Nova debetna

kartica Mastercard

Vstopite v svet enostavnega in varnega plačevanja po svetu in na spletu.

Spremenjeno potrjevanje spletnih plačil – Za potrjevanje spletnih nakupov potrebujete mobilno denarnico NLB Pay. 

Skladno z evropsko Direktivo o plačilnih storitvah smo od 1. januarja 2021 potrditve spletnih nakupov, opravljenih z NLB Karticami pri trgovcih znotraj EU, preusmerili v mobilno denarnico NLB Pay. Spletnih nakupov tako ne morete več potrjevati s prepisom številk iz prejetega SMS-a. Če NLB Pay še niste prenesli na svoj telefon in je aktivirali, bodo vaše spletne transakcije zavrnjene. Več o spremenjenem spletnem nakupovanju si lahko preberete tukaj.
 

Naložite in aktivirajte aplikacijo NLB Pay. 

   

Debetna je neverjetna  

 • Nova virtualna debetna kartica Mastercard in debetna kartica Mastercard v fizični obliki nadomeščata vašo obstoječo debetno kartico BA Maestro. 
 • Debetna ni kreditna. Kartica ob plačilu takoj bremeni vaš račun na enak način kot BA Maestro. Zato je ne gre zamenjati s kartico z odloženim plačilom Mastercard, pri kateri celotno porabo s kartico poravnate le enkrat mesečno.
 • Virtualna debetna kartica Mastercard je kartica, ki obstaja le v vaši mobilni denarnici NLB Pay. Z njo lahko kupujete prek spleta, potrjujete spletne nakupe, uporabniki pametnih telefonov z Android operacijskim sistemom pa tudi dvigujete gotovino in plačujete nakupe prek POS terminalov. Z virtualno debetno kartico postane debetna kartica v fizični obliki le še preteklost.

Novosti debetne kartice Mastercard

 • Hitro in enostavno plačevanje prek spleta,
 • širša sprejetost kartice na vseh fizičnih in spletnih prodajnih mestih z oznako Mastercard,
 • možnost izdaje virtualne debetne kartice Mastercard,
 • ekskluzivne ugodnosti Mastercard:
  • ​​​​VOYO (za vse imetnike debetnih kartic Mastercard),
  • Zavarovanje spletnih nakupov (za imetnike debetne kartice Mastercard World in Mastercard World Elite in World Business),
  • Hitri prehod (za imetnike debetne kartice Mastercard World, World Elite in World Business),
  • Delo (za imetnike poslovne debetne kartice Mastercard World),
  • Avant2Go (za imetnike poslovne kartice Mastercard World).

Kaj ostaja enako?

 • Brezgotovinsko in brezstično plačevanje na prodajnih mestih s kartico v fizični obliki ali z mobilno denarnico NLB Pay (uporabniki sistema Android),
 • kartica ob plačilu takoj bremeni vaš osebni ali poslovni račun,
 • uporaba bankomatov za dvig ali polog gotovine s kartico v fizični obliki ali z mobilno denarnico NLB Pay (uporabniki sistema Android), pregled stanja in izpis prometa na osebnem/poslovnem računu, plačilo položnic, zamenjavo številke PIN in polnjenje računa mobilnega telefona,
 • dnevni limit za dvige gotovine na bankomatu,
 • imetniki debetne kartice Mastercard v fizični obliki lahko kartico digitalizirate in dodate v mobilno denarnico NLB Pay (velja za uporabnike sistema Android) ter z njo portrjujete spletne nakupe v NLB Pay.

  

Preverite ponudbo NLB Debetnih kartic Mastercard  

Debetne in virtualne debetne kartice osebnega računa – za fizične osebe

 • NLB Debetna kartica Mastercard                                    
 • NLB Debetna kartica Mastercard World                     
 • NLB Debetna kartica Mastercard World Elite    Zanima me več         

Debetne in virtualne debetne kartice poslovnega računa – za poslovne osebe

 • NLB Poslovna debetna kartica Mastercard                      
 • NLB Poslovna debetna kartica Mastercard World  

  Zanima me več

Brezplačna menjava. Novo NLB Debetno kartico Mastercard boste ob poteku veljavnosti kartice BA Maestro prejeli vsi, ki imate v NLB odprt osebni oz. poslovni račun ali enega od NLB bančnih paketov, kot tudi v primeru, da ste pooblaščenec imetnika računa ali zakoniti zastopnik mladoletne osebe, katerih kartica BA Maestro bo potekla.

Brezplačna predčasna menjava. Kartico lahko naročite 24/7 prek video klicamobilne banke Klikin ali Klikpro (pod Naročila), spletne banke NLB Klik ali elektronske banke NLB Proklik, pri vašem osebnem ali poslovnem skrbniku in v NLB Poslovalnici.

Ekskluzivne ugodnosti za imetnike NLB Debetnih kartic Mastercard 

Ljubitelji TV vsebin boste v njih lahko uživali dlje.

Aktivirajte naročnino VOYO in ob plačilu z NLB Debetno kartico Mastercard izkoristite posebno ugodnost 1 = 2 ali 3 = 6.

Aktivirajte VOYO

Za varno in še bolj zaščiteno spletno nakupovanje.

Aktivirajte brezplačno zavarovanje, ki vam prinese ugodnosti, kot so zaščita pri nakupu, zaščita v primeru kraje ali nastale škode, podaljšana garancija in garancija najugodnejše cene za spletne nakupe.

Preverite dostop do zavarovanja

Za še hitrejše potovanje po svetu.

Hitre prehod vam nudi bolj udobno izkušnjo varnostnega pregleda in preprosto pot skozi varnostno točko letališča. Rezervirate ga prek aplikacije Mastercard Travel Experiences.
 

Preberite več

Poseben paket za popoln poslovni komplet.

Kdor bere, ta ve. Svež pregled dnevnega dogajanja in poslovnih vsebin v sklopu šestmesečne brezplačne naročnine na Delo in Svet kapitala. 

Preberite več

Užitek je priložnost na štirih kolesih.

S souporabo 100 % električnih vozil Avant2Go ne le, da prihranite, temveč skrbite tudi za okolje. Za plačilo vožnje z Avant2Go uporabite NLB Poslovno debetno kartico Mastercard World, ki jo prejmete ob sklenitvi NLB Poslovnega paketa Celoviti, in izkoristite enkratno dobroimetje v vrednosti 40 evrov eno leto od dneva prejema. Deliti je pametno!

Preberite več

Še več ugodnosti, ki jih ponuja debetna kartica Mastercard.

Cenimo tiste majhne razvade, ki vam rišejo nasmeh na obraz. Zato vas v sklopu kartične mreže Mastercard redno razvajamo s posebnimi akcijami

Preberite več

Pogosta vprašanja


Kako naročim novo kartico?

Uporabniki osebnih in poslovnih računov boste avtomatsko prejeli novo debetno kartico Mastercard ob poteku vaše obstoječe kartice Maestro. Če želite kartico zamenjati prej, preprosto oddate vlogo v katerikoli NLB Poslovalnici, v spletni banki NLB Klik, v mobilni banki Klikin (v rubriki Naročila/Drugo naročilo) ali prek video klica. Zamenjava kartice je brezplačna.

Nove stranke boste kartico prejele ob sklenitvi računa/paketa.


Kam dobim novo kartico, domov ali v poslovalnico?

   

Kartico prejmete po navadni pošti na vaš naslov, s katerim razpolagamo, ali v izbrano NLB Poslovalnico, najkasneje v 30 dneh od naročila kartice (običajno kartico prejmete v osmih dneh od naročila). Številko PIN lahko prejmete ločeno s priporočeno pošiljko ali prek SMS-sporočila – kakor se odločite.


Moja kartica bo v tem mesecu zapadla. Kdaj lahko pričakujem novo kartico?

  

Novo kartico boste prejeli do konca meseca, ki je naveden na stari kartici. Lahko jo začnete uporabljati takoj, a jo je pred prvo uporabo treba aktivirati. To lahko storite tako, da kartico vstavite v režo bankomata ali v POS terminal in vtipkate številko PIN. Po izvedeni aktivaciji lahko staro kartico uničite, novo pa boste lahko uporabljali tudi brezstično in za spletne nakupe. Nove številke PIN ne boste prejeli, saj pri uporabi nove kartice lahko uporabljate enak PIN kot pri stari kartici.