Z muzikalom Addamsovi otvorili drugo sezono pobude Gledališki tolmač

22. november 2019

Pobuda Gledališki tolmač, ki jo organizira Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana, ob podpori NLB in pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, je zakorakala v drugo sezono.


V sodelovanju s štirimi slovenskimi gledališči – MGL Mestno gledališče ljubljansko, Lutkovno gledališče Ljubljana, SNG Drama Ljubljana in Slovensko mladinsko gledališče, bodo do konca leta gluhi gledalci s pomočjo tolmača lahko spremljali izbrane predstave za otroke in odrasle. Pomemben korak k boljšemu vključevanju gluhih in naglušnih v svet slišečih so v Društvu gluhih in naglušnih Ljubljana ob naši podpori naredili letos spomladi s pobudo Gledališki tolmač. V prvem sklopu pobude si je štiri predstave s tolmačenjem v slovenski znakovni jezik ogledalo več kot 100 gluhih, med njimi tudi otroci.

Pred nekaj meseci smo naredili korak naprej v smeri večje vključenosti gluhih in naglušnih v svet slišečih in jim kot edina banka v Sloveniji omogočili lažje opravljanje osnovnih bančnih opravil preko video klica. Naklonjeni odzivi uporabnikov na novo storitev so v nadaljevanju botrovali še k odločitvi o organizaciji delavnice finančnega opismenjevanja s tolmačenjem v slovenski znakovni jezik, na kateri so gluhi in naglušni prejeli dragocene nasvete za spoprijemanje z vsakodnevnimi, pa tudi z nepričakovanimi finančnimi izzivi.

Na našo pobudo pa je bila marketinško-komunikacijska konferenca Sempl prvič dostopna tudi gluhim in naglušnim, saj je bilo vseh 20 predavanj na glavnem odru tolmačenih v znakovni jezik.

Vrata v novo sezono so ustvarjalci pobude odprli v MGL – Mestnem gledališču Ljubljanskem, kjer so si gluhi ogledali gledališko poslastico, muzikal Addamsovi.

Galerija

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!