NLB Pay omogoča plačevanje tudi z Google Pay

Preprost, priročen in varnejši način plačevanja.

         
 

   

Naložite in aktivirajte aplikacijo NLB Pay 

  

 

Na voljo je za mobilne telefone z operacijskim sistemom Android (Nougat 7.0. in višje) ali iOS (operacijski sistem 15.0 ali novejši). Na voljo tudi na mobilnih telefonih Huawei s trgovino GooglePlay.        

Google Play Store

QR Android

Apple App Store

QR Android

Kaj omogoča mobilna denarnica NLB Pay? 

 • Plačevanje nakupov v trgovinah: S telefonom lahko plačilo opravite s plačilnimi karticami* ali s takojšnjimi plačili Flik. Mobilni telefon le odklenete, prislonite in počakate na zvočni signal* ali plačate s skeniranjem QR kode. Vsa plačila se pregledno shranjujejo v razdelku »Transakcije«.
 • Dvigovanje gotovine na brezstičnih bankomatih*Gotovino dvigate s plačilno kartico, ki jo imate shranjeno v mobilni denarnici NLB Pay. Mobilni telefon le odklenete, prislonite na označeno mesto na bankomatu in počakate na zvočni signal. Vsi dvigi opravljeni z NLB Pay se pregledno shranjujejo v razdelku "Transakcije".
 • Preprostejše spletno nakupovanje: Številko kartice, datum veljavnosti in CVC kodo kartice, ki jih potrebujete pri spletnih plačilih, najdete zapisano v mobilni denarnici. Prepisovanje številke iz fizične kartice tako ni več potrebno, saj lahko številko kartice preprosto kopirate iz aplikacije.
 • Potrjevanje spletnih nakupov: Ob plačilu s kartico na spletu prejmete na telefon sporočilo in plačilo preprosto potrdite kar v mobilni denarnici (s prepoznavo obraza, prstnega odtisa ali številčnim geslom za vstop v NLB Pay).
 • Nakazovanje denarja sorodnikom in prijateljem: S takojšnjimi plačili Flik lahko drugim Flik uporabnikom denar nakažete kar prek njihove telefonske številke ali e-naslova. Denar pa bo na njihovem računu že v nekaj sekundah tudi, če imajo osebni račun odprt pri drugi banki.
 • Upravljanje z varnostnimi nastavitvami kartic: Omejite delovanje kartice na bankomatih, spletu, v tujini ter odklenete ali zaklenete kartico.
 • Vpogled in sprememba številke PIN: Za digitalizirane fizične kartice omogoča vpogled v PIN, za virtualne kartice pa tudi spremembo PIN-a.
 • Možnost vključitve lojalnostih kartic trgovcev v NLB Pay

*Na voljo le Android uporabnikom z NFC tehnologijo.

Kako potrdim spletni nakup v NLB Pay?  

Ko v spletno košarico dodate vse želene izdelke in vnesete zahtevane podatke kartice, je postopek potrjevanja spletnega plačila sledeč:

 • Na ekranu vašega mobilnika se prikaže obvestilo, da morate potrditi spletno plačilo.
 • Za potrditev nakupa v NLB Pay najprej vnesete geslo za vstop v NLB Pay ali se identificirate s prstnim odtisom / prepoznavo obraza / šarenice.
 • Nato podrobno preverite podatke o plačilu.
 • Nakup potrdite (ali zavrnete) v roku 5 minut od prejema obvestila.

Več o spremenjenem spletnem nakupovanju si lahko preberete tukajČe nimate pametnega telefona, lahko spletne nakupe potrjujete tudi prek Rekono SMS OTP-ja. Več v navodilih 

Kako aktivirati NLB Pay?  

Aktivacija v šestih preprostih korakih

1V trgovini Google Play ali AppStore poiščite aplikacijo NLB Pay in jo prenesite. Odprite aplikacijo, za registracijo vnesite svojo davčno in tel.  št. ter kliknite nadaljuj.       
  

2Na vpisano telefonsko številko boste prejeli SMS z enkratnim številčnim geslom OTP. Če SMS-a ne najdete, preverite tudi med nezaželjenimi SMS sporočili (ang. SPAM). Vnesite ga in nato ponovno kliknite na gumb nadaljuj.

3Na ekranu se izpišejo vaše bančne kartice. Izberite eno in vnesite PIN številko kartice (torej številko PIN, ki jo za to kartico uporabite tudi ob dvigu na bankomatu).
  

4 Določite geslo, ki ga boste uporabili ob vstopu v NLB Pay. Ponovno kliknite na nadaljuj.

5 Potrdite še vklop Flik plačil, preverite kontaktne podatke in kliknite gumb vklopi.

6 Z izbiro znaka »Plus« se vam prikaže seznam kartic, ki jih lahko dodate v NLB Pay. Izberite kartico in jo potrdite.

Kako potrditi spletni nakup z NLB Pay?

1Na ekranu vašega mobilnika se bo prikazalo obvestilo, da morate potrditi spletno plačilo.
           

2Za potrditev nakupa v NLB Pay najprej vnesite geslo ali se identificirajte s prstnim odtisom ali prepoznavo obraza. 

3Podrobno preglejte podatke o plačilu in nakup potrdite ali zavrnite v roku 5 minut od prejema obvestila. 

Pogosta vprašanja

NLB Pay je mobilna denarnica, ki omogoča brezstično plačevanje s pametnimi mobilnimi telefoni opremljenimi z NFC tehnologijo. Plačujete lahko na vseh terminalih POS, ki omogočajo brezstično plačevanje ter dvigujete gotovino na brezstičnih bančnih avtomatih.

Glavne prednosti so:

 • brezstično plačevanje na terminalih POS z mobilnim telefonom, ki ima omogočeno NFC (Near Field Communication) tehnologijo.
 • odlična uporabniška izkušnja plačevanja z mobilnim telefonom, ki povzema način plačevanja z brezstično kartico (vnos PIN le za nakupe nad 50 EUR).
 • varnost, saj mobilnega telefona ne predate prodajnemu osebju

Mobilno denarnico NLB Pay lahko uporabljate vsi imetniki NLB kartic Maestro/Mastercard (Klasična, World, World Elite, Poslovna), NLB Plačilnih kartic Mastercard (Klasična, Posojilna, Zlata in Poslovna) in Visa (Klasična, Premium). Dodatni pogoj za uporabo je mobilna naprava z operacijskim sistemom Android, najmanj verzije 7.00. in višje, operacijskim sistemom iOS, najmanj verzija 15  in višje. Uporaba mobilne denarnice NLB Pay ni odvisna od izbire mobilnega operaterja, pogoj je le, da telefon ima trgovino Google Play.

Mobilna denarnica NLB Pay, zaradi varnostnih zahtev kartičnih sistemov, ne deluje na mobilnih telefonih s spremenjenimi tovarniškimi nastavitvami oziroma mobilnih telefonih, ki imajo spremenjeno prednastavljeno programsko kodo (zlom zaščite - »rootani« mobilni telefoni). Ravno tako ne deluje, če mobilnega telefona nimate zavarovanega / zaklenjenega z vsaj enim varnostnim elementov – PIN, vzorec, prstni odtis, prepoznava obraza …

 

 • Za aktivacijo mobilne denarnice NLB Pay potrebujete dostop do interneta, bodisi prek mobilnega omrežja (Mobile Data oz. prenos podatkov), bodisi prek WiFi povezave v Sloveniji in v tujini.
 • NLB Pay aplikacijo lahko prevzamete v Google Play trgovini. Ob aktivaciji aplikacije morate vnesti svojo davčno številko in telefonsko številko.
 • Po potrditvi vnosa, bo posredovano SMS sporočilo z enkratnim geslom, ki je sestavljeno iz 6 številk. V kolikor telefonska številka ni pravilna, postopka ni mogoče nadaljevati. Spremembo telefonske številke lahko sporočite prek NLB Klika, v NLB Poslovalnici ali prek ostalih poti, ki jih ponuja banka.
 • Prejeto enkratno geslo je potrebno prepisati v aplikacijo ter nadaljevati postopek. Po vpisu enkratnega gesla, ste pozvani k izbiri svoje bančne kartice, kjer vpišete PIN kodo izbrane kartice (PIN kodo izbrane kartice, ki jo uporabljate npr. za dvig gotovine na bankomatu). Po vnosu PIN kode sledi vstop v aplikacijo z vnosom 4-mestnega gesla ali kolikor mobilni telefon podpira uporabo prstnega odtisa, prepoznavo obraza ali šarenice, se lahko uporabi tudi ta način.
 • Po nastavitvi gesla, prstnega odtisa, prepoznavo obraza ali šarenice je aktivacija in registracija uporabnika NLB Pay zaključena.
 • Aktivacija mobilne denarnice NLB Pay ni mogoča v državah, v katerih velja prepoved oziroma omejitev poslovanja s karticami Mastercard ali Visa. Seznam držav oziroma regij je objavljen na spletnih straneh mednarodnih kartičnih

Stroški

Prenos mobilne denarnice iz Google Play trgovine  brezplačno
Uporaba mobilne denarnice NLB Pay  brezplačno 
Tarifa za prebivalstvo

Splošni pogoji

Prednosti brezstičnega plačevanja z Google Pay.

 • Preprosto plačevanje – svoj mobilni telefon* samo približate POS terminalu.
 • Hitrejši – za nakupe nad 50 EUR ni potrebno vnesti številke PIN številke.

 • Priročen – Google Pay lahko uporabljate po vsem svetu, na večini prodajnih mest.

*Na voljo vsem uporabnikom z Android operacijskim sistemom in z Google Pay storitvijo. Če imate pametno uro, preverite, ali lahko kartice digitalizirate tudi tam, saj lahko od sedaj nakupe plačate tudi na ta način.

Storitev Google pay je na voljo imetnikom debetnih kartic in kartic z odloženim plačilom Mastercard ter Visa kartic z odloženim plačilom. Velja za pravne in fizične osebe.

Kako aktiviram Google Pay?

Z Google Pay lahko plačujete na vseh mestih, kjer je znak za brezstično plačevanje.

1NLB Pay omogoča plačevanje z Google pay       
  

2Izberite kartico (ki jo želite digitalizirati) in jo dodajte v Google Pay s klikom na  dodaj v Google Pay.

Pomembno: 
Ne pozabite vklopiti »Plačevanje s kartico na spletu« in »Plačevanje s kartico v tujini«, pri aktivaciji kartice v Google Pay.
Ti dve funkciji lahko kasneje poljubno izklapljate.

3Nastavite privzeto aplikacijo za brezstično plačevanje.

V NFC nastavitvah telefona je potrebno izbrati Google Pay za privzeto NFC aplikacijo plačevanja s telefonom.
  

Kako potrdim plačilo z Google Pay?

Enostavno, z enim samim korakom – odklenite svoj mobilni telefon (če želite uporabljati Google Pay, morate v mobilnem telefonu nastaviti zaklepanje zaslona) in prislonite napravo na POS terminal, ki je označen z znakom za brezstično plačevanje. Za nakupe nad 50 EUR sedaj ni potrebno vnesti PIN številke.

Ko je nakup opravljen, se vam prikaže potrditev nakupa na zaslonu

    

Pogosta vprašanja in odgovori

Kako dodam kartico v Google Pay?

Kartico lahko dodate po nadgradnji NLB Pay aplikacije na verzijo 7.2.0 ali višje zgolj s pritiskom na gumb »Dodaj v GPay«, nato vas proces na telefonu vodi skozi potrditev Splošnih pogojev poslovanja. Ko je kartica uspešno dodana v Google Pay, je pod njeno sliko komentar G Pay/ Kartica dodana v Google Wallet. Za uspešno dodajanje kartice v Google Pay je potrebno:

 • na kartici začasno omogočiti plačila na spletu in plačila v tujini, da se dodajane kartice lahko uspešno zaključi
 • po uspešnem dodajanju kartice v Google Pay v nastavitvah telefona omogočili Google Pay kot privzeto NFC aplikacijo za plačevanje s telefonom.

Zakaj je za digitalizacijo kartic v Google Pay potrebno imeti odklenjeno spletna plačila in nakupe v tujini v nastavitvah posamezne kartice?

Za kartice morate ob digitalizaciji kartice imeti omogočena spletna plačila in plačila v tujini. Google namreč opravi avtorizacijo v znesku 0,00 EUR. Nastavitve kartic za spletna plačila in tujino si kasneje v NLB Pay ponovno lahko onemogočite.

Ali je za plačevanje s telefonom (pametno uro) NLB Pay še vedno privzeta denarnica?

Z nadgradnjo aplikacije, NLB Pay ne vsebuje več plačilne komponente. Privzeta aplikacija za plačila je sedaj Google Pay. Potrebno je imeti vklopljen NFC za brezstično poslovanje, ter v nastavitvah telefona omogočili Google Pay kot privzeto NFC aplikacijo za plačevanje s telefonom.

Ali je mogoče v Google Pay digitalizirati tudi Maestro kartice?

BA Maestro kartice ni mogoče digitalizirati v Google Pay. V kolikor imate še BA Maestro kartico, priporočamo, da si predčasno brezplačno naročite novo debetno Mastercard kartico, ki jo nato lahko digitalizirate v Google Pay. Debetna Mastercard kartica v celoti nadomešča Maestro kartico in za končne uporabnike prinaša več možnosti.

Ali v NLB Pay še vedno ostaja možnost onemogočanja spletnih plačil in ostalih kartičnih nastavitev?

Da, vse kartične nastavitve so še vedno v NLB Pay. Ta del aplikacije se ni spremenil, hkrati pa lahko vidite vse transakcije s kartico.

Kaj se bo zgodilo, če NLB Pay ne želim nadgraditi?

Krajši čas bo še mogoče uporabljati staro verzijo aplikacije na enak način kot do sedaj. Ko bo večina uporabnikov, prešla na digitalizacijo kartic prek Google Pay, bomo to možnost ukinili. Takrat bo mogoče plačevanje z mobilnim telefonom le z novo verzijo NLB Pay in uporabo Google Pay storitve. Uporaba Google Pay storitve prinaša za NLB Pay uporabnike veliko več prednosti, hkrati pa je še bolj varna in z boljšo uporabniško izkušnjo.

Ne želim sprejeti pogojev Googla zaradi obdelave podatkov.

V tem primeru bo delovanje plačevanja s telefonom prek NLB Pay delovalo le še omejen čas. Ko bo večina uporabnikov prešla na digitalizacijo kartic prek Google Pay, bomo to možnost ukinili. Takrat bo mogoče plačevanje z mobilnim telefonom le z novo verzijo NLB Pay in prek Google Pay.

Ali je namestitev kartic v Google Pay varna?

Namestitev je popolnoma varna, v kolikor sledite dosedanjim navodilom za varno uporabo aplikacije NLB Pay. To pomeni, da nikomur ne posredujete svojih podatkov kot so (davčna številka, mobilna številka, aktivacijska koda, PIN številka posamezne kartice).

Ena ključnih prednosti nadgradnje mobilne denarnice NLB Pay s funkcionalnostjo Google Pay je, da plačevanje odslej poteka prek platforme Google Pay, kar pomeni, da je aplikacija še bolj zanesljiva (nenazadnje Google Pay uporablja preko 150 milijonov uporabnikov po vsem svetu, kar omogoča večjo stabilnost), varna, obenem pa tudi bolj enostavna za uporabo.

Poleg večje zanesljivosti pa nadgrajena aplikacija prinaša tudi druge prednosti - Google Pay lahko, denimo, uporabljate po vsem svetu, na večini prodajnih mest, za nakupe nad 50 evrov pa ni potrebno vnesti številke PIN.

Google Pay ščiti vaše podatke o plačilu z več ravnmi varnosti, pri čemer uporablja eno najnaprednejših varnostnih infrastruktur na svetu, ki pomaga varovati vaš račun. Ko plačujete v trgovinah, Google Pay ne razkrije vaše dejanske številke kartice, zato so vaši podatki varni.

Aplikacije za plačevanje so vse bolj priljubljene, saj ponujajo priročno alternativo gotovini in kreditnim karticam.

Google Pay je potencialno varnejši od uporabe debetne ali kreditne kartice. Plačila z aplikacijo se izvedejo z uporabo t. i. tokenov ("številke virtualnih kartic"). Vaša dejanska številka kartice je med transakcijo skrita, kar vas ščiti pred goljufivimi trgovci in tveganji za varnostne vdore.

Če želite uporabljati aplikacijo Google Pay, morate najprej odkleniti svoj telefon. Glede na vaše varnostne nastavite, morate za to bodisi vpisati PIN številko bodisi zagotoviti biometrične podatke, kot je prepoznava obraza (Face ID) ali prstni odtis. Na kakšen način boste odklenili svoj telefon, se odločite sami, vendar pa brez tega aplikacije ne boste mogli namestiti niti uporabljati.  PIN številko boste morali vnesti tudi posamično za velike transakcije.

Če vam telefon ukradejo in ga tatu uspe odkleniti, še vedno lahko zaščitite svoje podatke o plačilu. Google Pay je namreč povezan z vašim računom Google in je zato dostopen s funkcijo Najdi mojo napravo. Ta vam omogoča, da na daljavo izbrišete vse podatke, shranjene v aplikaciji. Vsekakor pa velja, da svojih osebnih in kartičnih podatkov nikoli ne vnašajte na kakršen koli link ali jih posredujete tretjim osebam, saj banke ali druge finančne ustanove od vas nikoli ne bodo zahtevale teh podatkov.

    

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!