Pojav lažnih strani za vstop v NLB Klik

23. januar 2015

Obveščamo vas, da se je danes, 23. januarja 2015, pojavila nova oblika poskusa zlorabe spletne banke NLB Klik, s katero želijo nepooblaščene osebe pridobiti identifikacijske elemente za dostop do spletne banke z uporabo generatorja enkratnih gesel (OTP). Poudarjamo, da v tem primeru ne gre za vdor v sistem NLB, temveč lažno spletno stran, ki želi s pomočjo socialnega inženiringa od strank pridobiti identifikacijske elemente za vstop v NLB.


Nepooblaščene osebe v poštni predal posredujejo elektronsko pošto, kjer je kot pošiljatelj navedena Nova Ljubljanska banka, v podrobnostih pa je dejansko naveden drug naslov pošiljatelja - lažni naslov klikotp@nlbklik.si. V sporočilu je navedena aktivna povezava »Dostop do vašega računa«, za katero se skriva lažna stran, kjer naj bi uporabnik vpisal svoje uporabniško ime in enkratno geslo za vstop v NLB Klik. Primer lažnega elektronskega sporočila si lahko ogledate tukaj.

Vse uporabnike opozarjamo, da gre za zlonamerno elektronsko pošto. Stranke, uporabnike NLB Klika smo že opozorili, da naj ne vnašajo svojih identifikacijskih elementov, temveč naj sporočilo nemudoma izbrišejo in nas o dogodku obvestijo po telefonu 01 477 20 60 ali 01 477 20 00 oz. nam pošljejo sporočilo na naslov info@nlb.si.

V NLB ponovno poudarjamo, da je za varno poslovanje z NLB Klikom ključnega pomena skrb za varnost vašega osebnega računalnika oziroma mobilnih naprav in upoštevanje Zlatih pravil za varno poslovanje.

NLB Korporativno komuniciranje

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!