Želite nastaviti vstopno stran za Podjetja kot privzeto vstopno stran?

Zdrava banka

Projekt Zdrava banka je bil uveden z namenom, da zaposlene osvestimo in vzpodbudimo k zdravemu pristopu življenja. Naši vsakdanjiki so čedalje bolj stresni in časovno preobremenjeni, zato je pomembno, da skupaj najdemo načine, kako kljub vsem obremenitvam najti čas, za svoje dobro počutje, ter se izogniti slabim navadam hitrega življenja.


Za zaposlene smo izvedli številne krajše delavnice na temo obvladovanja stresa in promocije zdravja na delovnem mestu. V obdobju januar - september 2015 smo izvedli tudi štiri različne celodnevne delavnice, ki so bile na novo zasnovane in posebno delavnico z odpravo zdravju škodljivih navad.

V omenjenem obdobju se je različnih oblik delavnic udeležilo 660 zaposlenih.

Človek črpa energijo za življenje z različnih področij. Če je na kateremkoli od njih premalo energije, potem človek ne deluje optimalno. Na celostno zdravje in srečo zaposlenih skupaj in soodvisno vplivajo 4 nivoji:

  • Telesni nivo: ergonomija delovnega mesta in postavitev računalnika, načini sedenja… gibanje, pavze in telovadba, ki jo lahko izvajamo na delovnem mestu, fizična aktivnost v prostem času, prehrambene navade,  poklicne bolezni in nevarnosti, spalne navade…
  • Čustveni nivo: odnosi, ki jih sooblikujemo tudi na delovnem mestu,, konflikti, s katerimi se srečujemo in načinov spoprijemanja z njimi, čustvene reakcije in izhode, ki jih uporabljamo za regulacijo napetosti.
  • Umski nivo: Izzivi – profesionalni, strokovni, poslovni … predstavljajo enega od vlečnih konjev naše motivacije. Kako se spopadamo z njimi, kako se jih kreativno lotimo, sami in v timu… kako se spopademo z neuspehom… in kako ohranimo umsko kondicijo bodo teme, ki se jih bomo lotili na tem področju.
  • Duhovni nivo: Kakšen je višji smisel mojega dela je vprašanje, s katerim se vsaj včasih in določenih obdobjih življenja sreča skoraj vsak človek. Smisel, ki je večji od zadovoljevanja samo lastnega zadovoljstva je edino, kar človeka lahko dolgoročno motivira in mu daje energijo za izjemen napore tudi v težavnih situacijah. Tu bomo pogledali po osebnih vrednotah in vrednotah organizacije ter skladnostjo med njimi.