promoslika2 800 330

NLB Klik novosti

NLB Klik ves čas posodabljamo in uvajamo novosti, ki bodo še poenostavile vaše bančno poslovanje. Posodobite aplikacijo NLB Klik in preizkusite nove funkcionalnosti.

     

   

Samodejna razporeditev vaših nakupov v kategorije

  

Ste se kdaj spraševali, za katere svoje nakupe porabite največ denarja ? NLB Klik vam bo od 13. novembra naprej odgovoril na to vprašanje. 

Vse vaše nakupe (transakcije), ki jih opravite, vam bo samodejeno razdelil v različne kategorije. Primer: ko boste v trgovini kupili hrano, bo transakcija zavedena v kategorijo Živila. Če vam katera od razporeditev transakcij ne ustreza, jo lahko preprosto spremenite. Sistem si bo to kategorijo zapomnil tudi za prihodnje transakcije, saj se na podlagi vaše izbire tudi uči in transakcije bolj primerno razporeja v kategorije.

 

Lažje spremljanje porabe in načrtovanje stroškov

 

Pregled nad nakupi, ki so razvrščeni v kategorije, vam omogoča, da boste  lažje spremljali svojo porabo.

  • meniju Pregled vam  grafični prikaz omogoča, da takoj vidite za katere kategorije nakupov porabite največ in za katere najmanj svojega denarja. 
  • Obenem lahko tudi načrtujete svoje mesečne stroške. V meniju Načrtovanje stroškov  si lahko za vsako kategorijo določite višino mesečnega stroška, ki je ne želite preseči.  
  • Če želite določeno transakcijo razdeliti na več kategorij , to storite tako, da kliknete na transakcijo in nato še na ikono kategorije ter kliknete »Razdeli transakcijo«

    

   

Izpiski prometa na vašem računu

Kadar potrebujete izpiske za vaše bančne produkte (osebni račun, kartica z odloženim plačilom, ...), jih najdete v NLB Kliku. Izpiski so vam na voljo v pdf obliki.

Kako do izpiskov?

  • Na mobilnem telefonu: Prijava v NLB Klik > Moji produkti > Klik na tri pikice desno zgoraj na produktu (Osebni račun) >Izpiski
  • V spletni banki: Prijava v NLB Klik > Moji produkti > Izberete račun/produkt > Zavihek Izpiski

        

Plačilo položnic z uvozom QR kode iz galerije fotografij

Želite položnice plačati hitro s skeniranjem QR kode, pri sebi pa imate samo mobilni telefon in položnico v elektronski obliki? NLB Klik vam sedaj omogoča, da QR kodo uvozite iz galerije vašega telefona, kamor si jo sicer najlažje shranite s posnetkom zaslona (če ste na primer položnico prejeli po e-pošti). Nato v meniju Plačila izberete Slikaj in plačaj in kliknete Uvozi iz galerije in izvedite plačilo.

        

Sporočilo bančniku in naročilo storitev

V meniju Sporočila si lahko izmenjujete sporočila s svojim osebnim bančnikom. Med drugim lahko  naročate in urejate večino bančnih storitev, brez obiska poslovalnice (sprememba limita, otvoritev varčevalnega računa, otvoritev depozita, zavarovanje kartice z odloženim plačilom, itd).

Kako pošljete sporočilo bančniku?

Na mobilnem telefonu: Prijava v NLB Klik > meni Več > klik na ikono kuverte zgoraj desno > Novo sporočilo (zgoraj desno) > tema: Sporočilo osebnemu bančniku

V spletni banki: meni Sporočila > Prijava v NLB Klik > Novo sporočilo > tema: Sporočilo osebnemu bančniku 

Če bo vaš osebni bančnik potreboval še kakšne dodatne informacije, vas bo seveda kontaktiral. Dokumentacijo o naročilu ali spremembi vam bo nato  poslal v oddaljen podpis, o čemer boste obveščeni s SMS sporočilom.

Poplačilo limita na plačilni kartici

Želite predčasno poplačati limit ali del limita na vaši plačilni kartici? To storite tako, da v meniju Moji produkti izberete kartico > Podrobnosti kartice (tri pikice) > Finančne podrobnosti > gumb Poplačaj limit.

Aplikacija vas nato vodi po korakih, do izvedbe plačila.

Novo razpoložljivo stanje na kartici bo predvidoma vidno naslednji delovni dan.

        

Imate vprašanja o delovanju NLB Klika?

Preverite odgovore na najpogostejša vprašanja.    Pogosta vprašanja in odgovori

Skrita vsebina

Naročite individualno ponudbo za Zeleni stanovanjski kredit

Izpolnite spodnji obrazec in naši svetovalci vas bodo kontaktirali.

* Podatki so obvezni.

Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
** - vnesite enega od spodnjih kontaktnih podatkov
Podatek je obvezen.

Vnesite tudi omrežno skupino, npr. (01) 477 2000.
Podatek je obvezen.
Podrobnejše informacije o tem, kako banka ravna z osebnimi podatki in vaših pravicah, so na voljo na www.nlb.si/varstvo-osebnih-podatkov oziroma v dokumentu Splošne informacije o obdelavi osebnih podatkov.

Hvala za vaš interes.

Naši svetovalci vas bodo kontaktirali v najkrajšem času.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!