Vstop v NLB Klik s kvalificiranim digitalnim potrdilom od 5. maja 2021 ni več mogoč.

Do spletne banke NLB Klik lahko uporabniki dostopate le še generatorjem enkratnih gesel OTP. Za vas smo pripravili kratka navodila za nov način dostopa.

Kako začeti z uporabo generatorja enkratnih gesel OTP?

1. KORAK: Naročite generator enkratnih gesel OTP

Za naročilo OTP nas pokličite prek video klica ali obiščite najbližjo poslovalnico.

Če aktivacijske kode že imate in potrebujete pomoč pri aktivaciji, pokličite 01 477 20 00.

2. KORAK: Aktivirajte generator enkratnih gesel OTP v mobilni aplikaciji Klikin

3. KORAK: Prijavite se v NLB Klik​​​​

 • Odprite NLB Klik
 • Prijavite se z enkratnim geslom OTP 
 • Vpišite vstopno geslo
  Odpre se vstopna stran, kjer obstoječi uporabniki vpišete svoje obstoječe vstopno geslo.

  NOVI uporabniki pa najprej kliknete na povezavo pod oknom za vstop: »Novi uporabniki NLB Klika si nastavite vstopno geslo.«
 • (NE SPREGLEJTE) Kako novi uporabniki določite novo vstopno geslo
  Določite svoje vstopno geslo in si ga zapomnite. Za prijavo v NLB Klik boste poleg vstopnega gesla vsakokrat potrebovali uporabniško ime in enkratno geslo OTP.


   

Pogosta vprašanja

Kvalificirano digitalno potrdilo, ki je shranjeno na računalniku, ne ustreza več varnostnim standardom, ki jih zahteva Evropski bančni organ (EBA). 

V NLB-ju vašo varnost oz. varnost naših strank postavljamo na prvo mesto, zato smo se odločili za ukinitev KDP za storitve NLB Klika in za dostop do spletne banke uredili druge, bistveno bolj varne poti oz. orodja (generator OTP).

Kvalificirano digitalno potrdilo se po poteku ne bo več avtomatsko obnovilo. Če ga boste želeli še naprej uporabljalti za druge storitve (e-uprava, e-davki, ..) boste lahko pri nas naročili izdelavo novega. Izdaja novega kvalificiranega digitalnega potrdila bo zaračunana v skladu z vsakokrat veljavno Tarifo NLB d.d. (https://www.nlb.si/stroski-in-obrestne-mere). 

V NLB vašo varnost oz. varnost naših strank postavljamo na prvo mesto, zato želimo, da je dostop do vaše spletne in mobilne banke zaščiten z najvišjo stopnjo varnosti. To stopnjo varnosti omogoča generator enkratnih gesel OTP, ki zelo zanesljivo onemogoči prestrezanje podatkov s strani nepridipravov. Pri SMS OTP je ta zanesljivost manjša, zato je sprejemljiv le za potrjevanje plačil znotraj e-banke, ker smo za dostop do e-banke že opravili identifikacijo z generatorjem OTP.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!