NLB BA Maestro

Plačilna kartica osebnega računa, ki vam omogoča plačevanje in dvig gotovine v Sloveniji in tujini.

Prednosti

  • Sodobno in varno brezgotovinsko poslujete, saj nakup ali dvig gotovine potrdite z vnosom številke PIN. 
  • Brezstično plačevanje je možno na prodajnih mestih, ki imajo ustrezne terminale POS, označene z znakom   . Ob nakupu kartice ni več treba vstaviti v režo terminala, ampak jo le prislonite na označeno mesto, počakate na zvočni in/ali svetlobni signal in nakup je opravljen. 
  • Poslujete v okviru razpoložljivega stanja na osebnem računu, saj ob plačilu ali dvigu gotovine takoj bremenimo vaš osebni račun.
  • Na NLB Bankomatih lahko položite gotovino, preverite stanje na osebnem računu, plačate položnico ...
  • Redno spremljate porabo in promet v NLB Kliku in mobilni banki Klikin.
  • Za varno poslovanje se naročite na prejemanje SMS-Alarmov o uporabi kartice.
  • Ob ustrezni aktivaciji kartice lahko nakupujete prek spleta.

Kartico BA Maestro boste prejeli najpozneje v roku 30 dni od odprtja osebnega računa. Novo kartico in številko PIN prejmete po pošti v dveh ločenih pošiljkah. Veljavnost kartice je 5 let.

Če želite, lahko kartico prevzamete tudi v poslovalnici skupaj s številko PIN, ki jo boste potrebovali za potrditev dviga na bankomatu in plačil na prodajnih mestih.

Več

Omejena uporaba kartic BA Maestro

Mastercard je v okviru globalnega programa izboljševanja varnosti uporabe kartic Maestro, uvedel omejitve pri uporabi le teh na bankomatih, ki niso nadgrajeni s čipno tehnologijo EMV. Omejitve so uvedene v regijah ZDA, Azija in Pacifik, Latinska Amerika in Karibi.

Izberite paket po svoji meri.

Bančne storitve, ki jih najpogosteje uporabljate in jih najbolj potrebujete, smo združili v štiri pregledne pakete. 

Izberite svoj paket

Super ugodnosti!

  • 20 % popusta za vodenje paketa Osnovni, Mladostni, Aktivni ali Premium za upokojence oziroma starejše od 65 let.
  • 50 % popusta na vodenje paketa Mladostni za mlade od 18 do 27 let.
  • 3 mesece brezplačno vodenje paketa za nove stranke.

                               

                                                                          

Več o paketih

Stroški in obrestne mere

Dvig gotovine na bankomatih bank NLB Skupine: brezplačno
Vpogled v stanje na osebnem računu na NLB Bankomatu:  brezplačno

Pogosta vprašanja

Kartico aktivirajte z dvigom na bankomatu ali nakupom na terminalu POS, in sicer tako, da jo ob prvi uporabi vstavite v režo terminala POS ali bankomata. Po aktivaciji boste lahko z njo brezstično plačevali in dvigovali gotovino na bankomatih, ki to omogočajo - v Sloveniji in tujini.

V mesecu, v katerem ste prejeli novo kartico, lahko novo osebno identifikacijsko številko PIN prejmete z ločeno pošiljko. V tem primeru uporabljajte novo prejeto PIN številko, ki si jo zapomnite in je ne zaupajte nikomur, kuverto, v kateri ste jo prejeli, pa uničite.

Če v mesecu, v katerem ste prejeli novo kartico, ne prejmete nove številke PIN, lahko tudi vnaprej uporabljate že obstoječo.

V tem primeru je nadaljnja uporaba kartice zaradi varnostnih razlogov onemogočena. PIN številko si lahko "odklenete" na najbližjem bankomatu z avtorizirano transakcijo - opravite vpogled v stanje ali dvignete gotovino. Na ta način se bo blokacija PIN številke sprostila. To lahko storite tako na bankomatih doma kot tudi v tujini. Žal se lahko v tujini izjemoma, zaradi odvisnosti od tehnične podpore tujih bank, PIN številka kljub uspešno avtorizirani transakciji ne deblokira, zato priporočamo, da na potovanje v tujino vzamete s sabo vsaj dve mednarodni plačilni kartici.

Če je poslovanje z vašo kartico še naprej onemogočeno vas prosimo, da pokličete v vašo NLB Poslovalnico ali na telefonsko številko 01/477 20 00. Če se blokacija PIN številke ne sprosti na vaši BA Maestro kartici, NLB Plačilni kartici Mastercard, ali Visa, je potrebno naročiti novo PIN številko.

Želite prejemati vam koristne in ustrezne vsebine?