Pogosta vprašanja - -

-

Izvajanje plačil morate najprej aktivirati v NLB Kliku (Osebni računi in kartice / Vsa naročila in vloge / Nastavitve mobilne banke Klikin – označite »Plačevanje« v sklopu »Nastavitve funkcionalnosti«) ali v poslovalnici.

Seveda, h Klikinu lahko pristopite v NLB Kliku (Osebni računi in kartice / Vsa naročila in vloge / Pristop k mobilni banki Klikin) ali v poslovalnici.

Pristop in uporaba Klikina sta za uporabnike NLB Klika brezplačna.

Seveda, saj mobilna banka Klikin deluje popolnoma samostojno in neodvisno od NLB Klika.

Zavrnjen dostop je lahko posledica:

 • varnostnih omejitev. Za ponovni vstop počakajte 30 sekund;
 • napačnih časovnih nastavitev na vaši mobilni napravi. Preverite nastavljen datum, uro in časovni pas. Priporočamo, da na napravi omogočite samodejno nastavitev datuma in ure.

Po 5 napačnih vnosih se Klikin blokira. Odblokirate ga v NLB Kliku (Osebni računi in kartice / Vsa naročila in vloge / Nastavitve mobilne banke – Blokada uporabe mobilne banke Klikin), preko NLB Teledoma ali v poslovalnici.

Če ste PIN pozabili, ga je potrebno ponovno nastaviti. V ta namen potrebujete novo serijsko številko ter aktivacijsko kodo, ki ju lahko pridobite:

 • preko aplikacije AAM, do katere dostopate preko spletne strani https://aam.nlb.si, povezavo pa najdete tudi v Klikinu (Info / Pozabljen PIN);
 • v poslovalnici, preko NLB Teledoma ali s sporočilom banki preko NLB Klika.

Ko ste uspešno pridobili novo serijsko številko in aktivacijske kode, zaženite Klikin, vstopite v generator OTP ter preko ikone zgoraj desno izberite »Pozabljen PIN«. V naslednjem koraku boste vnesli zahtevane kode ter nastavili nov PIN.

To pomeni, da še niste pristopili k mobilni banki. To lahko storite v NLB Kliku (Osebni računi in kartice / Vsa naročila in vloge / Pristop k mobilni banki Klikin) ali v poslovalnici.

Enkratno geslo OTP (one-time password) je edinstvena 8 mestna številka, ki jo ustvarite v mobilni aplikaciji Klikin z generatorjem OTP. Z enkratnim geslom OTP lahko dostopate do NLB Klika in velja samo za enkratno uporabo.

Generator OTP je del mobilne aplikacije Klikin, ki ustvari enkratno geslo OTP za dostop do NLB Klika prek katerekoli naprave, neodvisno od nameščenega kvalificiranega digitalnega potrdila AC NLB (KDP).

Pri dostopu do NLB Klika je na E-vstopni točki potrebno vpisati uporabniško ime (ki ste ga prejeli po e-pošti ob naročilu OTP) ter enkratno geslo, ki ga ustvarite v aplikaciji Klikin z generatorjem OTP.

Posamično enkratno geslo OTP lahko uporabite samo enkrat. Generator OTP ustvari novo enkratno geslo OTP vsakih 30 sekund.

Klikin lahko uporabljate pametnih mobilnih telefonih ali tablični računalnik z operacijskim sistemom iOS (9.0 ali novejši) ali Android (5.0 ali novejši), ki omogoča podatkovni prenos ali povezavo do interneta.

Mobilna aplikacija je prilagojena za optimalno delovanje na pametnih telefonih, deluje pa tudi na tabličnih računalnikih.

V AppStore ali Google Play poiščite aplikacijo Klikin in jo namestite na svoj mobilni telefon.

Postopek aktivacije generatorja OTP je podrobneje opisan v Navodilih (poglavje »Pred prvo uporabo: aktivacija generatorja OTP«).

Če ste izbrisali e-pošto s serijsko številko in uporabniškim imenom ali SMS-sporočilo z aktivacijsko kodo, lahko manjkajoči del gesel naročite v NLB Poslovalnici, prek NLB Klika, NLB Teledoma ali pokličite tehnično pomoč (01 477 20 60).

Mobilne aplikacije Klikin z generatorjem OTP na osebnem računalniku ni možno uporabljati.

Klikin / generator OTP lahko uporabljate samo na eni mobilni napravi hkrati. Če želite aplikacijo prenesti na drugo napravo, lahko to storite s pomočjo aplikacije AAM.

Prenos mobilne aplikacije Klikin je brezplačen prek brezžičnega omrežja WI-FI, prenos prek mobilnega omrežja pa se zaračuna skladno s tarifo vašega mobilnega operaterja.

Mobilna aplikacija Klikin je sicer brezplačna, pristopnina in uporabnina generatorja OTP ter mobilne banke pa se zaračunata po tarifi NLB.

AAM je spletna aplikacija prek katere upravljate delovanje generatorja OTP. Omogoča vam, da:

 • blokirate uporabo generatorja OTP v primeru izgube ali kraje mobilne naprave
 • sinhronizirate generator OTP v primeru nepravilnega delovanja
 • spremenite PIN generatorja OTP
 • aktivirate generator OTP na drugi mobilni napravi

Do AAM dostopa prek spletnega naslova https://aam.nlb.si.

Ob prvi prijavi v AAM najprej nastavite vstopno geslo:

 1. vnesete uporabniško ime, ki ste ga prejeli po e-pošti ob naročilu generatorja OTP
 2. nato vnesete še enkratno geslo OTP, ki vam ga ustvari generator OTP v aplikaciji Klikin.
 3. določite vstopno geslo za AAM

Ob vsakem naslednjem vstopu v AAM se boste prijavili v dveh korakih:

 1. vnesite uporabniško ime in vstopno geslo za AAM
 2. vnesite enkratno geslo OTP, ki vam ga ustvari generator OTP, ali enkratno geslo OTP, ki ga prejmete prek SMS-sporočila.

V AppStore in Google Play poiščite aplikacijo Klikin in jo ponovno namestite na svoj mobilni telefon. Za ponovno aktivacijo generatorja OTP boste potrebovali novo serijsko številko in aktivacijskih kodo, ki ju lahko pridobite:

 • preko aplikacije AAM, do katere dostopate preko spletne strani https://aam.nlb.si, povezavo pa najdete tudi v Klikinu (Info / Naročilo in aktivacija).
 • v poslovalnici, preko NLB Teledoma ali s sporočilom banki preko NLB Klika (prijava s KDP certifikatom).

Ko ste uspešno pridobili novo serijsko številko in aktivacijske kode, zaženite Klikin ter izberite Aktivacija OTP. Postopek aktivacije je podrobneje opisan v Navodilih (poglavje Pred prvo uporabo: aktivacija generatorja OTP).

Generator OTP lahko naročite preko:

 • NLB Klika: poglavje Osebni računi in kartice / Vsa naročila in vloge - nato izberite »Naročilo generatorja OTP« ali »Naročilo generatorja OTP in pristop k mobilni banki Klikin«, če želite uporabljati tudi mobilno banko;
 • Teledoma;
 • v poslovalnici.

Mobilna aplikacija Klikin je narejena kot aplikacija za mobilni telefon, ki pa dela tudi na tabličnem računalniku. Zato je potrebno na iPadu v iskalniku znotraj AppStore v zgornjem levem kotu izbrati »iPhone only«. Na iPadu imate namreč privzeto označeno iskanje za »iPad only«. Povezavo do aplikacije oz. QR kodo najdete na naši spletni strani.

Zaenkrat lahko preko Klikina naročate:

 • spremembo limita na NLB Osebnem računu,
 • spremembo limita na NLB Plačilni kartici z odloženim plačilom,
 • drugo naročilo, kar pomeni, da lahko prosto vnesete besedilo naročila.

Podpisujete pa lahko vso dokumentacijo, ki je potrebna za:

 • spremembo limita na NLB Osebnem računu
 • spremembo limita na NLB Plačilni kartici z odloženim plačilom, in
 • naročilo nove NLB Plačilne kartice z odloženim plačilom.

V bodoče bomo seveda nabor storitev z možnostjo oddaljenega podpisovanja še povečali.

Trajanje postopka spremembe je lahko od nekaj minut pa do nekaj dni. Trudimo se, da vsa naročila obdelamo čim hitreje.

Klikin z novimi funkcionalnostmi postaja prava digitalna bančna poslovalnica, za katero veljajo enaka pravila in pogoji kot v siceršnjih NLB poslovalnicah. Ali bo neko naročilo odobreno in izvedeno ali ne, je odvisno od povprečja mesečnih prilivov stranke in njenih obstoječih obveznosti. Način ali čas oddaje naročila in podpisa na to nimata vpliva.

To je povsem odvisno od same storitve. Preproste spremembe zahtevajo zgolj podpis enega dokumenta, bolj komplekse, kot so izredni limit na NLB Osebnem računu z življenjskim zavarovanjem, pa zahtevajo podpis več dokumentov. V takih primerih je potrebno dokumente v Klikinu podpisovati zaporedno - najprej prejmete v Klikin en ali dva dokumenta, ki ju je potrebno prebrati in podpisati, šele nato sledi priprava nadaljnje dokumentacije na strani NLB, ki jo ponovno prejmete v Klikin v branje in podpisovanje. Postopek je enak kot v NLB poslovalnici, kjer se dokumenti za izvedbo storitve podpisujejo zaporedno, tekom samega procesa sklepanja.

Vsi dokumenti so shranjeni v varnem elektronskem arhivu. Podpisano dokumentacijo boste prejeli tudi po elektronski pošti na vaš e-naslov, ki ste ga delili z nami, na voljo pa bo tudi v NLB Kliku, v kolikor ga imate, ter seveda v vseh NLB poslovalnicah.

Nikakor ne. Oddaja naročil, podpisovanje dokumentov in sklepanje naročil za storitve prek Klikina ne povzročajo nobenih dodatnih stroškov.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam in nam zaupajte svoje vprašanje ali mnenje.

Pišite nam

Skrita vsebina

Pišite nam in nam zaupajte svoje vprašanje ali mnenje

* Podatki so obvezni.

Podatek je obvezen.
Vpišete lahko največ 1500 znakov.
Podatek je obvezen.
Če želite prejeti odgovor, vnesite svoje kontaktne podatke.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Vaše osebne podatke z obrazca bomo uporabili samo za posredovanje odgovora na vaše vprašanje. Podrobnejše informacije o tem, kako banka ravna z osebnimi podatki in vaših pravicah, so na voljo na www.nlb.si/varstvo-osebnih-podatkov oziroma v dokumentu Splošne informacije o obdelavi osebnih podatkov.

Zaradi varovanja zasebnosti v obrazec ne vpisujete svojih zaupnih podatkov, kot so PIN številka, številka kartice, številka osebnega računa ...

Hvala.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!