Tudi to leto smo strnili z dobrodelno donacijo na vseh trgih, kjer delujemo

20. december 2022

Vsak dan je prava priložnost, da širimo toplino in dobroto, a nekako se zdi, da v prazničnem decembru te vrline pridejo še bolj do izraza. Tega se dobro zavedamo, zato smo leto strnili z dobrodelno donacijo različnim ranljivim skupinam in v druge dobrodelne namene, in to na vseh trgih, kjer delujemo.

Naš svet je veliko lepši in barvit, ko si stojimo ob strani in srčno ustvarjamo nove priložnosti – priložnosti, kakršne nastajajo tudi z našo podporo. Zaposleni v NLB Skupini smo predlagali in z glasovanji izbrali različna društva, humanitarne organizacije in skupine, ki jim bomo namenili sredstva v skupni vrednosti več kot 500.000 evrov. V Sloveniji bomo sredstva namenili društvu staršev otrok, obolelih z rakom – Junaki 3. nadstropja, Zvezi prijateljev mladine Slovenije ter Živalskemu vrtu in Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana.  

   

»Povsem nepričakovan klic iz NLB nas je pustil široko odprtih ust,« so zapisali v društvu Junaki 3. nadstropja. »S temi sredstvi lahko začnemo na glas govoriti o načrtih, ki smo jih doslej imeli samo med tihimi željami, shranjenimi za nekoč … Da bi se na hemato-onkološkemu oddelku uredil prostor za izvajanje gibalne terapije, je bil bolj dolgoročen cilj, o katerem smo se z osebjem oddelka samo pogovarjali. Številne raziskave so namreč potrdile, da vadba med napornim zdravljenjem raka pozitivno vpliva na počutje otrok in izid zdravljenja. Zato bo telovadni prostor izjemno pomembna pridobitev za oddelek ter za vse Junake in Junakinje 3. nadstropja. Stotisočkrat hvala za zaupanje in vaš neverjeten čut za pomoči potrebnim!«

»Z donacijo NLB je poslanstvo Zveze prijateljev mladine Slovenije bližje cilju – da čim večjemu številu družin dvignemo kakovost bivanja in damo občutek vrednosti. Sredstva bomo namenili tako humanitarnim, kot vsebinskim programom,« pravi Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije in dodaja: »Z našimi socialnovarstvenimi in humanitarnimi programi, združenimi pod imenom Eno srce, bomo zagotovili finančno, materialno in psihosocialno pomoč otrokom in družinam v stiski, z odličnimi izobraževalnimi in podpornimi programi (Teden otroka, Otroški parlamenti, TOM telefon, natečaj Evropa v šoli …) pa kakovostno preživljanje prostega časa, raziskovanje in ustvarjanje. Vaša donacija bo čudovito sporočilo številnim otrokom in njihovim družinam in za to se vam iskreno zahvaljujemo.«

»Živalski vrt in Zavetišče Ljubljana sta dobila novega prijatelja živali,« pa so sporočili iz ZOO in Zavetišča Ljubljana. »Zaposleni v NLB so dokazali, da dobrotniki niso le trije decembrski možje, ampak da je to lahko vsak izmed nas. Še posebej smo veseli, da nam donacijo namenjajo po lastnem izboru. Slovenci smo znani po humanitarnosti in podpori športu, ta donacija pa je dokaz, da znamo vse bolj prisluhniti tudi živalim v stiski. Ne gre le za denar. Zavest, da nas podpirate v takšnem številu je tisto gorivo, ki ni podvrženo podražitvam in ki nas žene dalje v vseh situacijah. Hvala v imenu živali. Vsem želimo eno ZelOO dobro leto 2023!« so dodali.

   

V NLB Skupini ne pravimo zaman, da je ta regija naš dom. Tu so naše družine, prijatelji, sodelavci, sosedje, športniki, za katere navijamo ... Tukaj lahko dihamo s polnimi pljuči, ustvarjamo, doživljamo vzpone in padce, tkemo vezi. Zato je povsem naravno, da želimo sodelovati, vplivati in izboljševati kakovost življenja v tu, kjer smo doma – tudi z ustvarjanjem priložnosti tam, kjer jih primanjkuje, še posebej v tem prazničnem času. Ker je svet, poln srčnosti, svet, poln priložnosti.

       

Na voljo smo vam 24 ur na dan, vse dni v letu!