NLB Šport mladim

NLB Šport mladim je projekt, v okviru katerega podpiramo športne klube po vsej Sloveniji, ki spodbujajo mlade h gibanju in aktivnemu življenju ter s svojo predanostjo pomembno prispevajo k razvoju zdrave in odgovorne družbe. Verjamemo namreč, da lahko s povezovanjem lokalnih skupnosti in vzgojo mladih poskrbimo za boljši jutri.

»S projektom Šport mladim želimo mlade ljudi, ki danes bolj ali manj živijo v virtualnem svetu, usmerjati nazaj v naravo, športne dvorane in igrišča, kjer se učijo zmagovati, a tudi dostojanstveno prenašati poraze, se pobrati in iti naprej s še večjo vnemo in elanom,« Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB d.d.

Na leto podpremo več kot 60 športnih klubov, ki svoje nadobudne mlade igralce kalijo v nogometu, rokometu, alpskem smučanju, smučarskih skokih, teku na smučeh, odbojki, košarki in namiznem tenisu. Mlade športnike pa z zabavnimi delavnicami učimo tudi o financah, kako z njimi ravnati preudarno, ter jim na tak način pomagamo, da bodo lahko dober gospodar svojemu denarju.  

Prošnja za podporo klubom v projektu NLB Šport mladim 2023/24

Mlade športnike spodbujamo na njihovi življenjski poti. Bodrimo športne vrednote in lastnosti fair-playa ter jih podpiramo, da postanejo odgovorne osebe tako do sebe, kot drugih tudi takrat, ko niso na igrišču.

Prijave za projekt NLB Šport mladim za sezono 2023/2024 so zaključene.

Namiznoteniški klub Kranj

"Namizni tenis ni le igra; je gibanje telesa, popoln fokus uma in družno bitje srca. Je način življenja."

Namiznoteniško društvo Kajuh Slovan

"Na prvem mestu je zmaga. A ne takšna, kot si marsikdo predstavlja. Zmaga je svoboda, ki jo doživiš skozi gibanje svojega telesa."

Rokometni klub Slovenj Gradec

"Ko v roke primeš žogo, oblečeš dres in daš svoj prvi gol, te zasvoji."

Smučarski klub Bled

"Vsak lahko sledi svojim sanjam in ni večjega zadovoljstva od tega, ko vidiš nasmeh na obrazu otroka, ki prismuča na cilj."

Smučarski klub Pohorje

"Kako postati dober tekmovalec? Čeprav je odgovor preprost, je pot polna zavojev. Na koncu pa je ključna vztrajnost." 

Rokometni klub Črnomelj

"V življenju pridejo trenutki, ki se nam zdijo odločilni. A na koncu ni tako pomembno, kakšen bo izid - samo dejstvo, da smo prišli do te točke, nam sporoča, da smo že zmagovalci."

Ženski nogometni klub Beltinci

"Skupaj treniramo. Se pripravljamo, načrtujemo. A pogosto se ne zavedamo, kako zelo lahko naše poteze vplivajo na rezultat prihodnosti." 

Ženski rokometni klub Izola

"V življenju pridemo do številnih razpotij, ko se moramo odločiti: čemu bomo sledili, kakšne so naše sanje in ali smo pripravljeni vztrajati dokler jih ne dosežemo."

Nogometni klub Arne Tabor

"Na igrišču se zgodi trenutek, ko se vsi elementi poklopijo in tvoj udarec požene žogo proti golu. Že med letom začutiš, da bo dosegla cilj."

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!