NLB banka Podgorica in Komercijalna banka Podgorica uspešno združeni

15. november 2021

Po uspešni operativni združitvi pretekli konec tedna sta NLB banka Podgorica in Komercijalna banka Podgorica odslej ena banka. Tehnična združitev obeh bank ter prenos komitentov in celotnega sistema Komercijalne banke pod okrilje NLB sta potekala nemoteno ter v skladu s podrobnim načrtom, ki sta ga v zadnjih mesecih pripravili ekipi obeh bank. To pa je šele prva integracija banke iz skupine KB v NLB Skupino – pripravljamo se namreč na še obsežnejšo integracijo bank v Srbiji, ki bo zaključena predvidoma konec aprila prihodnje leto.

»Težko je opisati, kako zelo smo veseli in ponosni na našo ekipo, ki je ta izjemno zahteven proces uspešno zaključila tako rekoč brez kakršnih koli težav in s tem postavila močan zgled, kako se izpelje takšno nalogo,« je poudaril predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak. Dodal je: »Opazili boste, da govorim o eni ekipi in res so kolegi iz NLB banke in Komercijalne banke zadnjih devet mesecev trdo in predano delali kot eden. Veseli pa smo, da bodo naposled delali tudi pod 'eno streho' in enotno, močno blagovno znamko NLB.«

»Zelo smo ponosni na vse naše sodelavce, ki so neutrudno delali pretekle mesece, še posebej pa teh zadnjih pet dni, kolikor je trajala operativna združitev bank. Že od vsega začetka naš cilj ni bil le varno povezati oba informacijska sistema, ampak izpeljati proces z najvišjo mero transparentnosti tako za naše nove zaposlene kot za naše stranke, ki jim želimo toplo dobrodošlico,« pa je poudaril predsednik uprave NLB banke Podgorica Martin Leberle ob zaključku postopka. Kot je dodal, si bodo še naprej prizadevali, da svojim strankam ponudijo najboljše storitve in uporabniško izkušnjo ter kot prvi primer združitve in sinergije obeh bank navedel izboljšano rešitev e- in m-bančništva NLB Klik.

Bilančna vsota NLB banke Podgorica po pripojitvi znaša dobrih 700 milijonov evrov. Kreditni portfelj se je povečal za 20 odstotkov in zdaj znaša več kot 500 milijonov evrov. Zdaj združena banka je pridobila dodatnih 27.000 strank (fizičnih oseb) ter 3 nove poslovalnice, in sicer v Podgorici, Budvi in ​​Kotorju ter ima zdaj skupaj 22 poslovalnic.

»Ta pripojitev je pomemben mejnik, a po drugi strani le eden od korakov v naši viziji, da postanemo regionalni prvak – prva izbira za naše stranke,« je dodal predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak. »Banke v NLB Skupini bodo uspešno rasle in svoj tržni delež povečevale organsko, vendar pa pozorno spremljamo razvoj dogajanja v naši domači regiji, Jugovzhodni Evropi, ter se ne bomo izognili analiziranju in obravnavi morebitnih priložnosti za ustvarjanje dodane vrednosti tudi s prevzemi in združitvami. Najboljše za NLB Skupino šele prihaja,« je še poudaril.

NLB Komuniciranje

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!