Zvočne drame Daneta Zajca dostopne vsem ljubiteljem kulture

V sodelovanju z SNG Dramo Ljubljana smo omogočili, da so Zvočne drame Daneta Zajca brezplačno na voljo vsem ljubiteljem kulture. S posebno mislijo na ranljive skupine, da jim polepšamo dolge osamljene večere. Vabljeni, da obiščete Dramino zvočno knjižnico in že danes uživate v poslušanju zvočne uprizoritve igre Otroka reke Daneta Zajca.

Janez Škof kot Dan v Zvočni drami Otroka rekeZvočne drame so zvočne knjige, a v interpretaciji odličnih igralcev SNG Drama Ljubljana, s katerim želimo predstaviti slovensko dramatiko v vsej njeni živosti, raznolikosti in predvsem vrhunskosti. Podprli smo jih prav z razlogom, da v času, ko so gledališča zaprta, omogočamo brezplačno dostopnost posnetkov vsem ljubiteljem kulture. Več o samem projektu si oglejte v spodnjem videu.

Prva sezona Zvočnih dram se posveča dramatiki Daneta Zajca, ki bi letos praznoval svoj 91. rojstni dan. Prvemu in drugemu delu, ki že vabita k poslušanju, boso sledili še štirje, vsako sredo do 9. decembra, a bodo tudi po tem ostali brezplačno dostopni v Dramini zvočni knjižnici.

Zvočne drame so bile zasnovane s posebno mislijo na starejše in druge ranljive skupine, ki so sicer zvesti obiskovalci kulturnih dogodkov, a jim ti v času epidemije niso dosegljivi. Zato drama prihaja k njim z igralsko doživetimi interpretacijami. Dram so še posebej veseli stanovalci v domovih starejših občanov, ki še kako pogrešajo bralne urice, ki so jih za njih izvajali zunanji prostovoljci.

  

Zvočna knjižnica odprta za vse

V prvih dveh delih zvočne drame Otroka reke lahko uživate že zdaj. Nadaljevanja bodo sledila vsako sredo vse do 9. decembra, seveda pa bodo ostale dostopne za poslušanje tudi kasneje. 

Pridobite svojo brezplačno vstopnico

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!