Kako hitro lahko dobim kredit?

Varčevanje je primerno, kadar imamo za dosego cilja dovolj časa. A mnogokrat  cilje uresničujemo z najemom kredita, saj nam ta omogoča, da jih dosežemo prej.


Zgodi se, da se znajdemo v položaju, ko je najbolj smiselno, da za lažje premagovanje novih izzivov in uresničevanje zastavljenih ciljev vzamemo kredit. A kaj, če to ugotovimo tik pred zdajci, postopek odobritve kredita pa se zdi dolg? Brez skrbi, ni vedno tako. Z osebnim kreditom si lahko na svojem računu zelo hitro zagotovite dodatna sredstva. 

Kredit, ki ima za sabo daljši nakupni proces, je stanovanjski in ta zahteva več časa, osebni oziroma potrošniški kredit pa je lahko odobren precej hitro - že v 1 uri. Znesek kredita lahko sega do 30.000 evrov, najdaljša doba odplačila pa do 7 let. Kredit je namenjen strankam vseh bank, stranke NLB zanj potrebujete le osebni dokument, stranke drugih bank pa morate s seboj prinesti ustrezno dokumentacijo.  

Ko boste razmišljali o znesku in dobi odplačila kredita, si lahko pomagate z informativnim izračunom, kjer lahko tudi preverite, koliko mesečnih prihodkov potrebujete za želeni kredit.

V mobilni banki Klikin pa lahko dobite do 30.000 evrov kredita v le nekaj minutah in to brez obiska bančne poslovalnice, tudi v trgovini, kjer ravnokar opravljate nakup - če le imate mobilno banko na svojem telefonu. Naročilo za kredit pa lahko zdaj oddate tudi prek video klica. Če vam je ljubši klasični način poslovanja, obiščite najbližjo NLB Poslovalnico. Za osebni kredit potrebujete le osebni dokument.                                              

Nepredvidljivi dogodki bodo tako malo bolj obvladljivi, vi vselej korak pred presenečenji, vaše želje pa hitreje uresničljive.

Najem kredita je koristen, a zadolžujmo se razumno

Kljub temu, da lahko hitri osebni kredit sklenemo hitro, naj bo razmislek pred tem temeljit. Cilje uresničujmo z zadolževanjem takrat, ko se odločamo o pomembnejših prelomnicah v življenju, kot so:

  • nakup lastnega doma, odločitev o dodatnem izobraževanju, nakup novega avtomobila, vlaganje v lastno zdravje in zdravje bližnjih, nakup trajnejših dobrin, ki nam olajšajo življenje;
  • cilji, katerih uresničitev v poznejšem obdobju bi pomenila večje ali dodatne stroške;
  • cilji, ki jih zaradi različnih razlogov ne moremo preložiti.
En dober nasvet, za kaj najeti kredit in za kaj ne, je: Ne vzemite kredita za stvar, ki bo trajala manj časa kot doba odplačevanja kredita za njo. Takšne so na primer počitnice. Trajajo 14 dni, kredit za njih pa odplačujete kar nekaj mesecev.

  

Kdaj smo razumno zadolženi?

Razumno zadolženi smo takrat, ko kljub dolgu, ki ga odplačujemo, redno plačujemo tudi vse ostale mesečne obveznosti in pri tem ne poslabšamo svojega življenjskega sloga. Pregled naše zadolženosti, ki ga lahko preverimo s kalkulatorjem zadolženosti, nam daje koristna napotila za prihodnost. Če imamo že kak dolg, pa ta še ni previsok, se lahko po potrebi dodatno zadolžimo.

Več o tem, kako se razumno zadolžiti, lahko preberete v članku Razumno zadolževanje.  

    

Bi radi kredit sklenili brez obiska poslovalnice?

Uporabite mobilno banko Klikin, v kateri lahko hitri kredit do vrednosti 30.000 evrov dobite le v nekaj minutah – brez obiska bančne poslovalnice. 

Mobilna banka Klikin

Če mobilne banke še nimate, vas bo morda razveselilo, da naročilo za kredit lahko oddate tudi prek video klica.

Video klic

junij, 2020
osebni kredit maj20 web 1920x468

Osebni kredit

Hitra in preprosta rešitev, kadar potrebujete denar takoj.

nlb klikin kv web 1920x468

Mobilna banka Klikin

Z njo ste 24/7 na tekočem s prometom na osebnem računu, lahko plačujete ali denar nakažete s funkcijo "in-plačilo".

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se