Kako hitro lahko dobim kredit?

Varčevanje je primerno, kadar imamo za dosego cilja dovolj časa. A mnogokrat  cilje uresničujemo z najemom kredita, saj nam ta omogoča, da jih dosežemo prej.


Zgodi se, da se znajdemo v položaju, ko je najbolj smiselno, da za nakup potrebnih stvari, plačilo počitnic, plačilo študija in podobno vzamemo kredit. A kaj, če to ugotovimo tik pred zdajci, postopek odobritve kredita pa se zdi dolg? Brez skrbi, ni vedno tako. Kredit je lahko odobren tudi zelo hitro.

Kredit, ki ima za sabo daljši nakupni proces, je stanovanjski in ta zahteva več časa, osebni oziroma potrošniški kredit pa je lahko odobren precej hitro. Seveda, če so izpolnjeni določeni pogoji za tako hitro odobritev. Prvi pogoj je znesek kredita, ki je do 30.000 evrov, in drugi doba odplačila, ki ni daljša od 10 let. Kredit je namenjen strankam vseh bank. 

Najem kredita je koristen, a zadolžujmo se razumno

Kljub temu, da lahko hitri osebni kredit sklenemo hitro, naj bo razmislek pred tem temeljit. Cilje uresničujmo z zadolževanjem takrat, ko se odločamo o pomembnejših prelomnicah v življenju, kot so:

  • nakup lastnega doma, odločitev o dodatnem izobraževanju, nakup novega avtomobila, vlaganje v lastno zdravje in zdravje bližnjih, nakup trajnejših dobrin, ki nam olajšajo življenje;
  • cilji, katerih uresničitev v poznejšem obdobju bi pomenila večje ali dodatne stroške;
  • cilji, ki jih zaradi različnih razlogov ne moremo preložiti.
En dober nasvet, za kaj najeti kredit in za kaj ne, je: Ne vzemite kredita za stvar, ki bo trajala manj časa kot doba odplačevanja kredita za njo. Takšne so na primer počitnice. Trajajo 14 dni, kredit za njih pa odplačujete kar nekaj mesecev.

  

Kdaj smo razumno zadolženi?

Razumno zadolženi smo takrat, ko kljub dolgu, ki ga odplačujemo, redno plačujemo tudi vse ostale mesečne obveznosti in pri tem ne poslabšamo svojega življenjskega sloga. Pregled naše zadolženosti, ki ga lahko preverimo s kalkulatorjem zadolženosti, nam daje koristna napotila za prihodnost. Če imamo že kak dolg, pa ta še ni previsok, se lahko po potrebi dodatno zadolžimo.

Več o tem, kako se razumno zadolžiti, lahko preberete v članku Razumno zadolževanje.  

Bi radi kredit sklenili kar od doma?

Uporabite mobilno banko Klikin, v kateri lahko do hitrega kredita do vrednosti 15.000 evrov pridete le v nekaj minutah – brez obiska bančne poslovalnice. 

Če mobilne banke še nimate, vas bo morda razveselilo, da sta pristop in uporaba mobilne banke Klikin za uporabnike NLB Klika brezplačna.

Naročite si mobilno banko 

september 2018
osebnikredit kolo kavc

Osebni kredit

Hitra in preprosta rešitev, kadar potrebujete gotovino, načrtujete večje nakupe, počitnice …

klikin hk final naslovka

Mobilna banka Klikin

Z njo ste 24/7 na tekočem s prometom na osebnem računu, lahko plačujete ali denar nakažete s funkcijo "in-plačilo".

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se