Tu je naš dom. V regiji, polni priložnosti

Tu so naše družine, prijatelji, sodelavci, sosedje, športniki, za katere navijamo, gostitelji, ki vedo, kakšno kavo imamo najraje … Vse to je naš dom in vanj srčno verjamemo. Zato lahko prepoznamo vaš potencial in razumemo vašo predanost, ko je ne razume nihče drug. Zato tudi vemo, da si zaslužite vsako priložnost.

Za svoj dom želimo poskrbeti po najboljših močeh ter omogočiti boljše življenje in lepšo prihodnost. Saj tam, kjer drugi vidijo zgolj točko na zemljevidu, mi vidimo regijo, polno priložnosti.

     

Poslovanje NLB Skupine

NLB Skupina je v drugem četrtletju leta 2023 kljub negotovostim zaradi upočasnjene gospodarske rasti in visoke inflacije dokazala svojo odpornost in dosegla zelo dober rezultat. Skupina je ustvarila 122,6 milijona evrov dobička po davkih, kar je 2-odstotna rast v primerjavi s prvim četrtletjem leta 2023. Kot enega ključnih dosežkov drugega četrtletja gre nedvomno izpostaviti uspešno prvo izdajo zelenih senior preferred obveznic z ročnostjo 4NC3 v višini 500 milijonov evrov (benchmark obseg). Z njo je Skupina znova potrdila svojo zavezanost trajnostnim načelom poslovanja, katerih cilj je izboljšanje kakovosti življenja in ustvarjanje boljših sledi v domači regiji, Jugovzhodni Evropi. 

Dobiček po davkih v mio EUR

Čisti dobiček lastnikov obvladujoče banke  

Trajnost v NLB Skupini 

Pomemben del našega poslanstva – poleg tega, da s predanostjo, znanjem in našimi inovativnimi rešitvami skrbimo za svoje stranke – je tudi ustvarjanje boljšega življenja in boljše prihodnosti za celotno regijo. Saj za nas ta regija ni le točka na zemljevidu – tu smo doma. Zato smo stopili na pot intenzivnega vključevanja trajnosti v svoje bančno poslovanje. V najširšem pomenu tako trajnost razumemo kot naše delovanje, ki razume potrebe sedanjih generacij in hkrati ohranja priložnosti za prihodnje generacije.       

Sporočila za javnost

29. sep 2023
Zaradi napake posredovani podatki niso omogočali identifikacije posameznika, razen v štirih primerih.
15. sep 2023
NLB Šport mladim je projekt, v okviru katerega NLB, že deveto sezono zapored, podpira športne klube po vsej Sloveniji, ki spodbujajo mlade h gibanju in aktivnemu življenju ter s svojo predanostjo pomembno prispevajo k razvoju zdrave in odgovorne
5. sep 2023
Pripojitev je potekala zanesljivo in v skladu s podrobnim načrtom ter pripravami ekip obeh bank. NLB d.d. je s to pripojitvijo znova potrdila svoj sistemsko pomemben položaj na trgu.

Pridružite se nam pri soustvarjanju regije priložnosti

  

Kot ponosni prejemniki prestižnega certifikata Top Employer Slovenija in družini prijazno podjetje nenehno skrbimo za osebnostno in poslovno rast naših zaposlenih.  Ti posebej cenijo, da imajo na voljo neskončne priložnosti za učenje.

Zaposlitev v NLB

         Že 8. leto zapored.

        Podpisnica načel za odgovorno bančništvo
Skrita vsebina
Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!