Mobilna denarnica NLB Pay

Za enostavno in varno plačevanje.

Na voljo je novi NLB Pay. Prenovljen in poenostavljen vam omogoča hitrejši dostop do vseh funkcij, možnost vključitve kartic zvestobe in prinaša izboljšano uporabniško izkušnjo.

Posodobite NLB Pay in bodite pripravljeni na naslednji spletni nakup.

         

    

   

Naložite in aktivirajte aplikacijo NLB Pay 

  

 

Na voljo je za mobilne telefone z operacijskim sistemom Android (Nougat 7.0. in višje) ali iOS (operacijski sistem 11.0 ali novejši). Na voljo tudi na mobilnih telefonih Huawei s trgovino GooglePlay.        

Google Play Store

QR Android

Apple App Store

QR Android

Kaj omogoča mobilna denarnica NLB Pay? 

 • Plačevanje nakupov v trgovinah: S telefonom lahko plačilo opravite s plačilnimi karticami* ali s takojšnjimi plačili Flik. Mobilni telefon le odklenete, prislonite in počakate na zvočni signal* ali plačate s skeniranjem QR kode. Vsa plačila se pregledno shranjujejo v razdelku »Transakcije«.
 • Dvigovanje gotovine na brezstičnih bankomatih*Gotovino dvigate s plačilno kartico, ki jo imate shranjeno v mobilni denarnici NLB Pay. Mobilni telefon le odklenete, prislonite na označeno mesto na bankomatu in počakate na zvočni signal. Vsi dvigi opravljeni z NLB Pay se pregledno shranjujejo v razdelku "Transakcije".
 • Preprostejše spletno nakupovanje: Številko kartice, datum veljavnosti in CVC kodo kartice, ki jih potrebujete pri spletnih plačilih, najdete zapisano v mobilni denarnici. Prepisovanje številke iz fizične kartice tako ni več potrebno, saj lahko številko kartice preprosto kopirate iz aplikacije.
 • Potrjevanje spletnih nakupov: Ob plačilu s kartico na spletu prejmete na telefon sporočilo in plačilo preprosto potrdite kar v mobilni denarnici (s prepoznavo obraza, prstnega odtisa ali številčnim geslom za vstop v NLB Pay).
 • Nakazovanje denarja sorodnikom in prijateljem: S takojšnjimi plačili Flik lahko drugim Flik uporabnikom denar nakažete kar prek njihove telefonske številke ali e-naslova. Denar pa bo na njihovem računu že v nekaj sekundah tudi, če imajo osebni račun odprt pri drugi banki.
 • Upravljanje z varnostnimi nastavitvami kartic: Omejite delovanje kartice na bankomatih, spletu, v tujini ter odklenete ali zaklenete kartico.
 • Vpogled in sprememba številke PIN: Za digitalizirane fizične kartice omogoča vpogled v PIN, za virtualne kartice pa tudi spremembo PIN-a.
 • Možnost vključitve lojalnostih kartic trgovcev v NLB Pay

*Na voljo le Android uporabnikom z NFC tehnologijo.

Kako potrdim spletni nakup v NLB Pay?  

Ko v spletno košarico dodate vse želene izdelke in vnesete zahtevane podatke kartice, je postopek potrjevanja spletnega plačila sledeč:

 • Na ekranu vašega mobilnika se prikaže obvestilo, da morate potrditi spletno plačilo.
 • Za potrditev nakupa v NLB Pay najprej vnesete geslo za vstop v NLB Pay ali se identificirate s prstnim odtisom / prepoznavo obraza / šarenice.
 • Nato podrobno preverite podatke o plačilu.
 • Nakup potrdite (ali zavrnete) v roku 5 minut od prejema obvestila.

Več o spremenjenem spletnem nakupovanju si lahko preberete tukajČe nimate pametnega telefona, lahko spletne nakupe potrjujete tudi prek Rekono SMS OTP-ja. Več v navodilih 

Postanite uporabnik mobilne aplikacije Klikin z generatorjem OTP

Uporabniki NLB Klika oddajte naročilo prek pošte v NLB Kliku s ključnim sporočilom: »Naročilo OTP« in aktualnimi kontaktnimi podatki o mobilni številki (na katero vam bomo poslali SMS-sporočilo z aktivacijsko kodo) in e-naslovu (kamor vam bomo poslali e-pošto z uporabniškim imenom in serijsko številko).

Uporabniki NLB Teledoma lahko naročilo oddate v telefonski banki.

Naročite generator OTP

Za naročilo NLB Klika z generatorjem OTP je potrebna identifikacija, zato bo ob oddaji naročila v spletnem obrazcu potreben še obisk poslovalnice.

Naročilo generatorja OTP pomeni enkratni strošek skladno z veljavno tarifo.

Več informacij

Dobro je vedeti

Generator OTP deluje le v eni napravi, in sicer v napravi, v kateri je bil nazadnje aktiviran. Mobilno aplikacijo Klikin lahko uporabljate, če imate mobilni telefon ali tablični računalnik z operacijskim sistemom iOS (6.0 ali novejši) ali Android (4.0 ali novejši, ki ga podpira tudi Google Play trgovina).

Za dostop do mobilne banke Klikin na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku potrebujete dostop do interneta. Čeprav je Klikin prilagojen uporabi na mobilnih napravah in je s tem precej zmanjšana količina podatkov, ki se pri uporabi prenaša, ob tem vseeno nastajajo določeni stroški, odvisni od cenika mobilnega operaterja. Stroški prenesenih podatkov so odvisni od naročniškega paketa in države, v kateri imate dostop do (mobilnega) interneta. Cene se (lahko) razlikujejo glede na to, ali do mobilnega interneta dostopate v državah znotraj EU ali drugih državah, in skladno z dogovori mobilnega operaterja s posameznimi mobilnimi operaterji, ki omogočajo t. i. gostovanje. Predlagamo vam, da se o stroških uporabe (mobilnega) interneta v tujini pozanimate pri mobilnem operaterju, da skrbno spremljate količino prenesenih podatkov pri dostopu do (mobilnega) interneta, zlasti ko ste v tujini, in upoštevate obvestila mobilnega operaterja.

Postanite uporabnik mobilne aplikacije Klikin z generatorjem OTP

Uporabniki NLB Klika oddajte naročilo prek pošte v NLB Kliku s ključnim sporočilom: »Naročilo OTP« in aktualnimi kontaktnimi podatki o mobilni številki (na katero vam bomo poslali SMS-sporočilo z aktivacijsko kodo) in e-naslovu (kamor vam bomo poslali e-pošto z uporabniškim imenom in serijsko številko).

Izpolnite spletni obrazec za naročilo ter prihranite čas in denar pri bančnem poslovanju. V kratkem po oddaji naročila vas bomo poklicali, da se dogovorimo za obisk poslovalnice, ki je potreben zaradi zakonske zahteve po osebni identifikaciji ob izdaji KDP (certifikata) in generatorja OTP.

Aktivacija v šestih preprostih korakih

1V trgovini Google Play ali AppStore poiščite aplikacijo NLB Pay in jo prenesite. Odprite aplikacijo, za registracijo vnesite svojo davčno in tel.  št. ter kliknite nadaljuj.       
  

2Na vpisano telefonsko številko boste prejeli SMS z enkratnim številčnim geslom OTP. Če SMS-a ne najdete, preverite tudi med nezaželjenimi SMS sporočili (ang. SPAM). Vnesite ga in nato ponovno kliknite na gumb nadaljuj.

3Na ekranu se izpišejo vaše bančne kartice. Izberite eno in vnesite PIN številko kartice (torej številko PIN, ki jo za to kartico uporabite tudi ob dvigu na bankomatu).
  

4 Določite geslo, ki ga boste uporabili ob vstopu v NLB Pay. Ponovno kliknite na nadaljuj.

5 Potrdite še vklop Flik plačil, preverite kontaktne podatke in kliknite gumb vklopi.

6 Z izbiro znaka »Plus« se vam prikaže seznam kartic, ki jih lahko dodate v NLB Pay. Izberite kartico in jo potrdite.

Kako potrditi spletni nakup z NLB Pay?

1Na ekranu vašega mobilnika se bo prikazalo obvestilo, da morate potrditi spletno plačilo.
           

2Za potrditev nakupa v NLB Pay najprej vnesite geslo ali se identificirajte s prstnim odtisom ali prepoznavo obraza. 

3Podrobno preglejte podatke o plačilu in nakup potrdite ali zavrnite v roku 5 minut od prejema obvestila. 

Pogosta vprašanja

NLB Pay je mobilna denarnica, ki omogoča brezstično plačevanje s pametnimi mobilnimi telefoni opremljenimi z NFC tehnologijo. Plačujete lahko na vseh terminalih POS, ki omogočajo brezstično plačevanje ter dvigujete gotovino na brezstičnih bančnih avtomatih.

Glavne prednosti so:

 • brezstično plačevanje na terminalih POS z mobilnim telefonom, ki ima omogočeno NFC (Near Field Communication) tehnologijo.
 • odlična uporabniška izkušnja plačevanja z mobilnim telefonom, ki povzema način plačevanja z brezstično kartico (vnos PIN le za nakupe nad 50 EUR).
 • varnost, saj mobilnega telefona ne predate prodajnemu osebju

Mobilno denarnico NLB Pay lahko uporabljate vsi imetniki NLB kartic Maestro/Mastercard (Klasična, World, World Elite, Poslovna), NLB Plačilnih kartic Mastercard (Klasična, Posojilna, Zlata in Poslovna) in Visa (Klasična, Premium). Dodatni pogoj za uporabo je mobilna naprava z operacijskim sistemom Android, najmanj verzije 7.0. in višje, operacijskim sistemom iOS, najmanj verzije 11 in višje. Uporaba mobilne denarnice NLB Pay ni odvisna od izbire mobilnega operaterja, pogoj je le, da telefon ima trgovino Google Play.

Mobilna denarnica NLB Pay, zaradi varnostnih zahtev kartičnih sistemov, ne deluje na mobilnih telefonih s spremenjenimi tovarniškimi nastavitvami oziroma mobilnih telefonih, ki imajo spremenjeno prednastavljeno programsko kodo (zlom zaščite - »rootani« mobilni telefoni). Ravno tako ne deluje, če mobilnega telefona nimate zavarovanega / zaklenjenega z vsaj enim varnostnim elementov – PIN, vzorec, prstni odtis, prepoznava obraza …

 

 • Za aktivacijo mobilne denarnice NLB Pay potrebujete dostop do interneta, bodisi prek mobilnega omrežja (Mobile Data oz. prenos podatkov), bodisi prek WiFi povezave v Sloveniji in v tujini.
 • NLB Pay aplikacijo lahko prevzamete v Google Play trgovini. Ob aktivaciji aplikacije morate vnesti svojo davčno številko in telefonsko številko.
 • Po potrditvi vnosa, bo posredovano SMS sporočilo z enkratnim geslom, ki je sestavljeno iz 6 številk. V kolikor telefonska številka ni pravilna, postopka ni mogoče nadaljevati. Spremembo telefonske številke lahko sporočite prek NLB Klika, v NLB Poslovalnici ali prek ostalih poti, ki jih ponuja banka.
 • Prejeto enkratno geslo je potrebno prepisati v aplikacijo ter nadaljevati postopek. Po vpisu enkratnega gesla, ste pozvani k izbiri svoje bančne kartice, kjer vpišete PIN kodo izbrane kartice (PIN kodo izbrane kartice, ki jo uporabljate npr. za dvig gotovine na bankomatu). Po vnosu PIN kode sledi vstop v aplikacijo z vnosom 4-mestnega gesla ali kolikor mobilni telefon podpira uporabo prstnega odtisa, prepoznavo obraza ali šarenice, se lahko uporabi tudi ta način.
 • Po nastavitvi gesla, prstnega odtisa, prepoznavo obraza ali šarenice je aktivacija in registracija uporabnika NLB Pay zaključena.
 • Aktivacija mobilne denarnice NLB Pay ni mogoča v državah, v katerih velja prepoved oziroma omejitev poslovanja s karticami Mastercard ali Visa. Seznam držav oziroma regij je objavljen na spletnih straneh mednarodnih kartičnih

Nagradna igra Osvojite 2 vstopnici za koncert Stinga

Nagradna igra je zaključena. Nagrajenci bodo znani kmalu.

Stroški

Prenos mobilne denarnice iz Google Play trgovine  brezplačno
Uporaba mobilne denarnice NLB Pay  brezplačno 
Tarifa za prebivalstvo

Splošni pogoji

    

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!