Pogosta vprašanja - Zamude

Splošno

Če imate aktivirano možnost pošiljanja e-računov in ostalih e-dokumentov, dobite račun za provizijo v e-obliki v Proklik in ga morate poravnati sami. Skrb za pravočasno plačilo obveznosti pa lahko prepustite banki tako, da v poslovalnici izpolnite soglasje za izvedbo direktne obremenitve SEPA (SDD). V tem primeru bodo obveznosti ob zapadlosti poravnane z avtomatsko bremenitvijo vašega bančnega računa.

Najem POS terminalov se plačuje za en mesec nazaj, in sicer terjatev nastane v začetku meseca za pretekli mesec ter se zapira v tekočem mesecu iz ustvarjenega prometa po POS terminalu. Če promet po POS terminalu v tem mesecu ne zadošča za poplačilo celotne najemnine, preostanek terjatve konec meseca zapade in jo je najemnik dolžan poravnati sam.

Do vseh zaračunanih in plačanih zneskov najemnin ter pripadajočih računov lahko dostopate na Trgovskem portalu na povezavi https://www.nlb.si/prodajna-mesta/izpiski/nlb/sl/login (navodila za dostop dobite na isti povezavi).

Predlagamo, da najprej preverite prejete e-račune v Prokliku, če ste morda katerega spregledali. Če imate aktivirano možnost pošiljanja e-računov, dobite račun za provizijo v e-obliki v Proklik in ga morate poravnati sami. Priporočamo ureditev avtomatske direktne obremenitve SEPA (SDD), kar lahko storite z oddajo ustreznega soglasja pri poslovnem skrbniku.

Če imate v najemu POS terminal, preverite račune za najemnino na Trgovskem portalu na povezavi https://www.nlb.si/prodajna-mesta/izpiski/nlb/sl/login (navodila za dostop dobite na isti povezavi). Če promet v tekočem mesecu ne zadošča za poplačilo celotne najemnine POS terminala, morate preostanek terjatve poravnati sami.

Za dodatno pomoč se lahko obrnete na nlbizdaniracuni@nlb.si

Vse komitente, ki so najem sefa plačevali preko t.i. trajnega naloga, smo novembra 2020 obvestili, da NLB trajnih nalogov ne izvaja več, in jih pozvali k podpisu soglasja za izvedbo direktne obremenitve SEPA (SDD).

SDD še vedno lahko uredite tako, da v poslovalnici pri skrbniku sefa oddate ustrezno soglasje. Na ta način bo najemnina za sef vsakokrat avtomatsko poravnana z bremenitvijo vašega bančnega računa.
V nasprotnem primeru boste morali račun za najemnino sefa poravnati sami na podlagi prejetega računa.

Za vsa dodatna pojasnila v zvezi s terjatvami za najem sefov nam lahko pišete na sefireklamacije@nlb.si.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam in nam zaupajte svoje vprašanje ali mnenje.

Pišite nam

Skrita vsebina

Pišite nam in nam zaupajte svoje vprašanje ali mnenje

* Podatki so obvezni.

Podatek je obvezen.
Vpišete lahko največ 1500 znakov.
Podatek je obvezen.
Če želite prejeti odgovor, vnesite svoje kontaktne podatke.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.
Podatek je obvezen.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Vaše osebne podatke z obrazca bomo uporabili samo za posredovanje odgovora na vaše vprašanje. Podrobnejše informacije o tem, kako banka ravna z osebnimi podatki in vaših pravicah, so na voljo na www.nlb.si/varstvo-osebnih-podatkov oziroma v dokumentu Splošne informacije o obdelavi osebnih podatkov.

Zaradi varovanja zasebnosti v obrazec ne vpisujete svojih zaupnih podatkov, kot so PIN številka, številka kartice, številka osebnega računa ...

Hvala.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!