Euromoney: S priznanji za odličnost nagrajene tri članice NLB Skupine

11. julij 2019

Sinoči so v Londonu najboljšim bankam in finančnim institucijam iz celega sveta slovesno podelili priznanja CEE Awards for Excellence, ki jih že od leta 1992 podeljuje britanska finančna revija Euromoney. NLB Skupina je letos prejela kar štiri priznanja za odličnost: NLB d.d. je prejela priznanje za najboljšo slovensko banko in priznanje za najboljšo preobrazbo območju Jugovzhodne Evrope; NLB Banka Podgorica je postala najboljša banka v Črni gori, NLB Banka Skopje pa v Severni Makedoniji.

Priznanja Euromoney med vodilnimi finančnimi ustanovami po vsem svetu uživajo sloves neodvisnih. Temeljijo na različnih kriterijih – poleg poslovnih rezultatov upoštevajo tudi tržno pozicijo, inovacije, raziskave, nove storitve, sistem vodenja in strokovnost osebja posamezne finančne ustanove. Izbiranje najboljših bank in ostalih finančnih institucij poteka več kot dva meseca, zadnjo besedo pri izboru pa imajo priznani finančni novinarji in dopisniki revije Euromoney. 

NLB Skupina je edina univerzalna finančna institucija, ki je osredotočena izključno na regijo Jugovzhodne Evrope. Skupino sestavljajo NLB (banka) v Sloveniji, šest odvisnih bančnih članic v JV Evropi in več družb za pomožne storitve (upravljanje sredstev, zavarovanje, upravljanje nepremičnin itn.).Več informacij najdete tukaj.

NLB Komuniciranje