NLB Izredni limit (prekoračitev stanja)

Ko potrebujete več, kot imate na računu.

Nova možnost odplačevanja | Izredni limit s postopnim zniževanjem z avtomatsko obnovo

Limit lahko postopno odplačujete več let v enakih mesečnih zneskih.

Več o novosti

Prednosti in lastnosti

  • Omogoča dovoljeno kratkoročno prekoračitev stanja na vašem osebnem računu ("greste v minus"), za katero se dogovorite z banko.
  • Pridobitev je hitra in preprosta. Mogoča je tudi že v istem dnevu.
  • Lahko ga pridobite za dobo do 12 mesecev, ki se vam v primeru avtomatske obnove limita podaljšuje do preklica.
  • Višina je odvisna od povprečja vaših mesečnih prilivov in načina odplačevanja limita. Za študente do 2.000 €.

  • Obresti plačujete samo takrat, ko izredni limit koristite: za čas prekoračitve stanja na vašem računu se na znesek prekoračitve zaračunavajo obresti. 

  • Možnost sklenitve kolektivnega življenjskega zavarovanja limitojemalca.

Možnosti odplačevanja

Zneska izrednega limita (prekoračitve stanja na računu), ki ga koristite, vam ni treba odplačevati vsak mesec, morate pa ga odplačati najkasneje v letu dni. Dobo odplačila si lahko podaljšate, če se odločite za eno od možnosti avtomatske obnove limita. 

Pri odplačevanju limita so vam na voljo dodatne možnosti:

  • Avtomatska obnova limita (Izredni limit vam po poteku izbrane dobe vsakokrat avtomatsko obnovimo, s tem pa se vam avtomatsko podaljša rok odplačila zneska limita.)
  • Postopno zniževanje limita (Za lažje in bolj brezskbno odplačevanje vam limit lahko vsak mesec znižamo za vnaprej dogovorjeni znesek, do končnega odplačila, ki je najkasneje v letu dni.)
  • NOVO V PONUDBI: Postopno zniževanje limita z avtomatsko obnovo (Ni na voljo za študente.)

Pri tej možnosti limit sklenete za 12 mesecev, po poteku pa vam ga avtomatsko obnovimo za nadaljnjih 12 mesecev, a le za preostanek zneska limita. Za lažje odplačilo vam namreč limit vsak mesec znižamo za vnaprej dogovorjeni znesek (najmanj 50 €), dokler limit ni odplačan. Ker se limit obnavlja, ga lahko odplačujete tudi več letOdplačilno dobo pri tem določite sami, glede na izbrani mesečni znesek zniževanja limita. Oglejte si primer/simulacijo odplačevanja limita na več let.

     

Primera odplačevanja izrednega limita sta pripravljena za različna mesečna zneska zniževanja limita in za različno število avtomatskih obnov. Ker se limit vsak mesec zniža, se po preteku 12 mesecev avtomatsko obnovi le preostanek zneska limita, ki je vedno nižji. Hkrati s tem, se vam vsako leto znižajo tudi stroški odobritve limita. Pri enem od primerov je upoštevano tudi življenjsko zavarovanje limitojemalca.

Več

Naročilo izrednega limita (prekoračitve stanja na računu)

Izredni limit (prekoračitev stanja na računu) vam odobrimo glede na vašo kreditno sposobnost, ki jo ocenimo v skladu s poslovno politiko banke. Pred odobritvijo izrednega limita na banki v sistemu SISBON preverimo vaše poslovanje. Več informacij: www.sisbon.si

Stroški in obrestne mere

Stroški povezani z izrednim limitom (prekoračitvijo stanja na računu) bodo zaračunani v skladu z vsakokrat veljavno tarifo banke

Splošni pogoji poslovanja z osebnimi računi

2023 06 nlb osebni kredit cover 851x315

Osebni kredit

Potrošniški kredit do 40.000 € s fiksno ali spremenljivo obrestno mero. Sklenite ga v digitalni banki NLB Klik ali v poslovalnici.

istock 1197182216 osebni zenska naslovka portala

Prestrukturiranje dolgov

Pomoč strankam, ki so se znašle v finančnih težavah in ne zmorejo več redno odplačevati mesečnih obveznosti do banke: kreditov, limitov ali plačilnih kartic.

Nasveti 

Kviz: Kako dobro so organizirane moje finance?

Upravljanje osebnih financ se nedvomno začne z dobro organizacijo.

Kviz: Kako dobro poznam osebne finance?

Poznavanje osebnih financ ali finančna pismenost pomeni znati poiskati in razumeti finančne informacije ter na tej podlagi upravljati svoje finance.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!