NLB v podporo slovenskemu čebelarstvu: ko skrbimo za čebele, skrbimo za svojo prihodnost

5. april 2023

Ob 150 obletnici delovanja Čebelarske zveze Slovenije se je NLB odločila, da podpre njene aktivnosti z generalnim sponzorstvom, s tem pa omogoči tudi izvedbo Mednarodnega tekmovanja mladih čebelarjev 2023, ki bo letos poleti potekalo v Sloveniji. S podporo slovenskemu čebelarstvu, ki se umešča v sam svetovni vrh, NLB podpira ohranjanje bogate kulturne dediščine in zaščito okolja ter s tem potrjuje svojo trajnostno naravnanost.

Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB, je ob tem povedal: »V NLB odgovornost do naših strank, zaposlenih, širše družbe in narave razumemo kot poslanstvo ter jo postavljamo v središče svojega poslovanja. Izjemno ponosni smo, da lahko podpremo Čebelarsko zvezo Slovenije, ki že 150 let ohranja tradicijo in skrbi za varovanje naravne ter kulturne dediščine. Ob tem ni zanemarljivo, da sta čebela in čebelnjak simbola hranilništva in varčevanja.«
Predsednik Čebelarske zveze Slovenije, Boštjan Nočje ob tem dejal: »Iskrena hvala vodstvu NLB, ki je prepoznalo 150-letno pomembno delo Čebelarske zveze Slovenije pri ohranjanju čebel in čebelarstva ter pristopilo k sponzoriranju naše zveze z ciljem dolgoročnega sodelovanja na področju razvoja in ohranjanja čebelarstva v Sloveniji. Brez čebel ni življenja, ni skoraj tretjine hrane, ni biotske pestrosti. S podporo Čebelarski zvezi Slovenije je NLB banka pokazala, da se pomena čebelarstva dobro zaveda«.

O mednarodnem tekmovanju mladih čebelarjev 2023

Mednarodno tekmovanje mladih čebelarjev 2023 bo ob pomoči NLB potekalo med 3. in 7. julijem v občini Ivančna Gorica. Vsako državo zastopa ekipa treh mladih čebelarjev, starih od 12 do 18 let.  Pri tekmovanju so tekmovalci, pomešani v mednarodne ekipe, soočeni s 15 čebelarskimi izzivi, kjer morajo prikazati čebelarsko znanje in spretnosti.