Z donacijo ASK Branik sklenili letošnjo Zlato lisico

18. februar 2020

Zlata lisica je v svoji zgodovini napisala številne izjemne, navdihujoče in nepozabne zgodbe, letošnjo, že 56., pa smo napisali skupaj. Prav gotovo si jo bomo najbolj zapomnili po odličnih uspehih slovenskih smučark, brez dvoma pa si jo bomo zapomnili tudi po današnjem sklepnem dejanju – donaciji NLB in Mastercard Alpskemu smučarskemu klubu Branik Maribor.


Donacijo v višini 10.000 EUR sta smučarskemu klubu, ki že vrsto let skrbi za promocijo smučanja med mladino – tako tisto, ki želi zgolj vijugati po belih strminah, kot tisto, katere ambicije segajo vse do tekmovanja na olimpijadi –, v NLB Poslovalnici Maribor predala Andrej Kleindienst, direktor NLB Podružnice Podravsko – Pomurska, in Boris Turk, vodja poslovnega razvoja Mastercard Slovenija.

»V NLB se zavedamo, da zmage niso od včeraj, zato želimo z donacijo podpreti mlade nadarjene smučarke in smučarje, ki si tekmovalnega športa sicer ne bi mogli privoščiti, in jim tako pomagati na poti do vrhunskih rezultatov ter še več užitkov ob treningih in tekmovanjih. Želimo si, da bi bili tudi zaradi naše pomoči v bodoče priča njihovim uspehom bodisi na strminah v Kranjski Gori bodisi na Pohorju, kjer je doma Zlata lisica,« je ob predaji donacije ASK Branik dejal Kleindienst.
»Mastercard vizija prihodnosti se tesno prepleta s športom, ki nas povezuje na različne načine. Zato smo se tudi tokrat združili v skupnem namenu, da spodbujamo razvoj talentov ter mladim upom pomagamo osvajati nove vrhove,« pa je dodal Boris Turk iz Mastercard Slovenija.

V imenu ASK Branik je donacijo sprejel predsednik kluba Gregor Lednik.

»V ASK Branik se zavedamo pomembnosti sodelovanja med klubom in uspešnimi podjetji, zato smo izredno veseli, da smo prejeli donacijo, ki bo tistim mladim perspektivnim smučarjem, ki si smučanja zaradi finančnega zalogaja ne bi mogli privoščiti, pomagala, da bodo lahko še naprej vrhunsko vijugali po belih strminah. Zato še enkrat hvala v imenu vseh v ASK Branik,« je dejal.

V NLB slovensko alpsko smučanje ponosno podpiramo že več kot 20 let, v zadnjih letih pa intenzivno vlagamo tudi v projekt Šport mladih, s katerim mlade usmerjamo nazaj v naravo, športne dvorane in na igrišča. Letos smo se kot generalni pokrovitelj pridružili tudi Zlati lisici ravno zaradi njenih pozitivnih vrednot ter razvojnega in družbenega pomena, ki ga že 56 let prinaša Mariboru in tudi širši regiji.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!