Zakaj je mobilna denarnica NLB Pay še bolj uporabna od kartic

Ko plačilne kartice namestimo še v mobilno denarnico na pametnem telefonu, postanejo več kot le sredstvo za plačevanje. Omogočijo nam namreč funkcionalnosti, ki jih kartice v fizični obliki ne morejo. Lahko, denimo, sami upravljamo varnostne nastavitve kartic, kar kot prva v Sloveniji omogoča mobilna denarnica NLB Pay, imajo pa še druge prednosti pred karticami v fizični obliki. Preverite, katere.


Z mobilno denarnico NLB Pay so vaša plačila še varnejša

Možnost preklica kartice je močan varnostni element, s katerim lahko kadar koli, začasno ali trajno, preprečimo nadaljnjo uporabo kartice. V mobilni denarnici NLB Pay lahko to upravljamo sami, za vsa plačila ali za posamezen način uporabe, in sicer za:

  • plačila v tujini,
  • plačila na spletu,
  • dvig gotovine na bankomatih.

Če želimo, lahko začasno zaklenemo uporabo tudi za vsa plačila. To je uporabno zlasti v primeru, če bi kartico založili ali če smo kupovali v sumljivi spletni trgovini in nas skrbi, da bi jo kdo lahko zlorabil. Ko kartico najdemo, lahko v aplikaciji uporabo kartice preprosto odklenemo in z odklenjeno kartico že takoj plačujemo.

Z upravljanjem varnostnih nastavitev v mobilni denarnici postane uporaba kartic še varnejša. Lahko si, denimo, uporabo kartic na spletu in v tujini začasno zaklenemo, odklenemo pa le takrat, ko se odpravimo v tujino ali ko kupujemo na spletu.

Omejitve, ki jih za posamezno kartico nastavite v mobilni denarnici NLB Pay veljajo tudi za kartico v fizični obliki. Če torej zaklenete kartico za vsako uporabo in jo pred nakupom pozabite zopet omogočiti, bo plačilo (tudi, če ga opravite s fizično kartico) zavrnjeno.

   

Ena mobilna denarnica za vse brezstične NLB Plačilne kartice

V mobilno denarnico NLB Pay lahko zdaj poleg kartic NLB Maestro in NLB Mastercard dodamo tudi NLB Plačilni kartici Visa in Visa Premium. Tako v eni mobilni denarnici hranimo in plačujemo z več različnimi karticami, odvisno od plačilnega mesta in želja. Tako kot smo tega navajeni pri »običajni« denarnici. Nove kartice v mobilno denarnico dodamo tako, da se v aplikaciji dotaknemo znaka plus (+) in sledimo navodilom.

Za privzeto kartico izberemo tisto, s katero najpogosteje plačujemo. Tako bo postopek vsakodnevnega plačevanja hitrejši in preprostejši, saj ob plačilu ne bo treba izbirati želene kartice.

  

Z mobilno denarnico NLB Pay lahko varneje dvigujemo gotovino

Z mobilno denarnico NLB Pay lahko zdaj preprosto in varno dvigujemo tudi gotovino na več kot 300 brezstičnih NLB Bankomatih v Sloveniji in na izbranih brezstičnih bankomatih v tujini. Telefon z vklopljeno povezavo NFC le približamo k brezstičnemu čitalniku kartic na bankomatu, izberemo znesek in na bankomatu vtipkamo PIN-številko kartice (na bankomatih je treba vnesti PIN tudi za zneske, nižje od 25 evrov).

Brezstični dvig je varnejši od dviga, pri katerem je treba kartico vstaviti v režo bankomata, saj ni nevarnosti zlorab s skimmingom.

Pred dvigom se prepričajmo le, da je kot privzeta kartica določena NLB Maestro. Za kartice z odloženim plačilom (kot so kartice Mastercard in Visa) so namreč provizije za dvig gotovine višje.

   

Z mobilno kartico NLB Pay vedno vemo, koliko limita imamo na karticah

Velika prednost mobilne denarnice NLB Pay pred fizično kartico je tudi, da imamo v vsakem trenutku dober pregled stanja in prometa na kartici. V fizično kartico namreč ne moremo »pogledati«, da nam razkrije podatke o tem.

V mobilni denarnici NLB Pay lahko v vsakem trenutku preverimo, koliko razpoložljivih sredstev je na izbrani kartici.

Predvsem je dobrodošla informacija o limitu na kartici z odloženim plačilom. Ker pri tej vrsti kartic plačila zapadejo na različne datume, poleg tega pa limit lahko obremenjujejo tudi rezervacije sredstev, se kaj hitro lahko zgodi, da ne vemo, koliko limita na kartici je v danem trenutku prostega.

     

Mobilna denarnica še močnejša v kombinaciji z mobilno banko Klikin

Mobilni telefon tako vse bolj postaja naprava, ki združuje vse, kar potrebujemo za sodoben življenjski stil. Za plačevanje in druge vsakodnevne opravke, za katere smo včasih morali obiskovati banko, lahko uporabimo kar mobilni telefon. Le izbrati moramo pravo aplikacijo –za plačevanje s karticami na brezstičnih plačilnih mestih in za dvig gotovine na brezstičnih NLB Bankomatih uporabimo mobilno denarnico NLB Pay. Če želimo preprosto plačati položnice (s funkcijo »Slikaj in plačaj«) ali plačati prijateljem (s funkcijo »In-plačila«), pa uporabimo mobilno banko Klikin.

Pomembna nadgradnja NLB Pay

Z nadgradnjami NLB Pay postaja še bolj uporabna. Mobilno denarnico smo nadgradili s t. i. takojšnimi plačili Flik, s katerimi lahko denar drugim Flik uporabnikom nakažete s pomočjo telefonske številke ali e-naslova – torej brez vpisovanja IBAN številke prejemnika. 

Preberite več o NLB Pay

junij 2020

2023 05 nlb google pay kv landing 1827x468px

Mobilna denarnica NLB Pay

Preprost, priročen in varnejši način plačevanja je tu. Namestite si novo in boljšo verzijo mobilne denarnice in omogočite kartice za plačevanje z Google Pay.

SMS-Alarmi in SMS-Opomniki za hitri pregled ter obvladovanje vaših osebnih financ.

SMS-Sporočila

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!