Mobilna denarnica NLB Pay

Za enostavno in varno plačevanje.

Spremenjeno potrjevanje spletnih plačil – Za potrjevanje spletnih nakupov potrebujete mobilno denarnico NLB Pay.

Skladno z evropsko Direktivo o plačilnih storitvah smo od 1. januarja 2021 potrditve spletnih nakupov, opravljenih z NLB Karticami pri trgovcih znotraj EU, preusmerili v mobilno denarnico NLB Pay. Spletnih nakupov tako ne morete več potrjevati s prepisom številk iz prejetega SMS-a.

Če NLB Pay še niste prenesli na svoj telefon in je aktivirali, bodo vaše spletne transakcije zavrnjene.

Naložite in aktivirajte aplikacijo NLB Pay

     

Kaj omogoča NLB Pay? 

    

Plačevanje nakupov v trgovinah

S telefonom lahko plačilo opravite s plačilnimi karticami ali s takojšnjimi plačili Flik. Mobilni telefon le odklenete, prislonite in počakate na zvočni signal* ali plačate s skeniranjem QR kode. Vsa plačila se pregledno shranjujejo v razdelku »Transakcije«.

   

Dvigovanje gotovine na brezstičnih bankomatih

Gotovino dvigate s plačilno kartico, ki jo imate shranjeno v mobilni denarnici NLB Pay.* Mobilni telefon le odklenete, prislonite na označeno mesto na bankomatu in počakate na zvočni signal. Vsi dvigi opravljeni z NLB Pay se pregledno shranjujejo v razdelku "Transakcije".

 

Preprostejše spletno nakupovanje

Številko kartice, datum veljavnosti in CVC kodo kartice, ki jih potrebujete pri spletnih plačilih, najdete zapisano v mobilni denarnici. Prepisovanje številke iz fizične kartice tako ni več potrebno, saj lahko številko kartice preprosto kopirate iz aplikacije.

   

Potrjevanje spletnih nakupov.

Ob plačilu s kartico na spletu prejmete na telefon sporočilo in plačilo preprosto potrdite kar v mobilni denarnici (s prepoznavo obraza, prstnega odtisa ali številčnim geslom za vstop v NLB Pay).**

   

Nakazovanje denarja sorodnikom in prijateljem.

S takojšnjimi plačili Flik lahko drugim Flik uporabnikom denar nakažete kar prek njihove telefonske številke ali e-naslova. Denar pa bo na njihovem računu že v nekaj sekundah tudi, če imajo osebni račun odprt pri drugi banki.

   

Upravljanje z varnostnimi nastavitvami kartic.

Omejite delovanje kartice na bankomatih, spletu, v tujini ter odklenete ali zaklenete kartico.*

    

Na voljo je za mobilne telefone z operacijskim sistemom Android (Nougat 7.0. in višje) ali iOS (operacijski sistem 11.0 ali novejši). Na voljo tudi na mobilnih telefonih Huawei s trgovino GooglePlay

   

*Na voljo le Android uporabnikom z NFC tehnologijo.

**Če nimate pametnega telefona, lahko spletne nakupe potrjujete tudi prek Rekono SMS OTP-ja. Več v navodilih.  

Kako potrdim spletni nakup v NLB Pay?  

Ko v spletno košarico dodate vse želene izdelke in vnesete zahtevane podatke kartice, je postopek potrjevanja spletnega plačila sledeč:

 • Na ekranu vašega mobilnika se prikaže obvestilo, da morate potrditi spletno plačilo.
 • Za potrditev nakupa v NLB Pay najprej vnesete geslo za vstop v NLB Pay ali se identificirate s prstnim odtisom / prepoznavo obraza / šarenice.
 • Nato podrobno preverite podatke o plačilu.
 • Nakup potrdite (ali zavrnete) v roku 5 minut od prejema obvestila.

Več o spremenjenem spletnem nakupovanju si lahko preberete tukaj.

Stroški

Prenos mobilne denarnice iz Google Play trgovine  brezplačno
Uporaba mobilne denarnice NLB Pay  brezplačno 
Tarifa za prebivalstvo

Splošni pogoji

Mastercard je mednarodna plačilna kartica, s katero lahko plačujete na prodajnih mestih po vsem svetu in nakupujete prek spleta.
Želim Mastercard!

Postanite uporabnik mobilne aplikacije Klikin z generatorjem OTP

Uporabniki NLB Klika oddajte naročilo prek pošte v NLB Kliku s ključnim sporočilom: »Naročilo OTP« in aktualnimi kontaktnimi podatki o mobilni številki (na katero vam bomo poslali SMS-sporočilo z aktivacijsko kodo) in e-naslovu (kamor vam bomo poslali e-pošto z uporabniškim imenom in serijsko številko).

Uporabniki NLB Teledoma lahko naročilo oddate v telefonski banki.

Naročite generator OTP

Za naročilo NLB Klika z generatorjem OTP je potrebna identifikacija, zato bo ob oddaji naročila v spletnem obrazcu potreben še obisk poslovalnice.

Naročilo generatorja OTP pomeni enkratni strošek skladno z veljavno tarifo.

Več informacij

Dobro je vedeti

Generator OTP deluje le v eni napravi, in sicer v napravi, v kateri je bil nazadnje aktiviran. Mobilno aplikacijo Klikin lahko uporabljate, če imate mobilni telefon ali tablični računalnik z operacijskim sistemom iOS (6.0 ali novejši) ali Android (4.0 ali novejši, ki ga podpira tudi Google Play trgovina).

Za dostop do mobilne banke Klikin na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku potrebujete dostop do interneta. Čeprav je Klikin prilagojen uporabi na mobilnih napravah in je s tem precej zmanjšana količina podatkov, ki se pri uporabi prenaša, ob tem vseeno nastajajo določeni stroški, odvisni od cenika mobilnega operaterja. Stroški prenesenih podatkov so odvisni od naročniškega paketa in države, v kateri imate dostop do (mobilnega) interneta. Cene se (lahko) razlikujejo glede na to, ali do mobilnega interneta dostopate v državah znotraj EU ali drugih državah, in skladno z dogovori mobilnega operaterja s posameznimi mobilnimi operaterji, ki omogočajo t. i. gostovanje. Predlagamo vam, da se o stroških uporabe (mobilnega) interneta v tujini pozanimate pri mobilnem operaterju, da skrbno spremljate količino prenesenih podatkov pri dostopu do (mobilnega) interneta, zlasti ko ste v tujini, in upoštevate obvestila mobilnega operaterja.

Postanite uporabnik mobilne aplikacije Klikin z generatorjem OTP

Uporabniki NLB Klika oddajte naročilo prek pošte v NLB Kliku s ključnim sporočilom: »Naročilo OTP« in aktualnimi kontaktnimi podatki o mobilni številki (na katero vam bomo poslali SMS-sporočilo z aktivacijsko kodo) in e-naslovu (kamor vam bomo poslali e-pošto z uporabniškim imenom in serijsko številko).

Izpolnite spletni obrazec za naročilo ter prihranite čas in denar pri bančnem poslovanju. V kratkem po oddaji naročila vas bomo poklicali, da se dogovorimo za obisk poslovalnice, ki je potreben zaradi zakonske zahteve po osebni identifikaciji ob izdaji KDP (certifikata) in generatorja OTP.
Datum objave:  22. 9. 2020

Nadgradnja mobilne denarnice NLB Pay

                 

Posodobili smo NLB Pay. Ta je odslej na voljo  za mobilne telefone z operacijskim sistemom Android (Lollipop 7.0. in višje) in NFC (near field communication) tehnologijo ali iOS (operacijski sistem 11.0 ali novejši).       

Kako aktivirati NLB Pay?

1V trgovini Google Play ali AppStore poiščite aplikacijo NLB Pay in jo prenesite. Odprite aplikacijo, za registracijo vnesite svojo davčno in tel.  št. ter kliknite nadaljuj.       

2Na vpisano telefonsko številko boste prejeli SMS z enkratnim številčnim geslom OTP. Vnesite ga in nato ponovno kliknite na gumb nadaljuj.

3Na ekranu se izpišejo vaše bančne kartice. Izberite eno in vnesite PIN številko kartice (torej številko PIN, ki jo za to kartico uporabite tudi ob dvigu na bankomatu).

4Določite geslo, ki ga boste uporabili ob vstopu v NLB Pay. Ponovno kliknite na nadaljuj. 
      

5Potrdite še vklop Flik plačil, preverite kontaktne podatke in kliknite gumb vklopi. 
  

6Z izbiro znaka »Plus« se vam prikaže seznam kartic, ki jih lahko dodate v NLB Pay. Izberite  kartico in jo potrdite.

Kako potrditi spletni nakup z NLB Pay?

1Na ekranu vašega mobilnika se bo prikazalo obvestilo, da morate potrditi spletno plačilo.
           

2Za potrditev nakupa v NLB Pay najprej vnesite geslo ali se identificirajte s prstnim odtisom ali prepoznavo obraza. 

3Podrobno preglejte podatke o plačilu in nakup potrdite ali zavrnite v roku 5 minut od prejema obvestila. 

Pogosta vprašanja

NLB Pay je mobilna denarnica, ki omogoča brezstično plačevanje s pametnimi mobilnimi telefoni opremljenimi z NFC tehnologijo. Plačujete lahko na vseh terminalih POS, ki omogočajo brezstično plačevanje ter dvigujete gotovino na brezstičnih bančnih avtomatih.

Glavne prednosti so:

 • brezstično plačevanje na terminalih POS z mobilnim telefonom, ki ima omogočeno NFC (Near Field Communication) tehnologijo.
 • odlična uporabniška izkušnja plačevanja z mobilnim telefonom, ki povzema način plačevanja z brezstično kartico (vnos PIN le za nakupe nad 25 EUR).
 • varnost, saj mobilnega telefona ne predate prodajnemu osebju

Mobilno denarnico NLB Pay lahko uporabljate vsi imetniki NLB Plačilnih kartic Mastercard (Klasična, Posojilna, Zlata in

Mobilno denarnico NLB Pay lahko uporabljate vsi imetniki NLB kartic Maestro (Klasična, Zlata, Poslovna), NLB Plačilnih kartic Mastercard (Klasična, Posojilna, Zlata in Poslovna) in Visa (Klasična, Premium). Dodatni pogoj za uporabo je mobilna naprava z operacijskim sistemom Android, najmanj verzije 7.0. in višje, operacijskim sistemom iOS, najmanj verzije 11 in višje. Uporaba mobilne denarnice NLB Pay ni odvisna od izbire mobilnega operaterja, pogoj je le, da telefon ima trgovino Google Play.

Mobilna denarnica NLB Pay, zaradi varnostnih zahtev kartičnih sistemov, ne deluje na mobilnih telefonih s spremenjenimi tovarniškimi nastavitvami oziroma mobilnih telefonih, ki imajo spremenjeno prednastavljeno programsko kodo (zlom zaščite - »rootani« mobilni telefoni). Ravno tako ne deluje, če mobilnega telefona nimate zavarovanega / zaklenjenega z vsaj enim varnostnim elementov – PIN, vzorec, prstni odtis, prepoznava obraza …

Uporaba mobilne denarnice NLB Pay ni odvisna od izbire mobilnega operaterja.

 • Za aktivacijo mobilne denarnice NLB Pay potrebujete dostop do interneta, bodisi prek mobilnega omrežja (Mobile Data oz. prenos podatkov), bodisi prek WiFi povezave v Sloveniji in v tujini.
 • NLB Pay aplikacijo lahko prevzamete v Google Play trgovini. Ob aktivaciji aplikacije morate vnesti svojo davčno številko in telefonsko številko.
 • Po potrditvi vnosa, bo posredovano SMS sporočilo z enkratnim geslom, ki je sestavljeno iz 6 številk. V kolikor telefonska številka ni pravilna, postopka ni mogoče nadaljevati. Spremembo telefonske številke lahko sporočite prek NLB Klika, v NLB Poslovalnici ali prek ostalih poti, ki jih ponuja banka.
 • Prejeto enkratno geslo je potrebno prepisati v aplikacijo ter nadaljevati postopek. Po vpisu enkratnega gesla, ste pozvani k izbiri svoje bančne kartice, kjer vpišete PIN kodo izbrane kartice (PIN kodo izbrane kartice, ki jo uporabljate npr. za dvig gotovine na bankomatu). Po vnosu PIN kode sledi vstop v aplikacijo z vnosom 4-mestnega gesla ali kolikor mobilni telefon podpira uporabo prstnega odtisa, prepoznavo obraza ali šarenice, se lahko uporabi tudi ta način.
 • Po nastavitvi gesla, prstnega odtisa, prepoznavo obraza ali šarenice je aktivacija in registracija uporabnika NLB Pay zaključena.
 • Mobilno denarnico NLB Pay lahko aktivirate na več mobilnih telefonih.
 • Aktivacija mobilne denarnice NLB Pay ni mogoča v državah, v katerih velja prepoved oziroma omejitev poslovanja s karticami Mastercard ali Visa. Seznam držav oziroma regij je objavljen na spletnih straneh mednarodnih kartičnih

Nagradna igra "Naloži NLB Pay in se poteguj za Playstation 5" je zaključena!

Vsi nagrajenci, ki ste bili izžrebani za Big Bang bon za 40 EUR, ste z naše strani prejeli SMS sporočilo z obvestilom o žrebu. Prosimo, da nam najkasneje do 22. 8. na mail naizi@nlb.si sporočite svoje podatke (ime, priimek, naslov), da vam lahko bon pošljemo po pošti. Čestitke in lep dan, NLB 

Naložite si aplikacijo NLB Pay

     

Skrita vsebina

Pravila in pogoji nagradne igre »Naloži NLB Pay in se poteguj za Playstation 5!«

1. Splošne določbe

Spodnja pravila določajo potek in sodelovanje v nagradni igri »Naloži NLB Pay in se poteguj za Playstation 5« (v nadaljevanju tudi: nagradna igra). Organizator: NLB d.d., Ljubljana, Trg republike 2, 1000 Ljubljana, matična številka: 5860571, davčna številka: 91132550 (v nadaljevanju: organizator). Nagradna igra se izvaja na območju Republike Slovenije in traja od vključno 13. 5. 2021 do 4. 7. 2021 do 24:00 ure.

Udeleženci lahko v nagradni igri sodelujejo tako, da si na svoj telefon naložijo mobilno aplikacijo NLB Pay, se v aplikaciji tudi registrirajo (z vnosom davčne številke in telefonske številke) ter na spletni strani www.nlb.si/pay izpolnijo obrazec in se strinjajo s splošnimi pogoji nagradne igre. Vsi udeleženci, ki pristopijo k nagradni igri, sprejemajo te splošne pogoje, so z njimi seznanjeni in se z njimi s pristopom k nagradni igri v celoti strinjajo.

2. Namen nagradne igre

Namen nagradne igre je povečanje števila prenosov in registracij v aplikacijo NLB Pay. Oglaševanje in udeležba v nagradni igri potekata v skladu z veljavno zakonodajo.

3. Udeleženci

V nagradni igri za nagrade lahko sodelujejo polnoletne fizične osebe, zasebniki in podjetniki s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki se na zgoraj opisan način strinjajo s temi pravili in pogoji, si na svoj telefon prenesejo aplikacijo NLB Pay, se v njej registrirajo (z vnosom davčne številke in telefonske številke) ter na spletni strani www.nlb.si/pay izpolnijo obrazec in se strinjajo s splošnimi pogoji nagradne igre.

Dejanska uporaba aplikacije ni pogoj za sodelovanje. Vsak udeleženec lahko sodeluje v nagradni igri le v svojem imenu in za svoj telefon/aplikacijo ter s svojimi osebnimi podatki.

V nagradni igri ne morejo sodelovati organizatorji in izvajalci nagradne igre, to so zaposleni v NLB d.d., njihovi ožji družinski člani (zakonec, izvenzakonski partner, starši, otroci), ter druge osebe, ki kakorkoli neposredno sodelujejo pri izvedbi nagradne igre.

Udeleženci nagradne igre sami krijejo stroške sodelovanja v nagradni igri (stroški, ki nastanejo z uporabo dostopa do svetovnega spleta, stroški prenosa podatkov z interneta itn.).

Udeleženci sodelujejo v nagradni igri tako, da si na svoj telefon prenesejo aplikacijo NLB Pay, se v njej registrirajo in se na spletni strani www.nlb.si/pay strinjajo z uporabo, upravljanjem in obdelavo naslednjih osebnih podatkov za izvedbo te nagradne igre:

- imena in priimka ter telefonske številke (v primeru, da je udeleženec izžreban).

Osebni podatki bodo uporabljeni izključno za žreb nagrajencev, objavo nagrajencev na spletni strani Nova Ljubljanska banka in obveščanje nagrajencev o prevzemu nagrade.

Udeleženci nagradne igre podajo privolitev za uporabo, upravljanje in obdelavo podatkov za namene te nagradne igre tako, da na spletni strani www.nlb.si/pay izpolnijo obrazec in se strinjajo s splošnimi pogoji nagradne igre . Na ta način se strinjajo, da so vključeni v žreb za eno od nagrad. Svoje strinjanje za vključenost v nagradni žreb lahko udeleženci kadarkoli prekličejo na elektronskem naslovu naizi@nlb.si.

Pravila te nagradne igre bodo objavljena na NLB spletni strani (www.nlb.si/pay).

4. Način sodelovanja

Udeleženci nagradne igre sodelujejo tako, si na svoj telefon prenesejo aplikacijo NLB Pay, se v njej tudi registrirajo ter na spletni strani www.nlb.si/pay izpolnijo obrazec in se strinjajo s splošnimi pogoji nagradne igre. Nagrade prejmejo udeleženci nagradne igre, ki bodo naključno izžrebani. V žrebanju sodelujejo izključno udeleženci, ki aplikacijo pravočasno prenesejo na svoj telefon, se v njej registrirajo ter se strinjajo s splošnimi pogoji nagradne igre.

V primeru, če bo udeleženec obvestil organizatorja, da ne želi sodelovati v tej nagradni igri, njegovo sodelovanje v nagradni igri ni veljavno.

Vsak udeleženec lahko samo enkrat (1x) sodeluje v nagradni igri.

Nakup storitev NLB ali dejanska uporaba aplikacije nista pogoj za sodelovanje v nagradni igri. Morebitne stroške sodelovanja (kot na primer stroški dostopa do spleta) nosijo udeleženci nagradne igre.

5. Nagrade

V nagradnem skladu je:

 • 1x Playstation 5
 • 160x Big Bang kupon v vrednosti 40 EUR

Nagrad ni mogoče zamenjati in niso prenosljive.

6. Žrebanje/Dodeljevanje nagrad in obveščanje o nagrajencu/ki

Žreb nagrajencev bo potekal po zaključku trajanja nagradne igre, in sicer:

- 5. 7. 2021 od 13:00 – 16:00

V roku 6 dni po žrebu bo organizator obvestil izžrebance preko e-pošte ali telefona ter prosil za pisno soglasje za potrditev sodelovanja v nagradni igri in prevzem nagrade. Po pridobitvi pisnega soglasja, da bo izžrebanec sprejel nagrado, da sprejema Pravila nagradne igre in se s tem strinja z javno objavo podatkov na spletu, bosta ime in priimek izžrebanca objavljena na spletni strani www.nlb.si/pay. Izžrebanec pisno soglasje organizatorju pošlje po e-pošti, ob tem pa je dolžan sporočiti (posredovati) tudi naslednje podatke: ime, priimek, stalni naslov ali začasni naslov, davčna številka.

V primeru žreba, bo ta opravljen računalniško in se bo o njem vodil zapisnik.

Evidence ali zapisniki se hranijo na sedežu organizatorja nagradne igre v skladu s temi pravili. Rezultati izbora in žrebanj so dokončni in pritožba nanje ni mogoča.

7. Prevzem nagrade

Pogoj za pridobitev nagrad je, da udeleženci izpolnjujejo pogoje iz 3. in 4. člena, s čimer aktivno soglašajo s Pravili in pogoji sodelovanja v nagradni igri ter v primeru, da so izžrebani, organizatorju v e-sporočilu na naizi@nlb.si posredujejo svoje strinjanje s prevzemom nagrade in podatke, ki so potrebni za pošiljanje nagrade (ime in priimek, naslov prebivališča). Nagrajenci nagradne igre morajo svoje podatke in strinjanje s prevzemom nagrade poslati:

- do 8. 7. 2021 do 10:00

V primeru, da nagrajenec ne posreduje pravočasno točnih in pravilnih zahtevanih podatkov, se šteje, da je nagrado zavrnil, organizator pa je prost svoje obveznosti glede izročitve nagrad takim nagrajencem.

V primeru, da nagrajencu ni mogoče vročiti nagrade, se šteje, da je nagrajenec zavrnil nagrado, ta pa ostane nepodeljena.

Organizator si pridržuje pravico, da ne podeli nagrad, če:

- nagrajenec ne izpolni pogojev za prevzem nagrade;

- se pojavi dvom o istovetnosti podatkov;

- se ugotovi, da je uporabnik v igri sodeloval v nasprotju s pravili in pogoji nagradne igre;

- v drugih primerih, ko podelitev nagrade ne bi bila možna ali zakonita.

8. Izključitev odgovornosti

Organizator ne prevzema nikakršne odgovornosti za:

- morebitno nedelovanje spletne trgovine, v kateri se nahaja aplikacija NLB Pay;

- morebitno nedelovanje spletne storitve, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve;

- kakršnekoli posledice, ki bi jih sodelujoči utrpel zaradi sodelovanja v nagradni igri ali nagradnem žrebanju;

- kakršnekoli posledice ob koriščenju nagrad.

Sodelujoči sodeluje v nagradni igri na lastno odgovornost. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), lahko organizator odpove nagradno igro. O tem mora prek objave na nlb.si/pay (kot obvestilo nad pravili nagradne igre) obvestiti udeležence. V takšnem primeru organizator ne odgovarja za morebitno nastalo škodo na strani udeležencev.

9. Varovanje informacij in osebnih podatkov

Organizator in izvajalec sta upravljavec (organizator) oziroma obdelovalec (izvajalec) osebnih podatkov, ki jih posredujejo uporabniki s sodelovanjem v nagradni igri oziroma nagrajenci nagradne igre na način, določen v teh pravilih. Zbrani osebni podatki se obdelujejo izključno za namen izvajanja nagradne igre ter izpolnjevanje obveznosti organizatorja v zvezi z nagradno igro, na podlagi odločitve uporabnika za sodelovanje v nagradni igri.

Posredovanje osebnih podatkov je pogoj za sodelovanje v nagradni igri in za podelitev nagrad. Osebni podatki, zbrani v nagradni igri za namen njenega izvajanja, bodo po zaključku nagradne igre in podelitve nagrad nagrajencem izbrisani, razen osebnih podatkov iz dokumentacije v zvezi z nagrajenci, kot je opredeljeno v točki teh pravil z nazivom: »Dokumentacija« (11. člen).

Organizator upravlja z osebnimi podatki v skladu z veljavnimi predpisi. Kontakt pooblaščene osebe organizatorja za varstvo osebnih podatkov je dpo@nlb.si.

Udeleženci nagradne igre lahko kadarkoli zahtevajo izbris svojih osebnih podatkov, pridobljenih pri pristopu k igri, ter odpovejo svoje sodelovanje v nagradni igri, tako da svojo zahtevo v obliki elektronskega sporočila pošljejo na elektronski naslov naizi@nlb. V takšnem primeru ne bodo udeleženi pri nagradnem žrebanju.

Več o varstvu osebnih podatkov in pravicah posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo, je dostopnih na: https://www.nlb.si/varstvo-osebnih-podatkov.

10. Davčne obveznosti

Posamezni nagrajenec, ki bo prejel nagrado, je skladno z Zakonom o dohodnini davčni zavezanec, bruto vrednost nagrade pa se nagrajencu všteva v davčno osnovo. Organizator bo od nagrad, katerih bruto vrednost presega z zakonom določeno vrednost za plačilo dohodnine, obračunal in plačal akontacijo davka od osebnih prejemkov v skladu z veljavnimi predpisi. Organizator bo izračunal akontacijo dohodnine in davčni odtegljaj odtegnil hkrati z obračunom drugega dohodka v skladu z veljavnimi predpisi. Morebitne druge davčne obveznosti ali doplačila dohodnine v skladu z letno dohodninsko odločbo bremenijo nagrajence.

11. Dokumentacija

Dokumentacijo v zvezi z nagradno igro hrani organizator, in sicer:

- dokumentacija v zvezi z organizacijo in izvedbo nagradne igre ter tudi ta pravila se hranijo v prostorih organizatorja tri (3) leta v skladu z veljavno zakonodajo;

- dokumentacija v zvezi z nagrajenci (obvestila o osebnih podatkih, davčna dokumentacija) se hrani v skladu z veljavnimi davčnimi in računovodskimi predpisi.

Po preteku zgoraj navedenih rokov organizator dokumentacijo uniči v skladu s svojimi internimi akti.

12. Končne določbe

Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. Spremembe bodo objavljene na www.nlb.si. Pravila nagradne igre so na vpogled dostopna v pisni obliki pri organizatorju nagradne igre in na www.nlb.si/obvestila, za dodatne informacije pa lahko zainteresirana oseba tudi piše na naizi@nlb.si. Morebitne informacije, ki jih sodelujoči posredujejo zaradi sodelovanja v nagradni igri, se posredujejo organizatorju oz. naročniku.

Za vsa vprašanja povezana ali izhajajoča iz te nagradne igre se uporablja slovensko pravo.

Za vse morebitne spore iz naslova nagradne igre, ki jih ni mogoče rešiti sporazumno, je pristojno sodišče v Ljubljani. Ta pravila začnejo veljati z dnem sprejema.

Ljubljana, 13. 5. 2021