Z mobilnim telefonom je banka za vas odprta 24/7

Mobilni telefon je postal naš nepogrešljiv spremljevalec, brez katerega si skoraj ne znamo več predstavljati vsakdanjega življenja. Ne uporabljamo ga le za stalen stik s prijatelji in znanci, z njim kupujemo, poslušamo glasbo, beremo novice, zmenkarimo … in poslujemo z banko. Poglejmo, kaj vse lahko danes uredimo s pametnim telefonom hitreje in preprosteje kot na klasičen način. Digitalno je enostavno lažje.


Mobilno bančništvo ni novost. Navadili smo se že, da v mobilni banki kadar koli preverimo stanje in promet na računih, preverjamo varčevanja, depozite in kredit, poiščemo pot do najbližje poslovalnice ali bankomata. Pametni telefoni z najsodobnejšimi bančnimi storitvami pa olajšajo tudi številne druge vsakdanje opravke, ki jih morda še manj poznamo.

Med drugim nam omogočajo, da:

  

  

… plačujemo s telefonom

Debele gotovinske denarnice ali iskanje plačilnih kartic po hlačnih žepih so preteklost. Z mobilno denarnico NLB Pay lahko plačujemo kar z mobilnim telefonom – preprosto, hitro in varno. Na brezstičnih prodajnih mestih odklenjen telefon z nameščeno mobilno denarnico NLB Pay le prislonimo k terminalu in aplikacija sama izvede vse potrebno za plačilo. Enako preprosto lahko dvigujemo tudi gotovino na izbranih brezstičnih bankomatih. V mobilno denarnico NLB Pay lahko naložimo NLB debetno kartico Maestro in NLB Plačilni kartici Mastercard in Visa. Poslovanje z njimi je z NLB Pay še varnejše, saj lahko sami upravljamo varnostne nastavitve kartic.

  

  

  

... sami upravljamo varnostne nastavitve NLB Plačilnih kartic

V mobilni denarnici NLB Pay lahko sami omejujemo uporabo kartic. Uporabo izbrane kartice lahko zaklenemo za posamezen način uporabe - za tiste, ki nam povzročajo največ skrbi: za plačila na spletu, plačila v tujini ali za dvig gotovine na bankomatih - ali pa kartico povsem zaklenemo. Omejitve veljajo tako za plačevanje z mobilno denarnico kot za plačevanje s fizičnimi karticami. Omejitev uporabe kartice je veljavna takoj. Ko želimo ponovno uporabljati, jo preprosto odklenemo in že jo lahko uporabljamo.

  

  

  

… prijateljem vrnemo denar brezplačno kar prek imenika telefona

Nič več zapletenih delitev skupnih računov za skupne malice in iskanja drobiža. V mobilni banki Klikin lahko s funkcijo in-plačilo prijateljem svoj dolg poravnamo kar prek telefonskega imenika. V Klikinu v telefonskem imeniku le poiščemo njihovo ime, vpišemo želeni znesek in nakažemo denar, brez izpolnjevanja položnic in brez stroškov nakazila. S Flikom, ki je del mobilne denarnice NLB Pay, pa lahko na podoben način denar nakažete  tudi tistim, ki imajo račun odprt pri drugi banki. 

  

  

… dobimo kredit prek telefona, takoj in tam, kjer ga potrebujemo

Kadar potrebujete dodaten denar za financiranje svojih nakupov, vam ni več treba v poslovalnico. Prek mobilne banke Klikin lahko kar v trgovini ali pa doma, sklenete hitri kredit do 30.000 evrov, si povišate limit na plačilni kartici z odloženim plačilom ali na osebnem računu kot tudi naročite novo plačilno kartico. Slednje prinaša nova verzija mobilne banke Klikin, ki omogoča oddajo naročil in oddaljeno podpisovanje dokumentov v oblaku.

  

  

… se lahko zanesemo na pomoč bančnika prek video klica

Osebno pomoč bančnika lahko dobimo kar prek video klica, 24 ur na dan, 7 dni v tednu, uredimo pa lahko tudi nekatere nujne bančne opravke. Ko potrebujemo pomoč na počitnicah na stotine kilometrov od doma ali zaradi katerih koli drugih razlogov ne moremo na banko, je bančnik le en klic stran. Video klic lahko začnemo iz mobilne banke Klikin, mobilne denarnice NLB Pay ali na portalu NLB.

    

  

… plačujemo položnice s pomočjo kamere telefona

Prepisovanje podatkov na položnice je zamudno opravilo, mimogrede pa se lahko tudi zmotimo. V mobilni banki Klikin položnice lahko plačujemo hitro in preprosto z uporabo kamere mobilnega telefona. S funkcijo »Slikaj in plačaj« kamero usmerimo v kodo QR na položnici in aplikacija sama prenese potrebne podatke. Le preverimo jih še in potrdimo plačilo.

… pregledujemo naložbe v skladih

Borzni tečaji, vrednosti točk skladov in s tem vrednosti naših naložb se dnevno spreminjajo. Z mobilno aplikacijo NLB Skladi imamo ažuren pregled nad stanjem privarčevanih sredstev v NLB Skladih, nad vplačili in izplačili v podsklade krovnega sklada NLB Skladi ter dostop do dragocenih informacij o aktualnih dogodkih na trgih. V aplikaciji lahko izdelamo tudi simulacijo potencialnih davčnih obveznosti, da nas te po opravljenem izplačilu sredstev ne bodo presenetile. Uporaba aplikacije je brezplačna.

Skupaj za čistejše okolje

Povprečen Slovenec naj bi na leto porabil 185 kg papirja, kar ustreza približno 3 manjšim drevesom. Sliši se veliko, a začnemo lahko z majhnimi koraki – tudi na tako nepričakovanih področjih kot so bančne storitve. Odpoveste se lahko mesečnim papirnim izpiskom in si na e-naslov naročite e-izpisek. Porabo papirja pa boste zmanjšali tudi z uporabo mobilne banke, saj boste naročila podpisali digitalno in ne v papirni obliki.

Mobilna banka Klikin

Mobilna denarnica NLB Pay

Mobilna aplikacija NLB Skladi

oktober, 2020

01 naslovka2560x1440

Video klic

Preprosto in udobno opravljanje bančnih storitev prek video klica, na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu.

nlb klikin kv web 1920x468

Mobilna banka Klikin

Z mobilno banko ste 24/7 na tekočem s prometom na osebnem računu, lahko plačujete ali denar nakažete s funkcijo "in-plačilo".

2023 05 nlb google pay kv landing 1827x468px

Mobilna denarnica NLB Pay

Preprost, priročen in varnejši način plačevanja je tu. Namestite si novo in boljšo verzijo mobilne denarnice in omogočite kartice za plačevanje z Google Pay.

SMS-Alarmi in SMS-Opomniki za hitri pregled ter obvladovanje vaših osebnih financ.

SMS-Sporočila

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!