Naj bo sreča doma tudi v 3. nadstropju pediatrične klinike

17. december 2020

Leto 2020, ki se počasi izteka, je bilo vse prej kot običajno. Ene izmed najbolj pogostih besed so bile zagotovo »število okužb«, »zdravstveno osebje« in »ostani doma«. S srčno pomočjo za velika dejanja zdravstvenih delavcev smo svoj kamenček v mozaik pomoči spomladi dodali tudi v NLB Skupini. V predprazničnem času pa želimo pomagati tudi drugim junakom vsakdanjega življenja – junakom 3. nadstropja.

Naj bo sreča doma tudi v 3. nadstropju pediatrične klinike

V letošnjem letu je večina Slovencev doma preživela več časa kot običajno. Kar pa ne velja za junake 3. nadstropja. Dom nekaterih otrok je tudi v teh predprazničnih dneh, ki jih ponavadi povezujemo z domačnostjo, ena izmed bolnišničnih sob Pediatrične klinike v Ljubljani. V 3. nadstropju pa so še posebej junaški otroci. To so otroci, ki se zdravijo na hemato-onkološkem oddelku. To so otroci z rakom. A tudi najpogumnejši junaki za svoje preizkušnje ob sebi potrebujejo ljudi, ki jim pomenijo največ – svoje starše.

Starši otrok starejših od 14 let morajo sobivanje z otrokom v bolnišnici plačevati, kar lahko za njih predstavlja hudo finančno obremenitev, saj so otroci z rakom v bolnišnici pogosto in dlje časa. Društvu Junaki 3. nadstropja smo zato namenili 50.000 €, s katerimi bodo lahko omogočili tudi bivanje staršev ob svojih srčnih junakih.

»Vsaka donacija je za mlado društvo, ki se na vse pretege trudi pomagati otrokom in staršem v tako težki situaciji, odličen vzvod, da lahko uresničujemo zastavljene cilje. Donacija NLB bo naše sanje obrnila v realnost. Poleg pokritja bivanja staršem, bomo del donacije porabili za nakup medicinske opreme na hemato-onkološkem oddelku, ostalo pa prenesli v pokoronski čas, ko bo mogoče izvajanje socialno-povezovalnih programov, kot so razvedrilni programi na oddelku, zdravstveni tabori in ostale drobne stvari, ki Junakom narišejo nasmeh na obrazih. Hvala, ker pomagate, da lahko pomagamo,« Urška Kolenc, predsednica društva. 
Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!