Humanitarne akcije

Poleg velikih organizacij, kot so Rdeči Križ Slovenije, ZPMS in Zveza paraplegikov Slovenije, podpiramo z donacijami tudi številne manjše humanitarne organizacije.


Brez dotika smo se dotaknili srca 

Z akcijo "Tudi brez dotika se lahko dotaknete srca" smo skupaj z družbo Mastercard zbirali sredstva za projekt Botrstvo. Sredstva so bila namenjena otrokom v hudi socialni stiski. Uporabniki brezstičnih kartic so lahko na prenosni stekleni vitrini, na posebej označenem mestu, le z dotikom brezstične kartice, preprosto darovali 5 EUR. 

Oprostitev plačila provizije za plačila v humanitarne namene

Strankam NLB ob plačilih na prijavljene akcije humanitarnih organizacij ne zaračunavamo provizij, s čimer humanitarnim organizacijam pomagamo pri zbiranju sredstev za svoje delovanje.


Dobrodelnost zaposlenih NLB

Tradicionalno sodelujemo pri humanitarni akciji "Pomežik soncu", s katero otrokom iz socialno ogroženih družin pomagamo do brezplačnih počitnic. V ta namen v prostorih NLB Kontaktnega centra, naši zaposleni v družbi predsednika uprave Blaža Brodnjaka in znanih medijskih osebnosti sprejemajo klice z donacijami. V letu 2018 smo tako zbrali 35.000 evrov, s čimer nam je uspelo omogočiti več kot 1167 počitniških dni.

Krvodajalska akcija

Kri je nenadomestljiva in je najdragocenejše, kar lahko podarimo. Za potrebe krvodajalstva in zadostno preskrbo s krvjo Slovenija potrebuje več kot 350 krvodajalk in krvodajalcev dnevno.

Po podatkih Rdečega križa je v NLB v letu 2018 registriranih 356 krvodajalcev. Vsi krvodajalci, zaposleni v NLB, imajo na dan darovanja krvi prost delovni dan in prejmejo priložnostno darilo.

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!