Rokometni trenerji pred začetkom končnice Lige NLB predstavili cilje

16. marec 2017

Na novinarski konferenci, ki je včeraj, 15. marca, potekala v NLB Centru inovativnega podjetništva, so trenerji rokometnih klubov Krka, Urbanscape Loka, Riko Ribnica, Koper 2013, Gorenje Velenje in Celje Pivovarna Laško predstavili ekipne cilje pred začetkom končnice rokometne Lige NLB.


Ta se začenja že to soboto, 18. marca, ob 19. uri, s tekmo med kluboma Koper 2013 in Krka. Uro pozneje bo na sporedu dvoboj med Urbanscape Loko in Celjem Pivovarno Laško, dan zatem ob 19. uri pa še obračun klubov Gorenje Velenje in Riko Ribnica.

Vabimo vas, da si v videoprispevku ogledate nekaj utrinkov z včerajšnje novinarske konference.

Kratke izjave vseh šestih trenerjev ekip, ki se bodo v kočnici potegovale za naslova prvaka Lige NLB:

Mirko Skoko, Krka:

"Vesel sem, da smo se uvrstili v končnico za prvaka Lige NLB, še posebej zato, ker nam je minulo sezono ta ušla le za eno samo točko. Za nas je to velik uspeh, a se pri tem ne mislimo ustavljati. Z ekipo iz Urbanscape Loke se bomo borili za peto mesto, obenem pa skušali promovirati še kakšnega mlajšega igralca novomeške šole rokometa, saj smo si skozi leta ustvarili ime dobrega ustvarjanja mlajših igralcev. Še naprej želimo uspešno nadaljevati zgodbo z našimi mlajšimi igralci."

Siniša Markota, Urbanscape Loka:

"Vsi veste, da smo največje presenečenje Lige NLB. Teh deset tekem v ligi za prvaka je nagrada za moje igralce in ves vložen trud v tej sezoni. Cilj je, da igramo povsem sproščeno, saj smo prvega z uvrstitvijo v končnico že dosegli. Mojim kolegom trenerjem sporočam, da se bodo morali njihovi igralci kar pošteno namučiti vsakič, ko bodo stopili na igrišče proti moji ekipi."

Robert Beguš, Riko Ribnica:

"Osnovni cilj sezone smo z uvrstitvijo v ligo za prvaka že dosegli. Čaka nas deset močnih tekem, ne razmišljamo pa katera bo boljša in katera slabša. Na vsaki tekmi bomo šli na zmago, saj je to edino športno. Radi bi ponovili uvrstitev na tretje mesto iz minule sezone."

Zoran Jovičić, Koper 2013:

"Iz leta v leto prekašamo vse, kar si zastavimo. V tej sezoni smo uspeli napraviti vse, kar smo si zastavili, zato bomo v končnici zaigrali povsem sproščeno. Obljubljam, da bomo na vseh tekmah skušali zabeležiti zmago. Favoriti so zagotovo RK Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje ter Riko Ribnica, seveda pa bodo morali na vsaki tekmi to tudi dokazati."

Borut Plaskan, Gorenje Velenje:

"Vsi vemo, kakšni so cilji naše ekipe. Poskušali se bomo zoperstaviti rokometašem Celja Pivovarne Laško in jim odvzeti primat v Sloveniji. Trenutno Celjanom dajemo manjšo prednost, a napravili bomo vse, kar je v naši moči, da končno osvojimo eno od lovorik, nikakor pa pri tem ne smemo pozabiti ostalih ekip. Vsako gostovanje bo zelo težko, igralci pa že željno pričakujejo začetek končnice. Vemo, da smo ostali brez evropskih nastopov, saj smo imeli malo smole z žrebom, toda časa za priprave na zaključek Lige NLB je bilo tako dovolj, in prepričan sem, da bodo fantje pripravljeni na začetek končnice."

Branko Tamše, Celje Pivovarna Laško:

"Čestitam vsem ekipam, ki so si izborile mesto v končnici. Skozi celotno sezono so krojile vrh slovenske lige, in tu so povsem zasluženo. Ogledal sem si veliko tekem in videl veliko mladih, dobrih igralcev, kar me zelo veseli. V soboto se začenja končnica Lige NLB, ki bo, po vsej verjetnosti zelo zanimiva. Teden za tednom, tekmo za tekmo bo potrebno biti maksimalno zbran, in skušali bomo pokazati tisto, kar znamo. Zavedamo se, da bodo ekipe proti nam igrale sproščeno, mi pa bomo šli vselej na zmago. Na pogled je to precej enostavno, a to dejstvo je daleč od resnice. Čaka nas deset izjemno težkih tekem. Skušali bomo prikazati igro, ki bo navdušila ljubitelje rokometa v Sloveniji. Vsem želim čim manj poškodb in naj na koncu zmaga najboljši."

NLB Komuniciranje