Cvetka Selšek in Andre Marc Prudent-Toccanier pričela opravljati funkcijo članov Nadzornega sveta NLB d.d.

16. avgust 2023

Na podlagi določil Pravil Ljubljanske borze in veljavne zakonodaje NLB d.d. obvešča:

Cvetka Selšek in Andre Marc Prudent-Toccanier sta 15. avgusta 2023 pričela opravljati funkcijo članov Nadzornega sveta NLB d.d., po tem, ko je Evropska centralna banka izrazila strinjanje z njunim imenovanjem na to funkcijo. Nanjo sta bila imenovana 19. junija 2023 na 40. Skupščini delničarjev NLB d.d.

Cvetka Selšek je nekdanja direktorica in predsednica uprave Societe Generale SKB Bank (Slovenija), Andre-Marca Prudent-Toccanier pa je izkušen bančnik, ki je v svoji 40-letni karieri v Societe Generale zasedal različne vodstvene funkcije. Nadzorni svet NLB d.d. poleg njiju sestavljajo še predsednik Nadzornega sveta Primož Karpe, David Eric Simon, Verica Trstenjak, Islam Osama Zekry, Shrenik Dhirajlala Davda in Mark William Lane Richards ter dve predstavnici zaposlenih, Sergeja Kočar in Tadeja Žbontar Rems.

»V zadnjih nekaj letih se je Nadzorni svet NLB d.d. močno razvil v skladu z izzivi prihodnosti in pričakovanji delničarjev. Dandanes je tako dobro uravnotežen in eden najbolj raznolikih mednarodnih nadzornih svetov v regiji, katerega cilj je z izmenjavo izkušenj in strokovnega znanja ter s svetovanjem zagotavljati dodano vrednost, ob preudarnem obvladovanju tveganj podpirati nadaljnjo rast, razvijati zaposlene in delničarjem zagotavljati donos,« je že po junijski skupščini dejal predsednik Nadzornega sveta Primož Karpe.

Odnosi z vlagatelji

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!