Mobilna denarnica NLB Pay

Prihodnost je tu že danes! Z najsodobnejšim načinom plačevanja – mobilno denarnico NLB Pay.

Digitalno se enostavno splača - NLB Pay srede v Big Bangu

Izkoristite ugodnosti in vsako sredo ob nakupu nad 100 EUR ter plačilu z NLB Pay v trgovinah Big Bang prejmite kupon v vrednosti 10 EUR.

Če mobilne denarnice NLB Pay še niste naložili in to storite v eni izmed naših poslovalnic, prav tako prejmete kupon v vrednosti 10 EUR. Unovčite ga lahko v katerikoli Big Bangu trgovini - ob nakupu nad 100 EUR in plačilu z NLB Pay, katerikoli dan v tednu.

Prihodnost je tu že danes!

                          

Z najsodobnejšim načinom plačevanja – mobilno denarnico NLB Pay.                             

Mobilna denarnica NLB Pay omogoča plačevanje na brezstičnih terminalih POS, dvig gotovine na brezstičnih bankomatih v Sloveniji in tujini ter izvajanja takojšnjih plačil Flik. Deluje na tehnologiji NFC, plačujete in dvigujete gotovino pa lahko z NLB Plačilnimi karticami Mastercard, Visa in Maestro, ki ste jih shranili v mobilno denarnico NLB Pay. Preprosto, hitro in varno. Mobilni telefon le odklenete, prislonite in počakate na zvočni signal.                                              

                

           

Mobilna denarnica NLB Pay                   

                              

Mobilna denarnica NLB Pay je na voljo za mobilne telefone z operacijskim sistemom Android (Lollipop 5.0. in višje) in NFC (near field communication) tehnologijo ali iOS (operacijski sistem 11.0 ali novejši).

NAVODILA ZA AKTIVACIJO IN UPORABO NLB Pay

                                                                                                        

                  

Pogoji za uporabo mobilne denarnice NLB Pay:

 • pametni mobilni telefon z operacijskim sistemom Android (operacijski sistem Lollipop 5.0 in višje) z NFC ali iOS (operacijski sistem 11.0 ali novejši).
 • vsaj ena NLB Plačilna kartica Mastercard, Visa in/ali BA Maestro              

                                               

Aktivacija mobilne denarnice NLB Pay :

 • v trgovini Google Play ali AppStore poiščite aplikacijo NLB Pay in jo pretočite
 • za registracijo vnesite svojo davčno številko in zadnjih 6 številk vaše kartice NLB Mastercard, Visa ali Maestro (številko kartice Maestro najdete na hrbtni strani kartice "Št. kartice / PAN")
 • preverite pravilnost svoje mobilne številke, ki se bo izpisala na ekranu telefona, saj vam bomo na to številko poslali SMS z OTP geslom za dokončno aktivacijo mobilne denarnice
 • vpišite OTP geslo, ki ste ga prejeli v SMS-sporočilu
 • določite 4-mestno številčno geslo (ki ne sme biti enako številki PIN vaše kartice!)                  

                 

                                                                    

Digitalizacija NLB Kartice Mastercard, Visa in Maestro:

 • z izbiro znaka »Plus« se vam prikaže seznam kartic ustreznih za digitalizacijo
 • izberite želeno kartico iz seznama
 • potrdite izbrano kartico 
 • počakajte, da se digitalizacija kartice zaključi ter šele po tem začnite z digitalizacijo naslednje kartice

                                                                 

                          

Pomembna priporočila / informacije:

 • za privzeto kartico določite tisto, s katero največ plačujete. 
 • mobilno denarnico NLB Pay določite kot privzeto mobilno denarnico:

      * v  NLB Pay: Nastavitve - Izberi privzeto denarnico oz. Settings - Set default wallet

      ALI

      * nastavitvah telefona

 • če vam nikakor ne uspe prijava v mobilno denarnico NLB Pay, v nastavitvah telefona "Mobilno omrežje" preverite ali imate vpisan Proxy (posredniški strežnik). V kolikor ga imate, ga je potrebno izbrisati.

Mobilna denarnica NLB Pay, zaradi varnostnih zahtev kartičnih sistemov, ne deluje na mobilnih telefonih s spremenjenimi tovarniškimi nastavitvami oziroma telefonih, ki imajo spremenjeno prednastavljeno programsko kodo (zlom zaščite - »rootani« mobilni telefoni). Ravno tako ne deluje, če telefona nimate zavarovanega / zaklenjenega z vsaj enim varnostnim elementov – PIN, vzorec, prstni odtis, prepoznava obraza …

Mobilna denarnica NLB Pay zagotavlja najvišjo možno varnost za uporabnike

Upravljanje z varnostnimi nastavitvami kartic

V mobilni denarnici NLB Pay lahko tudi sami upravljate z varnostnimi nastavitvami plačilnih kartic in jim:

 • omejite delovanje na bankomatih,
 • omejite delovanje na spletnih prodajnih mestih,
 • omejite delovanje v tujini,
 • uredite odklepanje in zaklepanje.

   

Varen dostop in uporaba

Za varen dostop do mobilne denarnice smo poskrbeli na več načinov:

 • vstop v mobilno denarnico je omogočen z uporabo 4-mestnega številčnega gesla, ki ga določite sami ob aktivaciji mobilne denarnice.
 • mobilne denarnice ni možno aktivirati in uporabljati v primeru, da mobilnega telefona nimate zaščitenega z vsaj enim varnostnim elementom - PIN, vzorec, prstni odtis in/ali prepoznava obraza.

Mobilno denarnico NLB Pay lahko uporabljate tudi s prstnim odtisom.

     

Podrobnosti kartice

Vsa plačila in dvigi opravljeni z mobilno denarnico NLB Pay se pregledno shranjujejo v razdelku "Podrobnosti kartice".

    

Takojšnja plačila Flik v NLB Pay

   

Časi, ko ste za nakazovanje denarja  potrebovali številko bančnega računa, so mimo. S Flikom lahko denar nakažete 24/7 tudi tistim, ki imajo račun odprt pri drugi banki. Vse, kar potrebujete, je le telefonska številka ali e-naslov. 

     

Takojšnja plačila Flik so: 

 • Enostavna - za izvedbo takojšnjih plačil Flik potrebujete le mobilno številko ali e-naslov prejemnika, ki ju imate shranjene v imeniku telefona.
 • Hitra - denar prek takojšnjih plačil Flik na svoj račun prejmete že v nekaj sekundah, tudi ponoči.  
 • Varna - mobilna denarnica NLB Pay vam omogoča nastavitev limita ali popolno onemogočanje takojšnjih plačil Flik. 

Transakcije med uporabniki takojšnjih plačil Flik so brezplačne. 

     

   

Več o Fliku

    

                         

Ste zamenjali, izgubili ali so vam ukradli mobilni telefon na katerem je bila aktivirana mobilna denarnica NLB Play? Brez skrbi, le pokličite na 01 477 2000 ali se nam oglasite prek video klica. Potrebujete le kamero z avtofokusom in ločljivostjo 720p.

Začni video klic 

Postanite uporabnik mobilne aplikacije Klikin z generatorjem OTP

Uporabniki NLB Klika oddajte naročilo prek pošte v NLB Kliku s ključnim sporočilom: »Naročilo OTP« in aktualnimi kontaktnimi podatki o mobilni številki (na katero vam bomo poslali SMS-sporočilo z aktivacijsko kodo) in e-naslovu (kamor vam bomo poslali e-pošto z uporabniškim imenom in serijsko številko).

Uporabniki NLB Teledoma lahko naročilo oddate v telefonski banki.

Naročite generator OTP

Za naročilo NLB Klika z generatorjem OTP je potrebna identifikacija, zato bo ob oddaji naročila v spletnem obrazcu potreben še obisk poslovalnice.

Naročilo generatorja OTP pomeni enkratni strošek skladno z veljavno tarifo.

Več informacij

Dobro je vedeti

Generator OTP deluje le v eni napravi, in sicer v napravi, v kateri je bil nazadnje aktiviran. Mobilno aplikacijo Klikin lahko uporabljate, če imate mobilni telefon ali tablični računalnik z operacijskim sistemom iOS (6.0 ali novejši) ali Android (4.0 ali novejši, ki ga podpira tudi Google Play trgovina).

Za dostop do mobilne banke Klikin na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku potrebujete dostop do interneta. Čeprav je Klikin prilagojen uporabi na mobilnih napravah in je s tem precej zmanjšana količina podatkov, ki se pri uporabi prenaša, ob tem vseeno nastajajo določeni stroški, odvisni od cenika mobilnega operaterja. Stroški prenesenih podatkov so odvisni od naročniškega paketa in države, v kateri imate dostop do (mobilnega) interneta. Cene se (lahko) razlikujejo glede na to, ali do mobilnega interneta dostopate v državah znotraj EU ali drugih državah, in skladno z dogovori mobilnega operaterja s posameznimi mobilnimi operaterji, ki omogočajo t. i. gostovanje. Predlagamo vam, da se o stroških uporabe (mobilnega) interneta v tujini pozanimate pri mobilnem operaterju, da skrbno spremljate količino prenesenih podatkov pri dostopu do (mobilnega) interneta, zlasti ko ste v tujini, in upoštevate obvestila mobilnega operaterja.

Postanite uporabnik mobilne aplikacije Klikin z generatorjem OTP

Uporabniki NLB Klika oddajte naročilo prek pošte v NLB Kliku s ključnim sporočilom: »Naročilo OTP« in aktualnimi kontaktnimi podatki o mobilni številki (na katero vam bomo poslali SMS-sporočilo z aktivacijsko kodo) in e-naslovu (kamor vam bomo poslali e-pošto z uporabniškim imenom in serijsko številko).

Izpolnite spletni obrazec za naročilo ter prihranite čas in denar pri bančnem poslovanju. V kratkem po oddaji naročila vas bomo poklicali, da se dogovorimo za obisk poslovalnice, ki je potreben zaradi zakonske zahteve po osebni identifikaciji ob izdaji KDP (certifikata) in generatorja OTP.
Datum objave:  3. 6. 2019

Nadgradnja mobilne denarnice NLB Pay

                 

Posodobili smo NLB Pay, v katero lahko sedaj shranite tudi kartice NLB Visa. Poleg tega lahko v mobilni denarnici zdaj upravljate z nastavitvami kartic ter začasno onemogočite njihovo uporabo (na bankomatu, spletu, v tujini ali povsem). Nadgradnja prinaša tudi pomembne varnostne popravke, zaradi katerih smo žal morali izbrisati vse kartice, zato morate pred prvo uporabo nove različice NLB Pay z izbiro + ponovno dodati kartice.

Hvala za razumevanje.

Naročite NLB Mastercard in postanite uporabnik mobilne denarnice NLB Pay

Še nimate NLB Plačilne kartice Mastercard?

Uporabniki NLB Klika lahko kartico preprosto naročite kar v svoji spletni banki. Naročilo najdete v "Osebni računi in kartice - Kartice - Naročila za kartice". Hitro oddajte naročilo, pretočite NLB Pay iz Google Play trgovine in stopite po poti najsodobnejšega načina plačevanja. 

1. Če do NLB Klika dostopate prek kvalificiranega digitalnega potrdila:

Naročite NLB Mastercard

Naročilo v poslovalnici

NLB Plačilno kartico Mastercard lahko pridobite tudi tako, da obiščete svojo poslovalnico, oddate naročilo in stopite po poti sodobnega bančnega poslovanja. 

Seznam poslovalnic

Bančno svetovanje in pomoč, naj bo dan ali noč.

Izberite svojo pot do banke. Kadar koli, naj bo dan ali noč nas lahko pokličete na 01 477 2000, nam pišete na info@nlb.si, si z nami dopisujete prek spletnega klepeta ali pogovarjate prek video klica. 

Stroški

Prenos mobilne denarnice iz Google Play trgovine  brezplačno
Uporaba mobilne denarnice NLB Pay  brezplačno 
Tarifa za prebivalstvo

Splošni pogoji


Pogosta vprašanja

NLB Pay je mobilna denarnica, ki omogoča brezstično plačevanje s pametnimi mobilnimi telefoni opremljenimi z NFC tehnologijo. Plačujete lahko na vseh terminalih POS, ki omogočajo brezstično plačevanje.

Glavne prednosti so:

 • brezstično plačevanje na terminalih POS z mobilnim telefonom, ki ima omogočeno NFC (Near Field Communication) tehnologijo.
 • odlična uporabniška izkušnja plačevanja z mobilnim telefonom, ki povzema način plačevanja z brezstično kartico (vnos PIN le za nakupe nad 15 EUR).
 • varnost, saj mobilnega telefona ne predate prodajnemu osebju.

Mobilno denarnico NLB Pay lahko uporabljate vsi imetniki NLB Plačilnih kartic Mastercard (Klasična, Posojilna, Zlata in Poslovna) ter imetniki NLB Maestro kartic. Dodatni pogoj za uporabo je mobilni telefon z

 • operacijskim sistemom Android, najmanj verzije Lollipop 5.0,
 • NFC tehnologijo za brezstično komuniciranje,
 • varnostnim protokolom TLS 1.2.

Mobilna denarnica NLB Pay, zaradi varnostnih zahtev kartičnih sistemov, ne deluje na mobilnih telefonih s spremenjenimi tovarniškimi nastavitvami oziroma mobilnih telefonih, ki imajo spremenjeno prednastavljeno programsko kodo (zlom zaščite - »rootani« mobilni telefoni). Ravno tako ne deluje, če mobilnega telefona nimate zavarovanega / zaklenjenega z vsaj enim varnostnim elementov – PIN, vzorec, prstni odtis, prepoznava obraza …

Uporaba mobilne denarnice NLB Pay ni odvisna od izbire mobilnega operaterja.
Uporaba NLB Pay v operacijskem sistemu iOS ni mogoča zaradi omejitev postavljenih s strani Apple-a.

 • Za aktivacijo mobilne denarnice NLB Pay potrebujete dostop do interneta, bodisi prek mobilnega omrežja (Mobile Data oz. prenos podatkov), bodisi prek WiFi povezave v Sloveniji in v tujini.
 • NLB Pay aplikacijo lahko prevzamete v Google Play trgovini. Ob aktivaciji aplikacije morate vnesti svojo davčno številko in zadnje 4 številke ene izmed svojih NLB Plačilnih kartic Mastercard ali Maestro. V primeru Mastercard je številka navedena na prvi strani kartice, pri Maestro pa na  zadnji strani kartice.
 • Po potrditvi vnosa, bo aplikacija ponudila telefonsko številko, na katero vam bomo posredovali SMS sporočilo z aktivacijsko kodo. Vkolikor telefonska številka ni pravilna, postopka ni mogoče nadaljevati, spremembo številke pa lahko sporočite prek NLB Klika, v NLB Poslovalnici, Video klica ali prek ostalih poti, ki jih ponuja banka.
 • Prejeto aktivacijsko kodo prepišite v aplikacijo ter nadaljujte postopek definiranja gesla, ki je sestavljeno iz 4 številk. V kolikor mobilni telefon podpira uporabo prstnega odtisa, lahko uporabite tudi ta način.
 • Po nastavitvi gesla oziroma prstnega odtisa je aktivacija in registracija NLB Pay zaključena.
 • Mobilno denarnico NLB Pay lahko aktivirate na več mobilnih telefonih.
 • Aktivacija mobilne denarnice NLB Pay ni mogoča v državah, v katerih velja prepoved oziroma omejitev poslovanja s karticami Mastercard. Seznam držav oziroma regij je objavljen na spletnih straneh mednarodnega kartičnega sistema Mastercard.
Mastercard je mednarodna plačilna kartica, s katero lahko plačujete na prodajnih mestih po vsem svetu in nakupujete prek spleta.
Želim Mastercard!
Mobilna banka Klikin - za vse, ki želite do svojih financ dostopati kadar koli in kjer koli, naj bo dan ali noč.
Želim Klikin!