Flik - takojšnja plačila

Hitro, varno in brezplačno - s telefonom.

Nakazilo denarja s Flikom 

Flik omogoča nakazilo denarja z mobilnim telefonom med uporabniki različnih bank v Sloveniji. V NLB vam je na voljo v mobilni denarnici NLB Pay.

Enostavno

Za nakazilo denarja potrebujete le prejemnikovo telefonsko številko ali e-mail. Poleg tega, da lahko denar pošljete, lahko nekomu pošljete tudi zahtevek za plačilo in ga tako opomnite, da vam mora vrniti denar.

Hitro

Denar, ki ga boste nakazali ali prejeli prek Flika, bo na bančnem računu v le nekaj sekundah, tudi izven delovnega časa bank. Flik deluje 24/7, vse dni v letu.

Varno

Uporaba Flika je varna, saj zanj jamčijo slovenske banke. Omogoča pa tudi dodatne varnostne nastavitve: lahko si nastavite najvišji znesek posameznega plačila (največ 5.000 €) ali si nakazila začasno onemogočite

Brezplačno

Uporaba Flika je brezplačna. Na voljo vam je v brezplačni mobilni denarnici NLB Pay.


Plačilo nakupa s Flikom 

Nova funkcionalnost, s katero je plačilo še hitrejše, predvsem pa veliko bolj enostavno od brskanja za gotovino. Z brezstičnim plačevanjem s Flikom v mobilni denarnici NLB Pay se izognete tudi stiku s POS terminalom ter tako še dodatno skrbite za svoje zdravje.

S Flikom lahko plačate na vseh prodajnih mestih, označenih z nalepko Flik.

Več o plačilu nakupa

 

Kako aktiviram Flik?

Flik vam je na voljo v mobilni denarnici NLB Pay.

Če mobilne denarnice NLB Pay še nimate, si preberite, kaj vse vam omogoča in si naložite aplikacijo.    Vse o NLB Pay

   

Naložite aplikacijo NLB Pay in aktivirajte Flik plačila

  

     

Na voljo je za mobilne telefone z operacijskim sistemom Android (Nougat 7.0. in višje) ali iOS (operacijski sistem 11.0 ali novejši). Na voljo tudi na mobilnih telefonih Huawei s trgovino GooglePlay.       

Navodilo

  1. V trgovini Google Play ali AppStore poiščite aplikacijo NLB Pay in jo prenesite. Odprite aplikacijo, za registracijo vnesite svojo davčno in tel. št. ter kliknite nadaljuj.
  2. Na vpisano telefonsko številko boste prejeli SMS z enkratnim številčnim geslom OTP. Vnesite ga in nato ponovno kliknite na gumb nadaljuj.
  3. Na ekranu se izpišejo vaše bančne kartice. Izberite eno in vnesite PIN številko kartice (torej številko PIN, ki jo za to kartico uporabite tudi ob dvigu na bankomatu).
  4. Določite geslo, ki ga boste uporabili ob vstopu v NLB Pay. Ponovno kliknite na nadaljuj.
  5. Potrdite še vklop Flik plačil, preverite kontaktne podatke in kliknite gumb vklopi.
  6. Z izbiro znaka »Plus« se vam prikaže seznam kartic, ki jih lahko še dodate v NLB Pay. Izberite kartico in jo potrdite.

    

NLB Pay je na voljo za mobilne telefone z operacijskim sistemom Android (Lollipop 7.0. in višje) ali iOS (operacijski sistem 11.0 ali novejši). Na voljo tudi na mobilnih telefonih Huawei s trgovino GooglePlay. 

Kako izklopim Flik plačila?

   

  

Če želite izklopiti prejemanje in pošiljanje Flik plačil, to lahko storite v NLB Pay aplikaciji. 


1.    Odprite NLB Pay. 
2.    V glavnem Meniju izberite možnost Nastavitve.
3.    Potrdite možnost »Odstrani uporabnika«.
4.    Vsi vaši podatki so izbrisani. Možnost prejemanja in pošiljanja Flik plačil vam je onemogočena. 

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!