Želite nastaviti vstopno stran za Podjetja kot privzeto vstopno stran?

Kako hitro lahko dobim kredit?

Varčevanje je primerno, kadar imamo za dosego cilja dovolj časa. A mnogokrat  cilje uresničujemo z najemom kredita, saj nam ta omogoča, da jih dosežemo prej.


Zgodi se, da se znajdemo v položaju, ko je najbolj smiselno, da za nakup potrebnih stvari, plačilo počitnic, plačilo študija in podobno vzamemo kredit. A kaj, če to ugotovimo tik pred zdajci, postopek odobritve kredita pa se zdi dolg? Brez skrbi, ni vedno tako. Kredit je lahko odobren tudi zelo hitro.

Kredit, ki ima za sabo daljši nakupni proces, je stanovanjski in ta zahteva več časa, osebni oziroma potrošniški kredit pa je lahko odobren precej hitro. Seveda, če so izpolnjeni določeni pogoji za tako hitro odobritev. Prvi pogoj je, da ga najema že obstoječa stranka banke, ki ima redne prilive več kot 6 mesecev. Drugi pogoj je znesek kredita, ki je do 15.000 evrov, in tretji doba odplačila, ki ni daljša od 5 let. 

Se sliši kot pravi kredit za vas? Kako hitro poteka postopek odobritve, razloži Niko Vidergar, mobilni bančnik, v spodnjem videu.

Najem kredita je koristen, a zadolžujmo se razumno

Kljub temu, da lahko hitri osebni kredit sklenemo hitro, naj bo razmislek pred tem temeljit. Cilje uresničujmo z zadolževanjem takrat, ko se odločamo o pomembnejših prelomnicah v življenju, kot so:

  • nakup lastnega doma, odločitev o dodatnem izobraževanju, nakup novega avtomobila, vlaganje v lastno zdravje in zdravje bližnjih, nakup trajnejših dobrin, ki nam olajšajo življenje;
  • cilji, katerih uresničitev v poznejšem obdobju bi pomenila večje ali dodatne stroške;
  • cilji, ki jih zaradi različnih razlogov ne moremo preložiti.
En dober nasvet, za kaj najeti kredit in za kaj ne, je: Ne vzemite kredita za stvar, ki bo trajala manj časa kot doba odplačevanja kredita za njo. Takšne so na primer počitnice. Trajajo 14 dni, kredit za njih pa odplačujete kar nekaj mesecev.

  

Kdaj smo razumno zadolženi?

Razumno zadolženi smo takrat, ko kljub dolgu, ki ga odplačujemo, redno plačujemo tudi vse ostale mesečne obveznosti in pri tem ne poslabšamo svojega življenjskega sloga. Pregled naše zadolženosti, ki ga lahko preverimo s kalkulatorjem zadolženosti, nam daje koristna napotila za prihodnost. Če imamo že kak dolg, pa ta še ni previsok, se lahko po potrebi dodatno zadolžimo.

Več o tem, kako se razumno zadolžiti, lahko preberete v članku Razumno zadolževanje.  

Hitri osebni kredit lahko naročite tudi v NLB Kliku. Oddano naročilo bo prejela izbrana poslovalnica, iz katere vas bomo poklicali in se dogovorili za sklenitev kredita.

Naroči kredit v NLB Kliku - vstop s KDP   

Naroči kredit v NLB Kliku - vstop z OTP

junij, 2016

Osebni kredit

Hitra in preprosta rešitev, kadar potrebujete gotovino, načrtujete večje nakupe, počitnice …

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se