Kako hitro je dovolj hitro za kredit?

Mi pravimo, da nekaj minut. Medtem ko je varčevanje primerno, kadar imamo za dosego ciljev dovolj časa, želimo določene doseči čim prej. Takrat je ena od poti najem potrošniškega kredita. V NLB ga lahko dobite v nekaj minutah.


Zgodi se, da se znajdemo v položaju, ko je najbolj smiselno, da za lažje premagovanje novih izzivov in uresničevanje zastavljenih ciljev vzamemo potrošniški kredit. A kaj, če to ugotovimo tik pred zdajci, postopek odobritve kredita pa se zdi dolg? Brez skrbi, ni vedno tako. Z osebnim kreditom si lahko na svojem računu zelo hitro zagotovite dodatna sredstva. 

Kredit, ki ima za sabo daljši nakupni proces, je stanovanjski in ta zahteva več časa, osebni oziroma potrošniški kredit pa je lahko odobren precej hitro – v mobilni banki Klikin že v nekaj minutah. Znesek kredita lahko sega do 35.000 evrov, najdaljša doba odplačila pa do 7 let. Kredit je namenjen strankam vseh bank, stranke NLB zanj potrebujete le osebni dokument, stranke drugih bank pa morate s seboj prinesti ustrezno dokumentacijo.  

   

Namig: Ko boste razmišljali o znesku in dobi odplačila kredita, si lahko pomagate z informativnim izračunom, kjer lahko tudi preverite, koliko mesečnih prihodkov potrebujete za želeni kredit.

   

Potrošniški kredit lahko sklenete tudi kar prek video klica, dokumente zanj pa preprosto podpišete v Klikinu. Če vam je ljubši klasični način poslovanja, obiščite najbližjo NLB Poslovalnico.                                               

Nepredvidljivi dogodki bodo tako malo bolj obvladljivi, vi vselej korak pred presenečenji, vaše želje pa hitreje uresničljive.
   

Najem kredita je koristen, a zadolžujmo se razumno

Kljub temu, da lahko potrošniški kredit sklenemo hitro, naj bo razmislek pred tem temeljit. Cilje uresničujmo z zadolževanjem takrat, ko se odločamo o pomembnejših prelomnicah v življenju, kot so:

  • prenova doma, odločitev o dodatnem izobraževanju, nakup novega avtomobila, vlaganje v lastno zdravje in zdravje bližnjih, nakup trajnejših dobrin, ki nam polepšajo življenje;
  • cilji, katerih uresničitev v poznejšem obdobju bi pomenila večje ali dodatne stroške;
  • cilji, ki jih zaradi različnih razlogov ne moremo preložiti.

NamigNe vzemite kredita za stvar, ki ima krajšo življenjsko dobo kot je doba odplačevanja kredita zanjo. Takšne so na primer počitnice. Trajajo npr. 14 dni, kredit zanje pa odplačujete kar nekaj mesecev.

  

Kdaj smo razumno zadolženi?

Razumno zadolženi smo takrat, ko kljub dolgu, ki ga odplačujemo, redno plačujemo tudi vse ostale mesečne obveznosti in pri tem ne poslabšamo svojega življenjskega sloga. Pregled naše zadolženosti, ki ga lahko preverimo s kalkulatorjem zadolženosti, nam daje koristna napotila za prihodnost. Če imamo že kak dolg, pa ta še ni previsok, se lahko po potrebi zadolžimo.

Namig: Še hitrejši pa ste lahko pri sklepanju potrošniškega kredita, če to lahko storite kar v trgovini kjer nakupujete npr. pohištvo. V Ikei lahko stranke vseh bank izkoristite brezobrestni osebni kredit z odplačilno dobo do dveh let.

    

Si tudi vi ravno ustvarjate nov dom? 
 

maj, 2021
2023 06 nlb osebni kredit cover 851x315

Osebni kredit

Potrošniški kredit do 35.000 € s fiksno ali spremenljivo obrestno mero. Sklenite ga v digitalni banki NLB Klik ali v poslovalnici.

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!