Zaživela je kranjska mestna kartica CeKR

21. marec 2024

Od danes dalje je uporabnikom na voljo CeKR, napredna mestna kartica Mestne občine Kranj.

Predplačniška kartica CeKR, ki smo jo razvili v sodelovanju z Mestno občino Kranj in partnerji Visa, Bankart, Rekono, Avera in Ridango, omogoča varno plačevanje in identifikacijo uporabnika, predvsem pa lahko uporabniki z eno samo kartico odslej lažje uporabljajo in plačujejo mestne storitve. Kartica se lahko uporablja za identifikacijo (npr. v kranjski knjižnici), zbiranje ugodnosti (kranjska parkirna mesta) ter za neposredno plačevanje tudi na avtobusih. Deluje kot standardizirana predplačniška kartica Visa in omogoča plačevanje v vseh fizičnih in spletnih prodajalnah v Sloveniji in tujini, kot tudi  dvige na bankomatih, v Sloveniji in v tujini.

Kakšne različice CeKR kartice so na voljo?

Uporabniki lahko izbirajo med imensko, neimensko in anonimo predplačniško kartico. Imenske kartice lahko prejmejo v fizični ali virtualni obliki, neimenske in anonimne pa samo v fizični. Imenska in neimenska predplačniška kartica omogoča: plačilo na POS terminalih in dvig gotovine na bančnih avtomatih v Sloveniji in tujini, večkratno polnjenje, možnost brezstičnega poslovanj in identifikacijo na terminalih, ki delujejo v okviru bonitetnega programa CeKR. Anonimna predplačniška kartica pa omogoča plačevanje na POS terminalih v Sloveniji in tujini.

Uporabniki lahko kartico CeKR napolnijo v NLB poslovalnicah, v aplikaciji NLB klik, preko spletnega portala CeKR na spletnem portalu MOK ali z gotovinskim plačilom na izbranih prodajnih mestih MOK.

Naročilo kartice CeKR

Kartico lahko naročite v vseh NLB poslovalnicah s klicem na 01 477 2000, sporočilom preko spletnega obrazca ali v video klicu. Na voljo smo vam 24 ur na dan, vsak dan. Pridobite jo lahko tudi na izbranih prodajnih mestih MOK po predhodno izvedeni polni identifikaciji. Slednja ni potrebna za imetnike anonimne kartice.

Kako aktivirati CeKR kartico?

Pri imenskih karticah, tako fizičnih kot virtualnih, bodo uporabniki PIN številko prejeli preko SMS sporočila, pri neimenskih in anonimih karticah pa preko klasične pošte skupaj z novo kartico. Fizična kartica bo neaktivna, zato jo je potrebno aktivirati s stično uporabo na bankomatu z vpogledom v stanje ali s POS nakupom, če kartico predhodno napolnite. Imenska virtualna kartica bo aktivna že takoj.

Imensko ali neimensko kartico se lahko digitalizira in uporablja v aplikacijah NLB Pay, Google Pay in Apple Pay.

NLB Komuniciranje

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!