Želite nastaviti vstopno stran za Podjetja kot privzeto vstopno stran?

Se je na nakup nepremičnine res treba pripraviti?

Nakup stanovanja ali hiše je ena največjih življenjskih naložb. Da bi si finančno breme čim bolj olajšali, začnite namensko varčevati že nekaj let pred odločitvijo za nakup nepremičnine.

Ker je nakup in oprema stanovanja velika investicija in zanjo večina ljudi potrebuje tudi kredit, vam svetujemo, da se na njo pripravite že z varčevanjem. S tem si boste zmanjšali znesek in breme kredita. Za razliko med višino privarčevanih sredstev in višino cene nepremičnine pa lahko vi ali vaši družinski člani najamete NLB Stanovanjski kredit. Če boste kupovali neopremljeno nepremičnino, ne pozabite, da boste denar potrebovali tudi za najnujnejšo opremo, za katero pa ne morete uporabiti sredstev stanovanjskega kredita.

Višina kredita, ki ga lahko najamete, je odvisna predvsem od vaših mesečnih prihodkov oziroma od vaše odplačilne sposobnosti ter od vrste zavarovanja kredita. Da si boste lažje predstavljali, kolikšno mesečno obveznost lahko plačujete, uporabite kalkulator, v katerem opredelite vaše mesečne prihodke in izdatke. Če uporabljate NLB Klik, pa lahko to naredite v njegovem poglavju Moji proračun, ki vam omogoča urejanje in pregled vseh prejemkov in izdatkov na NLB Osebnem računu ter imetniških NLB Plačilnih karticah po posameznih kategorijah.

V naših poslovalnicah bomo z veseljem prisluhnili vašim željam in vam pomagali najti najboljšo rešitev. Na posvet se lahko oglasite kar mimogrede ali pa se nanj naročite.  

Načrtujete nakup novega stanovanja?

Odgovore na vsa vprašanja, ki se vam lahko pojavijo pri nakupu nepremičnine - od izbire do nakupa in tudi tega, kako živeti v lastni nepremičnini s stroški, ki jih ta prinaša - najdete v našem priročniku.

Prenesite priročnik

december, 2013

Varčevanje je pogosto prvi korak k uresničitvi osebnih ciljev in želja. Morda pa si želite le ustvariti finančno rezervo za vsak primer?

Varčevanja in depoziti

NLB Stanovanjski kredit

Stanovanjski kredit

Kredit za vse, ki želite prenoviti, kupiti ali zgraditi nepremičnino.

Ne zamudite dobrega nasveta

Pridružite se več kot 220.000, ki redno dobivajo najbolj sveže nasvete za dobre finančne odločitve.


Prijavi se