem nepremičnino

NLB Osebni kredit

Potrošniški kredit za nakupe danes, z odplačevanjem v prihodnosti. Z njim lahko hitro in preprosto poračunate tekoče stroške ali opravite večje nakupe. 

Ali veste, da:

 • v Klikinu kredit odobrimo v nekaj minutah;
 • je mesečni obrok že od 30 € naprej;
 • je na voljo za stranke vseh bank (zaposlene in upokojence)?

  

  


Kaj vam nudi?

S potrošniškim kreditom lahko opravite tudi večje nakupe, saj ga lahko dobite do zneska 35.000 €. Takoj po odobritvi kredita dobite izbrani znesek na vaš osebni račun in z njim prosto razpolagate.

Preverite, koliko kredita lahko dobite - izpolnite spletni obrazec in prejmite individualno kreditno ponudbo na vaš e-naslov, ne glede na to, pri kateri banki imate odprt osebni račun.


Kako poteka odplačevanje?

Potrošniški kredit lahko odplačujete do 120 mesecev*, tisti, ki ga boste sklenili preko mobilne banke Klikin pa do 84 mesecev. Znesek obroka poravnate vsak mesec, na vnaprej določen datum. Najnižji znesek obroka je 30 evrov, stroškov za vodenje kredita pa ne zaračunavamo.

*Krediti z odplačilno dobo od 85 do 120 mesecev se odobravajo v omejenem obsegu, v skladu s poslovno politiko banke.


Kako ga pridobite?

Prek mobilne banke Klikin vam lahko odobrimo do 35.000 € v le nekaj minutah - brez obiska bančne poslovalnice, denar pa dobite na račun takoj po odobritvi. 

Naročilo za kredit pa lahko oddate tudi prek video klica ali prek spletne banke NLB Klik.

V NLB Poslovalnicah  vam kredit odobrimo v 1 uri. Stranke NLB za odobritev potrebujete le osebni dokument, ostali pa morate priložiti tudi potrebno dokumentacijo.NLB Izredni limit

Odlična rešitev, kadar želite imeti več razpoložljivih sredstev, kot jih imate na računu. Je kratkoročna dovoljena prekoračitev stanja na osebnem računu.

Ali veste, da:

 • je pridobitev hitra, preprosta in mogoča že v istem dnevu;
 • pri naročilu prek Klikina, obisk poslovalnice ni potreben;
 • obresti plačujete samo takrat, ko izredni limit tudi koristite?

  

  


Kaj vam nudi?

Izredni limit vam omogoče dovoljeno kratkoročno prekoračitev stanja na osebnem računu ("greste v minus"), za katero se dogovorite z banko. Lahko ga pridobite za dobo do 6 mesecev ali pa za dobo od 7 do 12 mesecevVišina limita je odvisna od povprečja vaših mesečnih prilivov.


Kako poteka odplačevanje?

Zneska izrednega limita vam ni potrebno odplačevati vsak mesec, morate pa ga odplačati najkasneje v letu dni. 

Za čas prekoračitve stanja na vašem računu,  se na znesek prekoračitve zaračunavajo obresti. 

Za lažje in bolj brezskrbno odplačevanje se lahko odločite tudi za Izredni limit s postopnim zniževanjem, pri katerem vam limit vsak mesec znižamo za vnaprej dogovorjen znesek, do končnega poplačila.


Kako ga pridobite?

Naročite ga lahko prek spletnega obrazca, prek mobilne banke Klikin, spletne banke NLB Klik ali osebno v NLB Poslovalnici.

Zaračunamo vam stroške odobritve, odobrimo pa vam ga glede na vašo kreditno sposobnost, ki jo ocenimo v skladu s poslovno politiko banke. Osnovni limit znotraj NLB Paketov

V bančnem paketu lahko izkoristite tudi osnovni limit (dovoljena prekoračitev stanja na vašem računu), ki vam lahko v trenutkih, ko potrebujete nekaj gotovine takoj, pride še kako prav. 

Ali veste, da:

 • je izvrstna rešitev za hitro kritje nepričakovanih stroškov;
 • je brez stroškov odobritve;
 • ima neomejen čas trajanja?

  

  


Kaj vam nudi?

Osnovni limit na osebnem računu je dovoljena prekoračitev stanja na računu ("lahko greste v minus"), ki je vključena v bančni paket. Višina po posameznih paketih:

 • NLB paket Premium: do 3.500 €
 • NLB paket Aktivni: do 1.200 €
 • NLB paket Osnovni: do 700 €.

V banki se lahko kadarkoli dogovorite za nižji znesek osnovnega limita ali ga celo ukinete. Je časovno neomejen in ga lahko koristite kadarkoli.


Kako poteka odplačevanje?

Osnovni limit vam omogoča fleksibilno koriščenje in poravnavanje odobrenega zneska limita. Odplačevanje osnovnega limita ni potrebno, vendar se vam za čas prekoračitve stanje na vašem računu ("ko greste v minus"),  na znesek prekoračitve zaračunavajo obresti.


Kako ga pridobite?

Osnovni limit pridobite s sklenitvijo bančnega paketa, višina  pa je odvisna od paketa, ki ga sklenete. Vsebino in cene paketov si lahko ogledate v naši primerjalni tabeli, za sklenitev paketa pa vas vabimo, da se oglasite v najbližji NLB Poslovalnici.

Ugodnost za nove stranke: 3 mesece brezplačno vodenje paketa.*

*Nova stranka je nova stranka NLB, ki se odloči za zamenjavo banke.NLB Plačilna kartica z odloženim plačilom

Izbirate lahko med karticami Mastercard, Visa in Karanta. Nakupujete lahko v okviru mesečnega limita na vaši kartici, celoten znesek nakupov pa poravnate enkrat mesečno.

Ali veste, da:

 • kartica omogoča nakupe na obroke brez obresti;
 • omogoča varno in preprosto plačevanje doma, v tujini in prek spleta;
 • imate možnost uporabe mobilne denarnice NLB Pay?

  

  


Kaj vam nudi?

S plačilnimi karticami z odloženim plačilom Mastercard, Visa in Karanta lahko dvigate gotovino na bankomatih in plačujete nakupe doma, v tujini ali prek spleta, stroške nakupov pa poravnate enkrat mesečno. 

Lahko kupujete tudi na obroke brez obresti – od 2 do 12 obrokov, na nekaterih prodajnih mestih pa že na do 60 obrokov. 

Poslujete lahko v okviru zneska (mesečnega limita), odobrenega ob izdaji kartice. Njegova višina je odvisna od povprečja vaših mesečnih prilivov.

Za varno poslovanje se lahko naročite na prejemanje SMS-Alarma o uporabi kartice.


Kako poteka odplačevanje?

Stroške nakupov poravnate enkrat mesečno z direktno obremenitvijo: 8., 18. ali 28. dan v mesecu.


Kako jo pridobite?

Lahko jo naročite kar v Klikinu, vlogo za kartico pa lahko oddate tudi prek NLB Klika,  prek spletnega obrazca ali pa se oglasite v najbližji NLB Poslovalnici. Kartico vam bomo poslali s priporočeno pošto ali pa vas bo čakala v poslovalnici (kakor se boste dogovorili).

Kartico z odloženim plačilom lahko pridobite tudi stranke drugih bank. Oglasite se v najbližji NLB Poslovalnici, seboj pa prinesite od delodajalca potrjeno vlogo za izdajo kartice in kopijo izpiska z osebnega računa za zadnji mesec (upokojenci potrebujete zadnje potrdilo ZPIZ-a). 

Za kartice z odloženim plačilom vam zaračunamo letno članarino. V nekaterih paketih pa je letna članarina že vključena v mesečno nadomestilo za vodenje paketa: v NLB Paketih Aktivni in Premium je letna članarina za kartice Mastercard, Visa ali Karanta, v NLB Paketu Osnovni pa članarina za Kartico Karanta, za kartico Visa pa le za 1. leto.NLB Posojilna kartica

S posojilno kartico Mastercard ali Karanta imate kredit vedno v denarnici. Nakup preprosto poravnate s kartico, ne glede na stanje na vašem računu, odplačilo pa porazdelite na več prihodnjih mesecev.

Ali veste, da:

 • lahko mesečno poravnate tudi le 20% porabljenega zneska;
 • porabo in promet lahko spremljate v NLB Kliku;
 • si lahko naročite SMS-Alarm o uporabi kartice?

  

  


Kaj vam nudi?

Nakup lahko preprosto poravnate s posojilno kartico, odplačilo pa porazdelite na več prihodnjih mesecev – po vnaprej določenih deležih in z obrestmi. S kartico lahko plačujete nakupe, dokler vsota vseh zneskov ne doseže dovoljene največje vrednosti (mesečnega limita).

Višina mesečnega limita na kartici je odvisna od povprečja vaših mesečnih prilivov.


Kako poteka odplačevanje?

Mesečno poravnate le tretjino porabljenega zneska (Mastercard) oziroma petino porabljenega zneska (Karanta). Na porabljen znesek pa vam bo banka vsak mesec zaračunala obresti in jih prištela k dolgovanemu znesku.

Mesečne obveznosti lahko poravnate z direktno obremenitvijo 8., 18. ali 28. dan v mesecu ali s plačilnim nalogom 13. ali 23. dan v mesecu.


Kako jo pridobite?

Lahko jo naročite kar v Klikinu, vlogo za kartico pa lahko oddate tudi prek NLB Klika,  prek spletnega obrazca ali pa se oglasite v najbližji NLB Poslovalnici. Kartico vam bomo poslali s priporočeno pošto ali pa vas bo čakala v poslovalnici (kakor se boste dogovorili).Limit na NLB Poslovnem računu

Možnost prekoračitve stanja na poslovnem računu vam zagotavlja sredstva za tekoče poslovanje in likvidnost vašega podjetja.

Ali veste, da:

 • vam omogoča negativno stanje na vašem poslovnem računu;
 • je ugodna rešitev za kratkotrajne likvidnostne težave;
 • lahko v mobilni banki Klikpro do sredstev pridete le z nekaj kliki?

  

  


Kaj vam nudi?

Limit na poslovnem računu vam zagotavlja sredstva za tekoče poslovanje in likvidnost, če jih nujno potrebujete. Predstavlja enostaven instrument za nemoteno delovanje vašega podjetja, saj lahko z dodatnimi sredstvi razpolagate vsak trenutek in jih porabljate nenamensko.


Kako poteka odplačevanje?

Sredstva limita lahko črpate in odplačujete po lastni potrebi, obresti pa se vam bodo zaračunale le za črpani del limita. 


Kako ga pridobite?

Izbirate lahko med Klasičnim in Hitrim limitom. Hitri limit lahko naročite kar v mobilni banki Klikpro, ki vam omogoča, da do dodatnih sredstev pridete le v nekaj minutah, brez obiska poslovalnice. V primeru, da se odločite za Klasični limit, pa izpolnite naročilo za odobritev limita in s potrebno dokumentacijo obiščete poslovalnico.Ne veste, kateri bančni produkt je najbolj primeren za vas? Kontaktirajte naše strokovnjake.