Mobilna denarnica NLB Pay

Prihodnost je tu že danes! Z najsodobnejšim načinom plačevanja – mobilno denarnico NLB Pay.

Prihodnost je tu že danes!

                          

Z najsodobnejšim načinom plačevanja – mobilno denarnico NLB Pay.          

NLB Pay omogoča brezstično plačevanje na ustrezno opremljenih terminalih POS, v Sloveniji in tujini. Deluje na tehnologiji NFC, plačujete pa lahko z NLB Karticami Mastercard in Maestro, ki ste jih shranili v mobilno denarnico. Preprosto, hitro in varno. Mobilni telefon le odklenete, prislonite k terminalu POS, počakate na zvočni signal in je že plačano.     

  

           

Mobilna denarnica NLB Pay - ena denarnica, 2 namena.

V njej lahko shranite tako kartice osebnega, kot tudi poslovnega računa. Pomembno je le, da so vse kartice vezane na isto davčno številko.    

 

Mobilna denarnica NLB Pay                   

                              

Mobilna denarnica NLB Pay je na voljo za mobilne telefone z operacijskim sistemom Android (Lollipop 5.0. in višje) in NFC (near field communication) tehnologijo.

 

NAVODILA ZA AKTIVACIJO IN UPORABO NLB Pay

                                                                                                        

                  

Pogoji za uporabo mobilne denarnice NLB Pay:

 • pametni mobilni telefon z operacijskim sistemom Android (operacijski sistem Lollipop 5.0 in višje) z NFC
 • vsaj ena NLB Plačilna kartica Mastercard in/ali Maestro              

                                               

Aktivacija mobilne denarnice NLB Pay :

 • v trgovini Google Play poiščite aplikacijo NLB Pay in jo pretočite
 • za registracijo vnesite svojo davčno številko in zadnje 4 številke vaše NLB Kartice Mastercard ali Maestro (številko kartice Maestro najdete na hrbtni strani kartice "Št. kartice / PAN")
 • preverite pravilnost svoje mobilne številke, ki se bo izpisala na ekranu telefona, saj vam bomo na to številko poslali SMS z OTP geslom za dokončno aktivacijo mobilne denarnice
 • vpišite OTP geslo, ki ste ga prejeli v SMS-sporočilu
 • določite 4-mestno številčno geslo (ki ne sme biti enako številki PIN vaše kartice!)                  

                 

                                                                    

Digitalizacija NLB Kartice Mastercard in Maestro:

 • z izbiro znaka »Plus« se vam prikaže seznam kartic ustreznih za digitalizacijo
 • izberite želeno kartico iz seznama
 • potrdite izbrano kartico 
 • počakajte, da se digitalizacija kartice zaključi ter šele po tem začnite z digotalizacijo naslednje kartice

                                                                 

                          

Pomembna priporočila / informacije:

 • za privzeto kartico določite tisto, s katero največ plačujete. 
 • mobilno denarnico NLB Pay določite kot privzeto mobilno denarnico:

* v  NLB Pay: Nastavitve - Izberi privzeto denarnico oz. Settings - Set default wallet

ALI

* nastavitvah telefona

 • če vam nikakor ne uspe prijava v mobilno denarnico NLB Pay, v nastavitvah telefona "Mobilno omrežje" preverite ali imate vpisan Proxy (posredniški strežnik). V kolikor ga imate, ga je potrebno izbrisati.

Mobilna denarnica NLB Pay, zaradi varnostnih zahtev kartičnih sistemov, ne deluje na mobilnih telefonih s spremenjenimi tovarniškimi nastavitvami oziroma telefonih, ki imajo spremenjeno prednastavljeno programsko kodo (zlom zaščite - »rootani« mobilni telefoni). Ravno tako ne deluje, če telefona nimate zavarovanega / zaklenjenega z vsaj enim varnostnim elementov – PIN, vzorec, prstni odtis, prepoznava obraza …

 

Mobilna denarnica NLB Pay zagotavlja najvišjo možno varnost za uporabnike

Upravljanje z varnostnimi nastavitvami kartic

V mobilni denarnici NLB Pay lahko tudi sami upravljate z varnostnimi nastavitvami plačilnih kartic in jim:

 • omejite delovanje na bankomatih,
 • omejite delovanje na spletnih prodajnih mestih,
 • omejite delovanje v tujini,
 • uredite odklepanje in zaklepanje.

   

Varen dostop in uporaba

Za varen dostop do mobilne denarnice smo poskrbeli na več načinov:

 • vstop v mobilno denarnico je omogočen z uporabo 4-mestnega številčnega gesla, ki ga določite sami ob aktivaciji mobilne denarnice.
 • mobilne denarnice ni možno aktivirati in uporabljati v primeru, da mobilnega telefona nimate zaščitenega z vsaj enim varnostnim elementom - PIN, vzorec, prstni odtis in/ali prepoznava obraza.

Mobilno denarnico NLB Pay lahko uporabljate tudi s prstnim odtisom.

     

Podrobnosti kartice

Vsa plačila in dvigi opravljeni z mobilno denarnico NLB Pay se pregledno shranjujejo v razdelku "Podrobnosti kartice".

    

Kako začnete uporabljati mobilno denarnica NLB Pay?

1PRENOS

V Google Play poiščite aplikacijo in jo prenesite na svoj mobilni telefon.
2AKTIVACIJA

Vpišite davčno številko in zadnje 4 številke svoje plačilne kartice Mastercard ali Maestro ter sledite korakom v aplikaciji.

3UPORABA

Ne pozabite vklopiti NFC!

Za izvedbo plačila le odklenite mobilni telefon z vklopljenim NFC in ga približajte terminalu POS.

Ste zamenjali, izgubili ali so vam ukradli mobilni telefon na katerem je bila aktivirana mobilna denarnica NLB Play? Brez skrbi, le pokličite na 01 477 2000 ali se nam oglasite prek video klepeta. Potrebujete le kamero z avtofokusom in ločljivostjo 720p.

Začni video klepet 

Postanite uporabnik mobilne aplikacije Klikin z generatorjem OTP

Uporabniki NLB Klika oddajte naročilo prek pošte v NLB Kliku s ključnim sporočilom: »Naročilo OTP« in aktualnimi kontaktnimi podatki o mobilni številki (na katero vam bomo poslali SMS-sporočilo z aktivacijsko kodo) in e-naslovu (kamor vam bomo poslali e-pošto z uporabniškim imenom in serijsko številko).

Uporabniki NLB Teledoma lahko naročilo oddate v telefonski banki.

Naročite generator OTP

Za naročilo NLB Klika z generatorjem OTP je potrebna identifikacija, zato bo ob oddaji naročila v spletnem obrazcu potreben še obisk poslovalnice.

Naročilo generatorja OTP pomeni enkratni strošek skladno z veljavno tarifo.

Več informacij

Dobro je vedeti

Generator OTP deluje le v eni napravi, in sicer v napravi, v kateri je bil nazadnje aktiviran. Mobilno aplikacijo Klikin lahko uporabljate, če imate mobilni telefon ali tablični računalnik z operacijskim sistemom iOS (6.0 ali novejši) ali Android (4.0 ali novejši, ki ga podpira tudi Google Play trgovina).

Za dostop do mobilne banke Klikin na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku potrebujete dostop do interneta. Čeprav je Klikin prilagojen uporabi na mobilnih napravah in je s tem precej zmanjšana količina podatkov, ki se pri uporabi prenaša, ob tem vseeno nastajajo določeni stroški, odvisni od cenika mobilnega operaterja. Stroški prenesenih podatkov so odvisni od naročniškega paketa in države, v kateri imate dostop do (mobilnega) interneta. Cene se (lahko) razlikujejo glede na to, ali do mobilnega interneta dostopate v državah znotraj EU ali drugih državah, in skladno z dogovori mobilnega operaterja s posameznimi mobilnimi operaterji, ki omogočajo t. i. gostovanje. Predlagamo vam, da se o stroških uporabe (mobilnega) interneta v tujini pozanimate pri mobilnem operaterju, da skrbno spremljate količino prenesenih podatkov pri dostopu do (mobilnega) interneta, zlasti ko ste v tujini, in upoštevate obvestila mobilnega operaterja.

Postanite uporabnik mobilne aplikacije Klikin z generatorjem OTP

Uporabniki NLB Klika oddajte naročilo prek pošte v NLB Kliku s ključnim sporočilom: »Naročilo OTP« in aktualnimi kontaktnimi podatki o mobilni številki (na katero vam bomo poslali SMS-sporočilo z aktivacijsko kodo) in e-naslovu (kamor vam bomo poslali e-pošto z uporabniškim imenom in serijsko številko).

Izpolnite spletni obrazec za naročilo ter prihranite čas in denar pri bančnem poslovanju. V kratkem po oddaji naročila vas bomo poklicali, da se dogovorimo za obisk poslovalnice, ki je potreben zaradi zakonske zahteve po osebni identifikaciji ob izdaji KDP (certifikata) in generatorja OTP.
Datum objave: 5.7.2018

Obvestilo

Zaradi zagotavljanja visokih varnostnih standardov smo nadgradili mobilno denarnico NLB Pay. Žal smo morali ob tem izbrisati vse kartice uporabnikov. Za nadaljnjo uporabo mobilne denarnice NLB Pay bo potrebno v aplikaciji ponovno dodati kartice z izbiro znaka +.

Hvala za razumevanje.

Naročite NLB Poslovni Mastercard in uporabljajte mobilno denarnico NLB Pay

Nimam poslovnega računa.

Če z nami še ne poslujete, se obrnite na najbližji podjetniški oziroma poslovni center ali poslovalnico. Za pridobitev poslovne kartice Mastercard je treba poleg Vloge za izdajo poslovne kartice Mastercard predložiti še Vlogo za odprtje in vodenje poslovnega računa.

Kartico vam pošljemo s priporočeno pošto na naslov podjetja, ločeno prejmete še osebno številko. Veljavnost kartice vam podaljšujemo avtomatsko.

Seznam poslovalnic

Imam poslovni račun.

Če imate poslovni račun pri nas že odprt in želite pridobiti kartico, izpolnite Vlogo za izdajo poslovne kartice Mastercard in jo oddajte poslovnemu skrbniku oziroma v poslovalnici, v kateri imate odprt račun.

Kartico vam pošljemo s priporočeno pošto na naslov podjetja, ločeno prejmete še osebno številko. Veljavnost kartice vam podaljšujemo avtomatsko. 

Bančno svetovanje in pomoč, naj bo dan ali noč.

Izberite svojo pot do banke. Kadar koli, naj bo dan ali noč nas lahko pokličete na 01 477 2000, nam pišete na info@nlb.si, si z nami dopisujete prek spletnega klepeta ali pogovarjate prek video klica. 

Stroški

Prenos mobilne denarnice iz Google Play trgovine  brezplačno
Uporaba mobilne denarnice NLB Pay  brezplačno 
Tarifa za podjetja

Splošni pogoji

Splošni pogoji uporabe mobilne denarnice NLB Pay
Pogodba o uporabi licence NLB Pay
Izjava o zasebnosti

Pogosta vprašanja

NLB Pay je mobilna denarnica, ki omogoča brezstično plačevanje s pametnimi mobilnimi telefoni opremljenimi z NFC tehnologijo. Plačujete lahko na vseh terminalih POS, ki omogočajo brezstično plačevanje.

Glavne prednosti so:

 • brezstično plačevanje na terminalih POS z mobilnim telefonom, ki ima omogočeno NFC (Near Field Communication) tehnologijo.
 • odlična uporabniška izkušnja plačevanja z mobilnim telefonom, ki povzema način plačevanja z brezstično kartico (vnos PIN le za nakupe nad 15 EUR).
 • varnost, saj mobilnega telefona ne predate prodajnemu osebju.

Mobilno denarnico NLB Pay lahko uporabljate vsi imetniki NLB Plačilnih kartic Mastercard (Klasična, Posojilna, Zlata in Poslovna) ter imetniki NLB Maestro kartic. Dodatni pogoj za uporabo je mobilni telefon z

 • operacijskim sistemom Android, najmanj verzije Lollipop 5.0,
 • NFC tehnologijo za brezstično komuniciranje,
 • varnostnim protokolom TLS 1.2.

Mobilna denarnica NLB Pay, zaradi varnostnih zahtev kartičnih sistemov, ne deluje na mobilnih telefonih s spremenjenimi tovarniškimi nastavitvami oziroma mobilnih telefonih, ki imajo spremenjeno prednastavljeno programsko kodo (zlom zaščite - »rootani« mobilni telefoni). Ravno tako ne deluje, če mobilnega telefona nimate zavarovanega / zaklenjenega z vsaj enim varnostnim elementov – PIN, vzorec, prstni odtis, prepoznava obraza …

Uporaba mobilne denarnice NLB Pay ni odvisna od izbire mobilnega operaterja.
Uporaba NLB Pay v operacijskem sistemu iOS ni mogoča zaradi omejitev postavljenih s strani Apple-a.

 • Za aktivacijo mobilne denarnice NLB Pay potrebujete dostop do interneta, bodisi prek mobilnega omrežja (Mobile Data oz. prenos podatkov), bodisi prek WiFi povezave v Sloveniji in v tujini.
 • NLB Pay aplikacijo lahko prevzamete v Google Play trgovini. Ob aktivaciji aplikacije morate vnesti svojo davčno številko in zadnje 4 številke ene izmed svojih NLB Plačilnih kartic Mastercard ali Maestro. V primeru Mastercard je številka navedena na prvi strani kartice, pri Maestro pa na  zadnji strani kartice.
 • Po potrditvi vnosa, bo aplikacija ponudila telefonsko številko, na katero vam bomo posredovali SMS sporočilo z aktivacijsko kodo. Vkolikor telefonska številka ni pravilna, postopka ni mogoče nadaljevati, spremembo številke pa lahko sporočite prek NLB Klika, v NLB Poslovalnici, Video klica ali prek ostalih poti, ki jih ponuja banka.
 • Prejeto aktivacijsko kodo prepišite v aplikacijo ter nadaljujte postopek definiranja gesla, ki je sestavljeno iz 4 številk. V kolikor mobilni telefon podpira uporabo prstnega odtisa, lahko uporabite tudi ta način.
 • Po nastavitvi gesla oziroma prstnega odtisa je aktivacija in registracija NLB Pay zaključena.
 • Mobilno denarnico NLB Pay lahko aktivirate na več mobilnih telefonih.
 • Aktivacija mobilne denarnice NLB Pay ni mogoča v državah, v katerih velja prepoved oziroma omejitev poslovanja s karticami Mastercard. Seznam držav oziroma regij je objavljen na spletnih straneh mednarodnega kartičnega sistema Mastercard.
Poslovni Mastercard je mednarodna plačilna kartica, s katero lahko plačujete na prodajnih mestih po vsem svetu in nakupujete prek spleta.
Želim Poslovni Mastercard!
Mobilna banka Klikpro - za vse, ki želite do svojih poslovnih financ dostopati kadar koli in kjer koli, naj bo dan ali noč.
Želim Klikpro!