Bančno svetovanje s tolmačem za gluhe

16. avgust 2019

Kljub temu, da imajo gluhi v Sloveniji ustavno zagotovljene enake pravice kot slišeči, pa je uveljavljanje pravice do kulture in dostop do kulturnih dobrin pogosto velik problem. Pobuda Gledališki tolmač odgovarja na to vrzel in v slovenski prostor prinaša serijo gledaliških predstav s tolmačem za gluhe. Pobudo organizira Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana, slednjo pa smo, v sodelovanju s štirimi slovenskimi gledališči, podprli v NLB.


Bančno svetovanje s tolmačem

Od avgusta dalje smo našo storitev video klic, preko katere so bančni svetovalci na voljo 24/7, nadgradili s prisotnostjo tolmača. S tem želimo gluhim olajšati opravljanje osnovnih bančnih opravil in jim tako omogočiti večjo vključenost v svet slišečih.

Bančni svetovalci v NLB Kontaktnem centru lahko prek video klica rešijo marsikatero zagato strank - na primer v ključnem trenutku povišajo limit na kartici ali priskrbijo vse odgovore o kreditu - in pomagajo pri številnih bančnih opravkih, kot so denimo plačilo računov ali nakazilo sredstev. Z vključitvijo tolmačev pa lahko storitev video klic - edino takšno v Sloveniji - odslej lažje uporabljajo tudi gluhi in naglušni.

Video klic s tolmačenjem v slovenski znakovni jezik je vsem gluhim in naglušnim na voljo vsako sredo med 17. in 19. uro, in sicer na spletni strani NLB.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!