Kartice

Kartica osebnega računa

Če ste ali boste v NLB odprli osebni bančni račun, boste prejeli plačilno kartico. Plačilni kartici osebnega računa rečemo tudi debetna kartica. Debetna kartica je kartica, ki jo dobi vsaka stranka, ki odpre bančni račun. Debetna kartica omogoča plačevanje na prodajnih mestih po svetu in na spletu. Za plačevanje so vam na voljo sredstva, ki jih imate na svojem računu. To pomeni, da se vam sredstva, ki jih imate na računu, ob plačilu z debetno kartico, takoj odštejejo iz računa. Debetna plačilna kartica vam omogoča tudi, da na bankomatih lahko dvigujete gotovino. V NLB stranke dobijo NLB Debetno kartico Mastercard.

Debetna kartica osebnega računa, ki vam omogoča dvig gotovine, plačevanje po spletu in na prodajnih mestih po vsem svetu.
Debetna kartica osebnega računa, ki vam omogoča plačevanje in dvig gotovine v Sloveniji in tujini.

Mobilna denarnica

Preprost, priročen in varnejši način plačevanja je tu. Namestite si novo in boljšo verzijo mobilne denarnice in omogočite kartice za plačevanje z Google Pay.
Odkrijte enostavnost in varnost brezstičnega plačevanja z Apple Pay NLB. Plačujte s svojimi Apple napravami v trgovinah, aplikacijah in na spletu.

Kartice z odloženim plačilom in posojilne kartice

Kartice z odloženim plačilom poznamo tudi kot kreditne kartice. Izbirate lahko med različnimi kreditnimi karticami: Mastercard, Zlati Matercard, Visa in Karanta. Če vas zanima kakšne so razlike med posameznimi karticami vam priporočamo, da uporabite primerjavo kartic. Posamezne kreditne in posojilne kartice vam prinašajo določene ugodnosti in prednosti, ki jih lahko izkoristite, ko z njimi plačujete doma, v tujini ali na spletu.

Zlata Mastercard je mednarodna plačilna kartica z odloženim plačilom. Prinaša brezplačno turistično zavarovanje v tujini. Preverite ugodnosti, ki jih prinaša.
Mastercard je mednarodna plačilna kartica za vse, ki želite varno in preprosto plačevati doma, v tujini ali prek spleta. Naročite jo zdaj.
Karanta je plačilna kartica z odloženim plačilom, s katero lahko brezgotovinsko poslujete na več kot 20.000 prodajnih mestih po Sloveniji.
Mednarodna plačilna kartica za vse, ki želite varno in preprosto plačevati doma, v tujini ali prek spleta.
S posojilno kartico Karanta ali Mastercard imate kredit vedno v denarnici. Nakup preprosto poravnate s kartico, odplačilo pa porazdelite na več prihodnjih mesecev.

Predplačniška kartica

Uporaba NLB Predplačniške kartice Mastercard od 1. aprila 2021 ni več mogoča. V kolikor so vam je ostal denar na predplačniški kartici, ga lahko prenesete na svoj osebni račun v katerikoli poslovalnici ali prek kontaktnega centra. (v skladu s Tarifo se vam bo zaračunal strošek prenakazila sredstev na račun v višini 1% od zneska – najmanj 1 EUR in največ 25 EUR).

SMS Obroki in nakupi na obroke

S kartico plačujte na obroke, njihovo število pa si določite sami prek SMS sporočila.
S karticami z odloženim plačilom Mastercard/Visa/Karanta nakupujte na do 60 obrokov - na prodajnih mestih, ki to omogočajo, brez dodatnih obresti in stroškov.

Prestrukturiranje dolgov

Če se znajdete v finančnih težavah, vam pomagamo tako, da boste lahko odplačevali svoje mesečne obveznosti kreditov, limitov ali plačilnih kartic na vam prilagojen način. Z banko lahko sklenete pogodbo ali aneks k obstoječi pogodbi, s katero bomo opredelili rok in način plačevanja obveznosti ter stroške, ki nastanejo zaradi spremembe pogojev odplačila.

Pomoč strankam, ki so se znašle v finančnih težavah in ne zmorejo več redno odplačevati mesečnih obveznosti do banke: kreditov, limitov ali plačilnih kartic.

       

Tečajnica Mastercard – Maestro /Visa

Pri nakupu na prodajnem mestu ali dvigu gotovine na bankomatu s kartico in v valuti, ki ni EUR, se bo plačilo obveznosti oziroma dvig izvedel v EUR. Pretvorba iz tuje valute v EUR se opravi po referenčnem tečaju kartičnih sistemov Mastercard in Visa, veljavnih na dan nakupa ali dviga gotovine.
Banka ne zaračunava dodatnih nadomestil za pretvorbo valut.

Povezava na referenčni tečaj za uporabnike Mastercard in Maestro kartice

Povezava na referenčni tečaj za uporabnike Visa kartice

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!